Forum » Strojna oprema » Neuporaben procesor?
Neuporaben procesor?
Shatzy ::
Na servisu so mi zamenjali procesor pentium 4 2,4 gHz, ker naj bi se pregrel. Zanima me, če mi ga lahko kdo kje stestira? Doma imam namreč še staro ohišje in optične pogone, pa me zanima če lahko ta star procesor kako uporabim. Ali obstajajo na zunaj vidni znaki, da je procesor res fuč?
kikicar ::
Ali obstajajo na zunaj vidni znaki, da je procesor res fuč?
Ti bi rad nekomu prodal procesor a?
Ti bi rad nekomu prodal procesor a?
Azrael ::
Preizkusi ga v računalniku, ki ima ustrezno matično ploščo za ta procesor. To ni mišljeno tako, da je vse v redu, če boš dobil sliko BIOSa, ampak moraš procesor stestirati tudi v OS in čimveč različnih aplikacijah in naj bi delal vsaj nekaj ur ali bolje kak dan ali dva.
Dobro bi bilo, če ga ne bi ves čas gnal na polno, ampak nekaj časa tudi s spremenjivo obremenitvijo (da se mu temperatura spreminja). Včasih nastanejo zaradi termičnih naprezanj v procesorju prekinitve ali kratki stiki, ki se pokažejo samo pri določeni temperaturi.
Če ne bo nobenih napak je procesor zelo verjetno v redu.
BTW. P4 ima termično zaščito in ga je skoraj nemogoče pregreti, tudi v primeru, če je odpadel hladilnik. Izjema je ekstremen OC in previsoke CPU voltaže (več kot 15% nad nazivno).
Dobro bi bilo, če ga ne bi ves čas gnal na polno, ampak nekaj časa tudi s spremenjivo obremenitvijo (da se mu temperatura spreminja). Včasih nastanejo zaradi termičnih naprezanj v procesorju prekinitve ali kratki stiki, ki se pokažejo samo pri določeni temperaturi.
Če ne bo nobenih napak je procesor zelo verjetno v redu.
BTW. P4 ima termično zaščito in ga je skoraj nemogoče pregreti, tudi v primeru, če je odpadel hladilnik. Izjema je ekstremen OC in previsoke CPU voltaže (več kot 15% nad nazivno).
Nekoč je bil Slo-tech.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Obnovitev starega računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 9053 (8086) | Tomaž |
» | Odpovedal računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1954 (1436) | gt55gre |
» | Okrušen-poškodovan AMD Athlon procesor?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1108 (764) | falotXP |
» | računalnika se ne zažene - napajalnik, matična ...? kaj je krivo?!Oddelek: Strojna oprema | 1051 (1006) | Blisk |
» | Povišanje temp za 20?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1027 (919) | Pretorijanec |