» »

Printer Sharp AL-1000 oz. AR120E gonilniki in XP-ji

Printer Sharp AL-1000 oz. AR120E gonilniki in XP-ji

Ursus ::

Ta printer sem imel na win98 in LPT-ju in je delalo ok, ko pa sem zadevo dal na win xp in dodal lpt-usb adapter mi je zahtevalo nov driver. Na netu sem dobil 2 driverja-nobeden nima tistega digitalnega certifikata od microsofta al kar je: s prvim driverjem ni trzal, z drugim začne kot da bo printal in potem ni nič.

Ima kdo kakšen nasvet? Kje bi še lahko dobil driverje (to je starejši laserski printer-integriran fotokopirni)? Upam da usb adaper ne dela težav...

lp

5er--> ::

Po mojem rabiš driverje prav za ta usb adapter, ker printer na lpt portu ne bi zahteval nobenega driverja sam po sebi.

Ursus ::

Saj vsak printer zaheva svoj driver. Zakaj pa bi usb adapter potreboval svoj driver?

5er--> ::

1. Ko priter priklopiš na lpt se ti v win ne pojavi nobeno okence, ki bi zahtevalo od tebe gonilnike. (seveda jih moreš imet, če hočeš kaj naprintat)
2. Ko priklopiš USB napravo na pc, ta sporoči svojo prisotnost in sistem zahteva driverje za TO napravo -> usb pretvornik.
Ko en× namestiš tele driverje, pa dobiš navidezni lpt port na katerega je pol priklopljen printer.

PS: Samo moje mišljenje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Emulator starega tiskalnika - sploh obstaja?

Oddelek: Kaj kupiti
343538 (1237) styrian
»

Kabel - adapter za starejši tiskalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
173076 (2728) andromedar
»

POS tiskalniki in v DOS okolju

Oddelek: Pomoč in nasveti
102633 (2017) Duhec
»

Tiskanje na usb iz dos