Forum » Programiranje » [Tekmovanje] Narediti najkrajši exe alla "Pozdravljeni" v winxp sistemih
[Tekmovanje] Narediti najkrajši exe alla "Pozdravljeni" v winxp sistemih
StratOS ::
Evo končno nekaj pametnega :
Tekmovanje narediti najkrajši exe skompiliran program, ki izpiše "Pozdravljeni" v winxp sistemih v različnih programskih jezikih (VB,C,asm,TP ...)
Mislim, da nekaj takega še ni bilo, na Vas pa je, da to tudi naredite.
Zraven še prosim pripišite s čim in kako ste omenjen program naredili/skompilirali
Veliko veselja
StratOS
Tekmovanje narediti najkrajši exe skompiliran program, ki izpiše "Pozdravljeni" v winxp sistemih v različnih programskih jezikih (VB,C,asm,TP ...)
Mislim, da nekaj takega še ni bilo, na Vas pa je, da to tudi naredite.
Zraven še prosim pripišite s čim in kako ste omenjen program naredili/skompilirali
Veliko veselja
StratOS
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
Ni važno, glavno, da je najkrajši :D
sverde21 ::
če vela PHP:
Samo ne vem, če je tole primern, ker ni standalone...
EDIT: Aja exe :) podčrtaj tist, sm spregledu
P.S.: Grafični je logično daljši...
<?="Pozdravljeni"?>
Samo ne vem, če je tole primern, ker ni standalone...
EDIT: Aja exe :) podčrtaj tist, sm spregledu
P.S.: Grafični je logično daljši...
<?php echo `w`; ?>
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sverde21 ()
64202 ::
Predvidevam, da se bo našel kak asm tzar, in sklal skupaj program, ki bo imel več bajtov za string kot pa za kodo
I am NaN, I am a free man!
lahko naredimo tekmovanje za vsak programski jezik
smetko ::
ena od možnosti.
Skreiraš bat datoteko v katero vneseš "ECHO Pozdravljeni".
Iz mesta http://www.computerhope.com/dutil.htm vzameš program bat2exe in s tem programom pretvoriš bat program v .exe (sicer dobiš .com vendarga lahko preimenuješ v .exe).
Jaz sem tako dobil program velikosti 109 Baytov.
Skreiraš bat datoteko v katero vneseš "ECHO Pozdravljeni".
Iz mesta http://www.computerhope.com/dutil.htm vzameš program bat2exe in s tem programom pretvoriš bat program v .exe (sicer dobiš .com vendarga lahko preimenuješ v .exe).
Jaz sem tako dobil program velikosti 109 Baytov.
No comment
krho ::
StratOS, ti za seboj povlečeš še cel kup runtime datotek.. Tako da tehle tvojih 4608B.. potegene za seboj tam ene 3M
Tako, da si za 1x zgubil.
No jaz v delphiju dobim 7.128
Tako, da si za 1x zgubil.
No jaz v delphiju dobim 7.128
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
veteran ::
C, v windows konzoli: 2048 bytov. ;)
prevedeno z eno starejšo verzijo gcc (mingw):
$ gcc -Wall -Os -DDEBUG=0 -c hello.c
$ gcc -o hello.exe hello.o -mconsole -s -Wl,--stack,1048576 -nostdlib -nostartfiles -lctiny -lkernel32 -luser32 -lshell32 -ladvapi32
$ strip hello.exe
še preverim, da res nima kakšnih čudnih odvisnosti (msvcrt, msys, cygwin). Evo, tale exe dela na vseh win9x, winnt sistemih:
$ depends hello.exe
hello.exe: GDI32.dll
hello.exe: USER32.dll
hello.exe: ntdll.dll
hello.exe: KERNEL32.dll
hello.exe: hello.exe
#include <windows.h> #include <stdio.h> int main(void) { printf ("Pozdravljeni!\n"); return 0; }
prevedeno z eno starejšo verzijo gcc (mingw):
$ gcc -Wall -Os -DDEBUG=0 -c hello.c
$ gcc -o hello.exe hello.o -mconsole -s -Wl,--stack,1048576 -nostdlib -nostartfiles -lctiny -lkernel32 -luser32 -lshell32 -ladvapi32
$ strip hello.exe
še preverim, da res nima kakšnih čudnih odvisnosti (msvcrt, msys, cygwin). Evo, tale exe dela na vseh win9x, winnt sistemih:
$ depends hello.exe
hello.exe: GDI32.dll
hello.exe: USER32.dll
hello.exe: ntdll.dll
hello.exe: KERNEL32.dll
hello.exe: hello.exe
In da bo v duhu starih časov, je rezultat seveda v uuencode (ga boste že odpakirali)
begin 0666 hello.exe M35J0``,````$````__\``+@`````````0``````````````````````````` M````````````````````@`````X?N@X`M`G-(;@!3,TA5&AI<R!P<F]G<F%M M(&-A;FYO="!B92!R=6X@:6X@1$]3(&UO9&4N#0T*)`````````!010``3`$# M`$3/F40``````````.``#P$+`0(W``0````"````!```+!`````0```````` M``!````0`````@``!`````$````$``````````!``````@````````,````` M`!```!``````$```$````````!`````````````````P``!L`0`````````` M```````````````````````````````````````````````````````````` M```````````````````````````````````````````````````````````` M`````````````````````"YT97AT````(`(````0````!`````(````````` M`````````"```&`N8G-S`````!`"````(``````````````````````````` M``"```#`+FED871A``!L`0```#`````"````!@``````````````````0``` MP`````````````````````!0;WID<F%V;&IE;FDA"@"058GE@^P(Z#4```"# MQ/1H`!!``.@P````,<#)PU6)Y8/L".AQ````@\3\:@!H`"!``%#HR?___X/$ M]%#H>`$``%6)Y<G#````58GE@>P@!```5E.-10R#Q/Q0_W4(C9T`_/__4^B/ M`0``B<:#Q/AJ`(V%_/O__U!64X/$^&KUZ#T!``"#Q`A0Z#P!``")\(VEV/O_ M_UM>R<-5B>6#[!!64\<%`"!```````#H(0$``(G&@\3T5N@>`0``@\3X0%!J M`(/$_.@7`0``@\0$4.@6`0``B<.#Q!2%VW4-,<#IQP```(VV`````(/$^%93 MZ/X```"`.R)U(4.)'0`@0`#K`4.*`X3`=-0\(G7U@#L`=23KR8VV`````(D= M`"!``.L!0XH#A,!T$3P@=`0\"77Q@#L`=`3&`P!#N@$```#K`4.*`SP@=/D\ M"73UB@.$P'17/")U)$.X`"!``(D<D$+'!)``````ZP*00XH#A,!T.#PB=?7K M)(UV`+@`($``B1R00L<$D`````#K`4.*`X3`=!8\('0$/`EU\8`[`'0)Q@,` M0X/Z?WZ9B="-9>A;7LG#``````````#_)70P0`"0D/\E@#!``)"0_R6(,$`` MD)#_)7@P0`"0D/\ED#!``)"0_R5\,$``D)#_)80P0`"0D/\EC#!``)"0_R6< M,$``D)#_____`````/____\````````````````````````````````````` M```````````````````````````````````````````````````````````` M```````````````````````````````````````````````````````````` M```````````````````````````````````````````````````````````` M```````````````````````````````````````````````````````````` M```````````````````````````````````````````````````````````` M```````````````````````````````````````````````````````````` M```````````````````````````````````````````````````````````` M```````````````````````````````````````````````````````````` M```````````````````````````````````````````````````````````` M```````````````````````````````````````````````````````````` M````````0#``````````````3#$``'0P``!H,`````````````!@,0``G#`` M`````````````````````````````````*0P``"T,```R#```-PP``#L,``` M^#````0Q```0,0`````````````<,0````````````"D,```M#```,@P``#< M,```[#```/@P```$,0``$#$`````````````'#$```````![`$5X:710<F]C M97-S````R`!'971#;VUM86YD3&EN94$````\`4=E=%!R;V-E<W-(96%P```` M`$\!1V5T4W1D2&%N9&QE``"6`4AE87!!;&QO8P#)`E=R:71E1FEL90#L`FQS M=')C<'E!``#R`FQS=')L96Y!```M`G=V<W!R:6YT9D$``````#`````P```` M,````#`````P````,````#`````P``!+15).14PS,BYD;&P`````%#```%53 M15(S,BYD;&P````````````````````````````````````````````````` M```````````````````````````````````````````````````````````` M```````````````````````````````````````````````````````````` 7```````````````````````````````` ` end
MaCoFaCo ::
Moj rezultat: programček zavzame 31 B, od tega zavzame 12 B beseda "Pozdravljeni", ki se izpiše.
Kam submitam programček? ;)
EDIT: zadeva je COM programček narejen z NASM
Kam submitam programček? ;)
EDIT: zadeva je COM programček narejen z NASM
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MaCoFaCo ()
veteran pozabil si pripisat s čim ?
Velikost je pa 2.048 bytes
Velikost je pa 2.048 bytes
Ej, saj piše, mal višje. ;) BTW, z gcc lahko narediš tudi win program iste velikosti (2048). Manj pa kvečjemu z M$ linkerjem (ker zna združit sekcije v PE).
Ne bom smetil z uuencode še enkrat (če ima kdo posebno željo, lahko dobi v ZS;). Predlagam pa, da bi forumu že končno dodali en knof PRILEPI DATOTEKO, ker je skrajno nadležno, da moraš prav vsako slikco ali datoteko najprej nekam odložit.
#include <windows.h> int WinMainCRTStartup (void) { MessageBox (NULL, "Pozdravljeni!", "", MB_OK); ExitProcess (0); }
Ne bom smetil z uuencode še enkrat (če ima kdo posebno željo, lahko dobi v ZS;). Predlagam pa, da bi forumu že končno dodali en knof PRILEPI DATOTEKO, ker je skrajno nadležno, da moraš prav vsako slikco ali datoteko najprej nekam odložit.
Še pravi exe programček:
-velikost: 127 B
-orodja: NASM in ALINK
D:\Test>build
D:\Test>nasm -fobj obj.asm
D:\Test>alink obj.obj -oEXE
D:\Test>dir
Volume in drive D is Data
Volume Serial Number is 68BA-5D24
Directory of D:\Test
<DIR> .
<DIR> ..
86.012 ALINK.EXE
39 build.bat
452.506 nasm.exe
559 obj.asm
127 obj.exe
183 obj.obj
6 File(s) 539.426 bytes
2 Dir(s) 20.321.452.032 bytes free
D:\Test>obj.exe
Pozdravljeni
D:\Test>
-velikost: 127 B
-orodja: NASM in ALINK
D:\Test>build
D:\Test>nasm -fobj obj.asm
D:\Test>alink obj.obj -oEXE
D:\Test>dir
Volume in drive D is Data
Volume Serial Number is 68BA-5D24
Directory of D:\Test
<DIR> .
<DIR> ..
86.012 ALINK.EXE
39 build.bat
452.506 nasm.exe
559 obj.asm
127 obj.exe
183 obj.obj
6 File(s) 539.426 bytes
2 Dir(s) 20.321.452.032 bytes free
D:\Test>obj.exe
Pozdravljeni
D:\Test>
sverde21 ::
Dejte source zravn pisat, k jst tud lahk objavm en kao programček "Pozdravljeni", ki v resnici uporabnika pozdravi tako da mu pobriše disk .
Da ne bo kakšnih nepotrebnih žrtev
Da ne bo kakšnih nepotrebnih žrtev
<?php echo `w`; ?>
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sverde21 ()
amigo_no1 ::
http://www.exetools.com/forum/showthrea...
@StratOS
Visual Basic 6 pa Smallest exe (PE) ? Si pozabil na msvbvm60.dll ?
@StratOS
Visual Basic 6 pa Smallest exe (PE) ? Si pozabil na msvbvm60.dll ?
Matako ::
MSWin XP v konzoli nekako emulirajo MSDOS ne? Torej bi šlo
;tukaj je treba namutiti asemblerske direktive
MOV AX, CS; MSDOS klic #9 uporablja DS segment, naši podatki so očitno takoj za kodo...
MOV DS,AX
MOV AH,9
MOV DX, OFFSET str
INT 21h
XOR AX,AX ; MSDOS exit klic
INT 21h
str:
DB "Pozdravljeni$"
;tukaj je treba namutiti asemblerske direktive
MOV AX, CS; MSDOS klic #9 uporablja DS segment, naši podatki so očitno takoj za kodo...
MOV DS,AX
MOV AH,9
MOV DX, OFFSET str
INT 21h
XOR AX,AX ; MSDOS exit klic
INT 21h
str:
DB "Pozdravljeni$"
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Nejc Pintar ::
Python:
>>>print "pozdrvaljen"
Nisem pa poskusil prevesti s py2exe
>>>print "pozdrvaljen"
Nisem pa poskusil prevesti s py2exe
Lahko je biti prvi, če si edini!
BigWhale ::
BITS 32 org 0x08048000 ehdr: ; Elf32_Ehdr db 0x7F, "ELF", 1, 1, 1 ; e_ident times 9 db 0 dw 2 ; e_type dw 3 ; e_machine dd 1 ; e_version dd _start ; e_entry dd phdr - $$ ; e_phoff dd 0 ; e_shoff dd 0 ; e_flags dw ehdrsize ; e_ehsize dw phdrsize ; e_phentsize dw 1 ; e_phnum dw 0 ; e_shentsize dw 0 ; e_shnum dw 0 ; e_shstrndx ehdrsize equ $ - ehdr phdr: ; Elf32_Phdr dd 1 ; p_type dd 0 ; p_offset dd $$ ; p_vaddr dd $$ ; p_paddr dd filesize ; p_filesz dd filesize ; p_memsz dd 5 ; p_flags dd 0x1000 ; p_align phdrsize equ $ - phdr filesize equ $ - $$ _start: mov edx,15 mov ecx,msg mov ebx,1 mov eax,4 int 0x80 xor ebx,ebx mov eax,1 int 0x80 section .data msg db "Hello, World!",0xa
bigwhale@lovro ~/Work/Code $ nasm -f bin -o lala3 lala3.s
bigwhale@lovro ~/Work/Code $ nasm -f bin -o lala2 lala2.s
bigwhale@lovro ~/Work/Code $ chmod 755 lala2
bigwhale@lovro ~/Work/Code $ ./lala2
Hello, World!
bigwhale@lovro ~/Work/Code $ ls -l lala2
-rwxr-xr-x 1 bigwhale users 130 Jun 24 12:00 lala2
bigwhale@lovro ~/Work/Code $
130 bytov. Malo bi se dalo se stisniti, del programa kar v ELF header stlacit, pa se kaka malenkost. :)
[ Popravil mov ebx,0 v xor ebx,ebx. Pridobil sem stiri bajte... ;) -- BigW ]
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
V ELF headerju je se devet nul, ki nicemur ne sluzijo. Zdaj sem tja not stlacil besedo Pozdrav\n in ukinil data segment. 115 bytov.
Linux executable.
PS: Za Hello, World! se iscem plac v headerju ;)
Linux executable.
PS: Za Hello, World! se iscem plac v headerju ;)
Zgodovina sprememb…
Ok, sem se malo gruntal in _start: popravil, da uporablja nizke registre kjer se da, da za prvo nastavljanje eax na 1 ponucam kar inc namesto mov, da namesto, mov eax,4 ponucam kar add eax dword 4... nastalo je tole:
Program je sedaj dolg 104 byte... Izpise pa se vedno besedo pozdrav. :)
PS: Ce izpisem Hello World!\n potem je program dolkg 118 bytov.
_start: inc eax mov dl,8 pusha xchg eax,ebx add eax, dword 4 mov ecx,msg int 0x80 popa int 0x80
Program je sedaj dolg 104 byte... Izpise pa se vedno besedo pozdrav. :)
PS: Ce izpisem Hello World!\n potem je program dolkg 118 bytov.
Zgodovina sprememb…
Gundolf ::
@BW Ampak vseen te bomo moral diskvalificirat ker pišeš progi za linux kljub izrecnim navodilom...
Ampak dobro no, kaj pa če tvoj grozni add:
xchg eax,ebx
add eax, dword 4
nadomestiš s temle
mov bx, ax
shl ax,2
? Oz. lahko še nadomestiš z osem bitnimi registri samo dvomim da bo krajše.
Drugače pa zanimivo, da so vsi registri kar na 0 na začetku
Ampak dobro no, kaj pa če tvoj grozni add:
xchg eax,ebx
add eax, dword 4
nadomestiš s temle
mov bx, ax
shl ax,2
? Oz. lahko še nadomestiš z osem bitnimi registri samo dvomim da bo krajše.
Drugače pa zanimivo, da so vsi registri kar na 0 na začetku
Gundolf,
119 bytov, z Hello World stringom, ki je v data segmentu in ni v ELF headarju zakamufliran. Torej en byte vec, kot jaz.
Ja, nekaj stvari se da se nadomestiti z osem bitnimi registri, samo ni nic krajse.
Vsi registri na nuli? Saj ne vem, da so... ;>
PS: Ja, saj vem, da bom diskvalificiran... Tako pac je, ampak, kaj ko nimam kje drugje tega pocet... :P
119 bytov, z Hello World stringom, ki je v data segmentu in ni v ELF headarju zakamufliran. Torej en byte vec, kot jaz.
Ja, nekaj stvari se da se nadomestiti z osem bitnimi registri, samo ni nic krajse.
Vsi registri na nuli? Saj ne vem, da so... ;>
PS: Ja, saj vem, da bom diskvalificiran... Tako pac je, ampak, kaj ko nimam kje drugje tega pocet... :P
Zgodovina sprememb…
Gundolf ::
> Vsi registri na nuli? Saj ne vem, da so... ;>
Saj jih nikjer ne daš na 0, uporabljaš pa kot da so na 0 (inc eax).
Saj jih nikjer ne daš na 0, uporabljaš pa kot da so na 0 (inc eax).
Tisti moj 127 B programček sem še izboljšal z enim toolčkom, ki sem ga napisal v C#. Sedaj je dolg le še 78 B
Hex dump, če želi kdo sestavit programček :P
Hex dump, če želi kdo sestavit programček :P
0: 4D 5A 4E 00 01 00 01 00 03 00 00 00 1: FF FF 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 2: 20 00 00 00 00 00 00 00 01 00 00 00 3: 00 00 00 00 40 01 0A 00 00 10 00 00 4: B8 00 00 8E D8 B4 09 BA 11 00 CD 21 5: B8 00 4C CD 21 50 6F 7A 64 72 61 76 6: 6C 6A 65 6E 69 24 Total: 78 bytes
BTW, najkrajsi se delujoc ELF program pod Linux je dolg 45 bytov. Toliko je pa tudi dolzina ELF headerja, da se ga se da zagnati. :)
ASM source?
Sam ko zbuildam to dobim 127B exe. To sem pol "zoptimiziral" s C# programčkom. Misliš ta source?
..start: mov ax,data mov ds,ax mov ah,9 mov dx,msg int 0x21 mov ax,0x4c00 int 0x21 segment data msg: db 'Pozdravljeni$'
Sam ko zbuildam to dobim 127B exe. To sem pol "zoptimiziral" s C# programčkom. Misliš ta source?
amigo_no1 ::
Za asm source je dobra tudi teta IDA Pro (copy& paste hex dumpa v winhex , shraniš ko t nekaj. exe , še prej pa seveda odstraniš presledke in 0: , 1: ... 6: ) pa imaš zelo majhen 16 bitni NE fajl
Praviš da tisti dump ni veljaven exe? Lahko ti tudi exe pošljem, če ga sam ne znaš sestavit ;)
screenshot
p.s. kam uploadam exe?
screenshot
p.s. kam uploadam exe?
sidd ::
Kak pa bi tole v fortranu zgledlo( pa kaj, malce star jezik :P)
program pozdravljeni
implicit none
print*, 'Pozdravljeni!'
end
samo ne morn v .exe spremenit, če bo komu
program pozdravljeni
implicit none
print*, 'Pozdravljeni!'
end
samo ne morn v .exe spremenit, če bo komu
Thomas ::
Ja ... nisem porajtal tele teme tedaj. Zanimiva.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
TEDY ::
LP
Na google sem najdu napisano v asm in sem samo spremenil hello world v pozdravljeni, to sem skompajlu z nasm, rezultat je 26b
Na google sem najdu napisano v asm in sem samo spremenil hello world v pozdravljeni, to sem skompajlu z nasm, rezultat je 26b
Matako ::
.com je bolj tako tako. To pravzaprav sploh preveden program ni. ;)
? .COM je star MSDOS exec format za 8086, omejen na 64 KB (podatki in koda). Recimo večina MSDOS C prevajalnikov iz časov, ko je bilo to aktualno ga je podpirala v obliki "tiny" modela - itak, da je lahko preveden! Je pa problematičen, ker je v resnici to samo binarna slika programa na disku. Ni headerja in zato tudi ni nobene možnosti, da bi se ga naložilo kam drugam kot na določen dogovorjen naslov v pomnilniku.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Nerodno sem se izrazil. .com je pac ASM zapisan binarno.
Skoda, ker se tole ni nic vec nadaljevalo. :>
Skoda, ker se tole ni nic vec nadaljevalo. :>
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Uporaba py2exe, Freeze in py2appOddelek: Programska oprema | 750 (589) | filips |
» | Java vprasanje - kako spraviti v *.exe datotekoOddelek: Programiranje | 4000 (349) | killa bee |
» | Kateri programski jezik?Oddelek: Programiranje | 4537 (3150) | kopernik |
» | BAT file - Auto zaprtje DOS oknaOddelek: Pomoč in nasveti | 2023 (1888) | ender |
» | [NALOGA][NASM] problem pri povezovanju s C-jevskimi funkcijamiOddelek: Programiranje | 1379 (1237) | c00L3r |