Forum » Programiranje » [Visual C++] kako I/O z winapi ( brez mfc in .net-a )
[Visual C++] kako I/O z winapi ( brez mfc in .net-a )
Andruxa ::
Torej stvar je v tem, vecinoma delam v C# in sem navajen na dot net, sedaj pa sem se odlocil da
napisem eno malo zadevo v Visual C++, nocem pa se posluziti .NET-ovih knjiznic in MFC-ja
( sicer bi itak pisal v C# ) in me spravlja ob zivce najbolj banalna zadeva. Namrec rad bi izlistal fajle v
direktoriju vendar ne obstaja niti dirent.h niti dir.h in ceprav lahko beres fajle z fopen() kot na linuxu ne
obstaja diropen(), zamenjave pa nikakor ne najdem. Jezi me da se mi je ustavilo na tako banalni stvari in
verjetno je stvar v tem da niti ne iscem na pravem mestu. Tako, da ce mi kdo lahko pomaga bom vesel kakrsnega
koli nasveta, verjamem da sem kaj butastega spregledal.
LP, andrej
napisem eno malo zadevo v Visual C++, nocem pa se posluziti .NET-ovih knjiznic in MFC-ja
( sicer bi itak pisal v C# ) in me spravlja ob zivce najbolj banalna zadeva. Namrec rad bi izlistal fajle v
direktoriju vendar ne obstaja niti dirent.h niti dir.h in ceprav lahko beres fajle z fopen() kot na linuxu ne
obstaja diropen(), zamenjave pa nikakor ne najdem. Jezi me da se mi je ustavilo na tako banalni stvari in
verjetno je stvar v tem da niti ne iscem na pravem mestu. Tako, da ce mi kdo lahko pomaga bom vesel kakrsnega
koli nasveta, verjamem da sem kaj butastega spregledal.
LP, andrej
Lp, A
- spremenilo: snow ()
BlueRunner ::
Funkciji, ki jih iščeš sta FindFirstFile in FindFirstFileEx.
Če želiš delati direktno z Win32 API-ji, brez uporabe CRT, potem ti bo MSDN, ki si ga dobil pri VS, nepogrešljiv pripomoček. Osnoven Win32 API je v drevesu na "Win32 and COM Development" - "System Services". Konkretni funkciji, ki si ju iskal, pa sta še malo globje: "File Services" - "SDK Documentation" - "File Systems" - "File Management".
Če želiš delati direktno z Win32 API-ji, brez uporabe CRT, potem ti bo MSDN, ki si ga dobil pri VS, nepogrešljiv pripomoček. Osnoven Win32 API je v drevesu na "Win32 and COM Development" - "System Services". Konkretni funkciji, ki si ju iskal, pa sta še malo globje: "File Services" - "SDK Documentation" - "File Systems" - "File Management".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlueRunner ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C++]prenašanje datotek iz netaOddelek: Programiranje | 1491 (1311) | BlueRunner |
» | [C++]Zagon drugega programa in izvajanje ukazaOddelek: Programiranje | 1412 (1257) | 64202 |
» | [.NET ali c#] ne najdem dokumentacijeOddelek: Programiranje | 1440 (1286) | atasmrk |
» | S katerim programom do serijske številke trdega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 986 (879) | madmitch |
» | C++ in komunikacija preko LPT pod NT/W2kOddelek: Programiranje | 1126 (939) | Turbina |