Forum » Hlajenje in modifikacije » molex
molex
kllicker ::
zanima me če na molex neonko skuplam če lohk kej skurm ? moj frend je na molex kuplu diode pa mu je disk pa cd-rom sfukal? kva b šlo lohka narobe?
Dami ::
Kuk diod pa kake je pa vezal? A je dau predupor zravn?? Če je narobe zvezal bi mogl diode sfukat ne pa disk. Zanimivo. Resda žalostno, a zanimivo
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Highlag ::
Če ne veš a lahko kaj uničiš ali ne, potem je bolje, da se tega ne lotiš.
Če se pa kaj zastopim na neonke verjetno rabiš kakšno vžigalno pripravo za vžig neonke?
Ali morda dela kar na 12V enosmerne napetosti?
Če se pa kaj zastopim na neonke verjetno rabiš kakšno vžigalno pripravo za vžig neonke?
Ali morda dela kar na 12V enosmerne napetosti?
msmiha ::
Štarter rabiš samo pri 220V neonkah. Če boš neonko gor priklopo ne moreš nič skurit. meni je na ventilatorjih prišlo do kratkega stika pa ni blo nič. Res pa ne vem kako mu je lahko uničlo disk in CD rom. To je skoraj nemogoče.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
Neo32 ::
Z ledicam sfukov disk pa cd-rom...ma ja no...
Ce bos vse pravilno vezov ne mores nc sfukat, sam vse more bit prov.
Ce bos vse pravilno vezov ne mores nc sfukat, sam vse more bit prov.
Neo32 (c)
random ::
Jt sm parkrat naredu kratek stik na molexu, k nism mel žičk za ventilator izoliranih na robu, pa je disk crknu (ibm 7200 15gb). No, bil je se v garanciji, tko
da so ga zamenjali->vzrok uničenja neznan
srecno
da so ga zamenjali->vzrok uničenja neznan
srecno
Brane2 ::
Mater ste železničarji.
Zajebancija z napajanjem in kratki stiki niso zaželjeni zaradi:
-velikih trenutnih tokov, ki iščejo svoje poti skozi žiceraj. Trenutni tokovi lahko krepko presežejo 100 A in ustvarijo solidne napetostne razlike med stvarmi, ki so sicer električno spojene...
-določeni cheap napajalniki ne prenesejo take spremembe bremena in lahko se jim zgodi, da za trenutek zaoscilirajo. Ti nardiš šlus, napetost pade, napajalnik pa vidi to kot povečano porabo in "nabije gas do daske" da spravi napetost gor- nato ti prekineš stik in napetost švigne gor...
Napajalnik naj ne bi nikoli zaosciliral (stvar solidnega designa), samo težko je to garantirat v čist vsaki situaciji...
- možnosti, da stakneš 5V in 12V. To lahko zakuri precej stvari v mašini..
- možnosti, da na kakem konektorju prekineš maso. Naprava na njem se bo začela obnašati zelo čudno in bo v kratkem zelo verjetno crknila, mogoče bo pa vzela s sabo še osnovno ploščo pa še kaj...
Zajebancija z napajanjem in kratki stiki niso zaželjeni zaradi:
-velikih trenutnih tokov, ki iščejo svoje poti skozi žiceraj. Trenutni tokovi lahko krepko presežejo 100 A in ustvarijo solidne napetostne razlike med stvarmi, ki so sicer električno spojene...
-določeni cheap napajalniki ne prenesejo take spremembe bremena in lahko se jim zgodi, da za trenutek zaoscilirajo. Ti nardiš šlus, napetost pade, napajalnik pa vidi to kot povečano porabo in "nabije gas do daske" da spravi napetost gor- nato ti prekineš stik in napetost švigne gor...
Napajalnik naj ne bi nikoli zaosciliral (stvar solidnega designa), samo težko je to garantirat v čist vsaki situaciji...
- možnosti, da stakneš 5V in 12V. To lahko zakuri precej stvari v mašini..
- možnosti, da na kakem konektorju prekineš maso. Naprava na njem se bo začela obnašati zelo čudno in bo v kratkem zelo verjetno crknila, mogoče bo pa vzela s sabo še osnovno ploščo pa še kaj...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
burekar ::
Brane2:
Men je že vse to ratal, pa si nisem še nič pokvaru, razen par ventilatorjev, pa PSU sem mogu izklopit za par sekund.
Torej sem jst potem strojevodja?
Men je že vse to ratal, pa si nisem še nič pokvaru, razen par ventilatorjev, pa PSU sem mogu izklopit za par sekund.
Torej sem jst potem strojevodja?
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla
- Nikola Tesla
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: burekar ()
Neo32 ::
Brane2: popolnoma se strinjam s tabo, ce mas sreco ti drobovje prezivi ene par kratkih stikov, samo ne smes pa poizkusati sreco...
Je pa tko, vsaj kr sm jest slisov, novejsi napajalniki imajo ze vgrajene zlo hitre varovalke, mensezdi da ene posebne bimetalne, tko da naj bi ob KS zlo hitro odklople napajanje, da ne pride do vecjih poskodb.
Je pa tko, vsaj kr sm jest slisov, novejsi napajalniki imajo ze vgrajene zlo hitre varovalke, mensezdi da ene posebne bimetalne, tko da naj bi ob KS zlo hitro odklople napajanje, da ne pride do vecjih poskodb.
Neo32 (c)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Neo32 ()
CCD ::
burekar: Da se ne boš potem žrl, ko boš na eni od voženj zaspal in ti bo par "ljudi" umrlo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CCD ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšne potenciometre? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13233 (11401) | Azrael |
» | LEDice na 12VOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2258 (1660) | Pudding |
» | Vent na manj ko t 12V?!?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1647 (1377) | Azrael |
» | Čemu služi rumena žica na ventilatorju?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2784 (2402) | segi |
» | KAKO PRIKLOPITI NEONKO V RAČUNALO??? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 4192 (3612) | segi |