Forum » Strojna oprema » Firmware & Nec ND-3500A
Firmware & Nec ND-3500A
AmokRun ::
Pozdravljeni!
Danes sem zamenjal firmwere iz verzije 2.16 na verzijo 2.1b, sedaj pa ne morer prepričati pekača da dela na dma mode. Če imam vklopjen dma se cd/dvd sploh ne zažene, če odprem file browser vse skupaj štekne, dokler ne vzamem cd-ja ven iz enote. Šele ko preklopim na pio mode, dela vse normalno, seveda prepočasi.
Sem probal naložiti nazaj verzijo 2.16, vendar isti problem. Najprej sem imel nameščene nvidine IDE drajverje, zdaj mam od MS-ja, vendar isti problem. Updejtov sem driverje od plate pa tudi ne pomaga. Na kompu imam še en navaden Teac DVD player, na katerem imam omogočen dma mode in zadeva deluje.
Prosim če ima kdo kakšno idejo kaj narediti, ker men jih je zmankal.
Danes sem zamenjal firmwere iz verzije 2.16 na verzijo 2.1b, sedaj pa ne morer prepričati pekača da dela na dma mode. Če imam vklopjen dma se cd/dvd sploh ne zažene, če odprem file browser vse skupaj štekne, dokler ne vzamem cd-ja ven iz enote. Šele ko preklopim na pio mode, dela vse normalno, seveda prepočasi.
Sem probal naložiti nazaj verzijo 2.16, vendar isti problem. Najprej sem imel nameščene nvidine IDE drajverje, zdaj mam od MS-ja, vendar isti problem. Updejtov sem driverje od plate pa tudi ne pomaga. Na kompu imam še en navaden Teac DVD player, na katerem imam omogočen dma mode in zadeva deluje.
Prosim če ima kdo kakšno idejo kaj narediti, ker men jih je zmankal.
jan01 ::
Poskusi v device managerju unistall(slo odstraniti?) neca 3500, potem pa v klasičnem pogledu v nadzorni plošči izberi add hardware in pojdi skozi postopek.
AmokRun ::
Ma ne kako da se prej tega nism mogu spomnit. Hvala jan!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AmokRun ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj 50% obremenjenost CPU med snemanjem?Oddelek: Strojna oprema | 1604 (1311) | AvtoFun |
» | PIO mode problem - pomagajteOddelek: Pomoč in nasveti | 1360 (1306) | ajko |
» | Problemi z NEC DVD-RW ND-2510AOddelek: Strojna oprema | 3147 (1699) | kurjač |
» | problemi z DMA & pekacem v winXPOddelek: Pomoč in nasveti | 1741 (1494) | fictionel |
» | Nakup Teaca W540E ?Oddelek: Kaj kupiti | 1557 (1252) | neki123 |