Forum » Operacijski sistemi » [Linux] internet in omrežje
[Linux] internet in omrežje
deemax ::
Uporabljam SuSE 10.1
Imam 2 računalnika(na obeh suse 10.1).omrežje sem že nastavu zaj pa bi rad da bi bila oba rač. povezana na internet(imam statični ip) in to tako da bi imel 2.rač. dostop za internet preko 1.
Vsak nasvet(link) dobrodošel
Imam 2 računalnika(na obeh suse 10.1).omrežje sem že nastavu zaj pa bi rad da bi bila oba rač. povezana na internet(imam statični ip) in to tako da bi imel 2.rač. dostop za internet preko 1.
Vsak nasvet(link) dobrodošel
DeeMax
Na žalost sem sprobo po teh navodilih in sem vse skupaj samo še bol zasral saj so ta navodila za suse 9 ki pa je različen od suse 10.1 v nekaterih pogledih.Tak da prosim če bi lahko bila kaka navodila direkt za suse 10.1
DeeMax
64202 ::
Ne morem ti zdaj direkt povedat, samo tole dvoje moraš ziher narest:
- vklopit forwarding, poglej pod routing v network services
- vklopit nat za omrežje od rač 2, z izhodom na internet mrežno, to ne vem kje je, mogoče poglej pod firewall (security)
- vklopit forwarding, poglej pod routing v network services
- vklopit nat za omrežje od rač 2, z izhodom na internet mrežno, to ne vem kje je, mogoče poglej pod firewall (security)
I am NaN, I am a free man!
416c6573a ::
Moras se pozabavat z iptables za firewall skonfigurerat. Ce ti je pretezak za skapirat, si lahko omislis gui (npr. guarddog) za iptables in tam spremenis.
Lastnorocno.
Tnx--->it's working h3h3 --->no vsaj firewall mi ne dela problemov kot mi je prej...-->da pa res deluje pa morem jutri sprobat na 2. rač. ki je zdaj izkloplen..vseeno pa sem prepričan da bo delalo saj je vse šlo kot po maslu
DeeMax
Zgodovina sprememb…
- spremenil: deemax ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Suse linux 10.1 nekaj vprasanj!!Oddelek: Operacijski sistemi | 1641 (1192) | fx |
» | Alternativni OS najbližji M$Oddelek: Operacijski sistemi | 2252 (1303) | DOOM_er |
» | Vmware v linuxuOddelek: Operacijski sistemi | 1042 (940) | roli |
» | KDE 3.4Oddelek: Operacijski sistemi | 1786 (1372) | grim_ |
» | Razlika med Suse 9.2 in Mandrake MDK 10.1?Oddelek: Operacijski sistemi | 1479 (1288) | 64202 |