» »

video compress...

video compress...

msenjur ::

a mi lahko kdo razloži kako naj skompresiram recimo 6min video na normalno velikost, da bi se ga dalo tkole po mailih pošiljat pa tko! V pinnaclu mi to nikakor ne uspe! Sicer tud nimam pojma o tistih compress nastavitvah... tko da bi res lepo prosu če bi mi kdo razložu, a obstaja kakšna formula (če je tok tega, pol mora biti tisto tko nastimano ipd...)

HVALA!

laguna ::

Nič ne pišeš v kakšnem formatu je tvoj 6 min video. OK. Za večino stvari, razen mislim da .mov lahko kompresiraš kar z virtual dub, brezplačnim programom. Glede kompresije, formata, zapisa, .. pa je zelo različno, saj nisi nič povedal, kako velik bi naj bil fail za prenašat po netu. Recimo če je lahko video velik10 Mbaytov, in je tvoj video dolg 6 minut torej 360 sekund, potem lahko kompresiraš z bitno hitrostjo 227 kbits /sekundo, to pa moraš potem razdelit še na video in na audio. Za audio je čisto zadosti nekje 32 Kbits tako da ti ostane za video cca 190 kbits. Glede na dejsto, da je to majhna pasovna širina, je priporočljivo kompresirat s kodekom divx ali xvid in to pri resoluciji 320*240 ali pa še manjši. To bo potrebno poskusit in videt kakšen je končni izdelek. Če se bo ta video gledal na računalniku in ni hitrih kadrov se lahko tudi zmanjša število slikic (FPS) na 15 slikic na sekundo. Glede končnega izdelka pa je tako ali tako potrebna ocena izdelovalca videa. To velja za končno velikost datoteke 10MBaytov, če je pa lahko večja, potem se pa sorazmerno tudi poveča pasovna širina in je tako pri 20 MB lahko 32 kbits za avdio del in 422 kbits za video, kar je pa za resulucijo 320*240 in 25 fps že kar solidna širina. Za še boljši izdelek je priporočljivo kodirat z dvojnim prehodom ter prav tako z divx ali xvid, saj se pri tem, če je dosti mirojučih delov pridobi na dosti boljši kvaliteti pri gibljivih kadrih.

Upam, da ti bo kaj pomagalo.

LP
lagunaaaa

msenjur ::

ja moj video sem snel iz DV kamere! ga zmontiral in to, in vse skupaj nanese 6 min! dobr sej file je prišel velik 30mb, kar vidim da je čisto normalno! bom pa probal tele tvoje "enote" pa bomo vidl kaj bo! video pa bo za pc in ima hitre posnetke... en avto k drifta!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VirtualDub za začetnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5815056 (8462) Revenant
»

program za kompresirat Video

Oddelek: Programska oprema
201433 (1132) Jakka
»

Program za od-prekodiranje Q-pel (Quarter Pixel motion)

Oddelek: Programska oprema
5993 (939) laguna
»

Zajemanje videa

101881 (1703) Yossarian
»

Snemanje dogajanja na ekranu...

171208 (1006) JC_DENTON

Več podobnih tem