Forum » Strojna oprema » bios izklop backup diska
bios izklop backup diska
budili ::
Ali je mozno izklopiti disk v biosu, tako da ni dostopen sistemu.
Recimo, da bi ga imel za backup in bi dobil virus. Je moznost okuzbe ce je fizicno priklopljen in onemogocen v biosu?
Nekje sem bral, da tudi ce ga onemogocis v biosu ga lahko vidis med sistem instalacijo oz. sistem ga vidi.
Al je najbolj, da odklapljam.
Hvala za odg
Recimo, da bi ga imel za backup in bi dobil virus. Je moznost okuzbe ce je fizicno priklopljen in onemogocen v biosu?
Nekje sem bral, da tudi ce ga onemogocis v biosu ga lahko vidis med sistem instalacijo oz. sistem ga vidi.
Al je najbolj, da odklapljam.
Hvala za odg
Azrael ::
Nekoč sem naredil tako in sformatiral ter naložil DSL na napačen disk...
Mislim, da je edina ziher rešitev fizičen odklop diska. Si mogoče kaj razmišljal o racku za disk? Če imaš rack, priklopiš disk v računalnik samo takrat, ko ga rabiš, drugače ga imaš zunaj računalnika, kar pomeni še nekaj več varnosti npr., pri okvari zaradi strele.
Mislim, da je edina ziher rešitev fizičen odklop diska. Si mogoče kaj razmišljal o racku za disk? Če imaš rack, priklopiš disk v računalnik samo takrat, ko ga rabiš, drugače ga imaš zunaj računalnika, kar pomeni še nekaj več varnosti npr., pri okvari zaradi strele.
Nekoč je bil Slo-tech.
zee ::
če imaš rack, moraš mašino ugasnit pa rack noter dat. boljša varianta je zunanje USB ohišje.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
budili ::
Ok hvala.
Rack plastikfantastik imam in se dost greje ta zadeva.Pa not pa ven ce kej rabim...za silo bi blo.
Sem mislu, da se je kaj spremenilo glede te stale....par let nazaj so mi OS/2 zaj.... izklopljen disk v biosu. Torej je prakticno na voljo in lahko dostopas do njega ce znas (virusi...,sistemska orodja).
Mogoce bi si blo res dober usb omislit
Rack plastikfantastik imam in se dost greje ta zadeva.Pa not pa ven ce kej rabim...za silo bi blo.
Sem mislu, da se je kaj spremenilo glede te stale....par let nazaj so mi OS/2 zaj.... izklopljen disk v biosu. Torej je prakticno na voljo in lahko dostopas do njega ce znas (virusi...,sistemska orodja).
Mogoce bi si blo res dober usb omislit
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dva operacijska sistema na dveh diskih in enem racunalnikuOddelek: Strojna oprema | 2921 (2748) | nanikus |
» | Abit IC7-MAX3 - revolucija ali nateg?Oddelek: Novice / Matične plošče | 2454 (2454) | ender |
» | Disk Rack? Naj kupim?Oddelek: Kaj kupiti | 1130 (1018) | Aspirinix |
» | Rack bi naj zbil UDMA?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1594 (1333) | Sodom |
» | mod diskaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1808 (1214) | segi |