Forum » Pomoč in nasveti » Praznjenje/polnjenje RAMov
Praznjenje/polnjenje RAMov
xVENOMx ::
Matična plošča: Gigabyte GA-G1975X
RAMi: Gail 4x512MB DDR2 533
Grafična: Club3d 7900GTX 512MB GDDR3
Imam težavo, da, ko se zaključi 3dmark 06 se mi prične zaslon nenehno osveževat in z tem tudi ne zaključi zadnjega testa pravilno.
Zdaj pa ne vem ali so to krivi RAMi na plati ali na grafični kartici ali pa jaz kakšnih taktov v BIOSu nisem prav nastavo in kako bi to uredil da bi normalno delovalo.
Ta problem sem doživel tudi pred par leti nazaj v enem računalniku kjer so bli rami z različnimi delovnimi takti in vedno kadar si šel ven iz bilokakšne aplikacije se je zaslon nenehno osveževal ( utripal ).
Pred pojavom te težave sem zvišal frekvenco FSBja iz 200MHz na 230MHz in se je z tem zvišal tudi takt delovanja ramov iz 266MHz na 307MHz
Upam, da mi bo kdo razložil kako to uravnovesiti brez da znižam frekvenco FSBja
RAMi: Gail 4x512MB DDR2 533
Grafična: Club3d 7900GTX 512MB GDDR3
Imam težavo, da, ko se zaključi 3dmark 06 se mi prične zaslon nenehno osveževat in z tem tudi ne zaključi zadnjega testa pravilno.
Zdaj pa ne vem ali so to krivi RAMi na plati ali na grafični kartici ali pa jaz kakšnih taktov v BIOSu nisem prav nastavo in kako bi to uredil da bi normalno delovalo.
Ta problem sem doživel tudi pred par leti nazaj v enem računalniku kjer so bli rami z različnimi delovnimi takti in vedno kadar si šel ven iz bilokakšne aplikacije se je zaslon nenehno osveževal ( utripal ).
Pred pojavom te težave sem zvišal frekvenco FSBja iz 200MHz na 230MHz in se je z tem zvišal tudi takt delovanja ramov iz 266MHz na 307MHz
Upam, da mi bo kdo razložil kako to uravnovesiti brez da znižam frekvenco FSBja
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 7600 GS samo 8k v 3dmarku 2003 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5337 (3781) | GrimReaper |
» | Navijanje in ga k8nf 9 ultra...?Oddelek: Navijanje | 1725 (1231) | Pyr0Beast |
» | Navijanje Dual-Core Opteron 939Oddelek: Navijanje | 3194 (1586) | umax |
» | rabim pomoc celeron 733@916MhzOddelek: Navijanje | 1717 (1492) | mtosev |
» | PIII multiplierOddelek: Navijanje | 1047 (963) | HyperGL |