Forum » Programiranje » [VB2005] Več projektov v solutionu - v enem odpri Form iz drugega
[VB2005] Več projektov v solutionu - v enem odpri Form iz drugega
20sdfj093f ::
Pozdravljeni,
uporabljam Visual Studio 2005, konkretno delam zadevo v Visual Basicu.
Imam en "solution", ki vsebuje več projektov. Recimo, da je projekt1, ki vsebuje form1, primarni, torej startup project. Zanima me, ali lahko iz njega pokličem form2 iz projekta2. V "My.Forms" ga seveda ni. Kako lahko zadevo dodam?
Poskusil sem nekaj mutiti z Dependencies, vendar brez uspeha.
Hvala in LP,
D.
PS: projekti so različnih platform; projekt1 je VB za Win32, projekt2 pa VB za WinCE.
uporabljam Visual Studio 2005, konkretno delam zadevo v Visual Basicu.
Imam en "solution", ki vsebuje več projektov. Recimo, da je projekt1, ki vsebuje form1, primarni, torej startup project. Zanima me, ali lahko iz njega pokličem form2 iz projekta2. V "My.Forms" ga seveda ni. Kako lahko zadevo dodam?
Poskusil sem nekaj mutiti z Dependencies, vendar brez uspeha.
Hvala in LP,
D.
PS: projekti so različnih platform; projekt1 je VB za Win32, projekt2 pa VB za WinCE.
NoUse4AName ::
Če je projekt od katerega formo hočeš klicat class library (torej dll), potem preprosto dodaš referenco na ta class library. Če pa sta oba windows aplikaciji (.exe) pa ne bo šlo.
borutt ::
jp. samo refernco dodaj.
Pa na vrhu naredi import(vsaj zdi se mi da je v VB import), tako da boš lažje dostopal do česar želiš dostopati.
Pa na vrhu naredi import(vsaj zdi se mi da je v VB import), tako da boš lažje dostopal do česar želiš dostopati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# .net class vs .net core async await issueOddelek: Programiranje | 1665 (1425) | detroit |
» | Mono Develop .netOddelek: Programiranje | 2300 (1871) | Lonsarg |
» | [Subversion]Subversion Version Control VprasanjeOddelek: Programska oprema | 3331 (3143) | KernelPanic |
» | [c#] Form in .DLLOddelek: Programiranje | 784 (645) | japol |
» | uporaba C++ unmanaged kode v C#.NET projektuOddelek: Programiranje | 1888 (1611) | krho |