» »

Nimam 3G opcije s SATA2 diskom

Nimam 3G opcije s SATA2 diskom

LordWorm ::

Pa me zanima ce kdo ve v cem je trik, ker mi plata in disk podpirata 3G hitrost v winsih imam pa samo 1.5G opcijo. Rad bi iskoristu to kar sem placu.

- Plata
-Disk je pa un 320GB Seagate k ga imajo pri Funtech v akciji, pise gor da podpira...

Plato sem osvezil s tazadnim biosom.
ni podatka

OChack ::

poglej če maš na tpravih konektorjih, nforce gonilnike dj gor tnove, pa po možnosti še kj v biosu, pa da nima disk slučajno kšn jumper gor k bi ga omejevov, ker ga mam jst recimo da mi dela na SATA 1
Int€l inside, IDIOT Outside

Dark Angel ::

Novi diski imajo običajno običajno dva pina skupaj staknjena in s tem disk v 1.5 načinu (SATA I). Če odstraniš tist mostiček na disku (med kablom za podatke in kablom za napajanje) gre disk v SATA II način (kar zna delat probleme SATA I mamaplatam). Zato je tovarniško nastavljen na SATA I.

Vsaj tako je pri mojem Seagate-u. Sicer imam plato z podporo SATA II, sam še nisem sploh sprobal. Ker razlika se ti zna poznati samo pri branju iz predpomnilnika. Ko bereš iz diska tako ali tako ne moreš zapolniti niti SATA I.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trdi disk SATA, SATA2

Oddelek: Pomoč in nasveti
299838 (4151) SuperVeloce
»

Star PC in kateri novi disk

Oddelek: Kaj kupiti
162063 (1882) lopov
»

Ali gre priklopit SATA II disk na ploščo Asus P4C800-Deluxe?? pomoč prosim...+ Še ne

Oddelek: Strojna oprema
262737 (2409) muzičar
»

Kateri trdi diski so zdej in?

Oddelek: Kaj kupiti
362940 (1807) elToro
»

Diski SATA II

Oddelek: Strojna oprema
192668 (1991) schejk

Več podobnih tem