» »

Memory Test

Memory Test

Maxtor ::

Imam plato MSI 6163 pro. Sedaj sem si dokupil zraven k 128 Mb še eno komponento 256MB rama. Ko vklopim pc-ja mi šteje ram v nedogled in me zanima, kako bi izklopil to štetje, da bi samo izpisalo količino rama. Quick power on self test v biosu sem že dal na enable, pridobil pa sem smao to, da mi ram šteje 1 x in ne več trikrat. Ima kdo kakšen pameten nasvet?

LP

[t502] ::

To je edino se mi zdi...Quick POST = enabled

Poglej se pod nastavitve za ram. Mislim, da MSI-jeve plosce majo neko opcijo "Turbo".

[t502]

Spajky ::

he, he Rednex; je treba pritisnit ESC pa ne steje vec...ali pa napravit mini elektroniko v tipkovnici, da ti avtomatsko sam "pritisne" Esc; jaz sem si to sam napravil, je pa to odvisno od tipa tipkovnice (moja Chicony); ma sem ze pozabil kako sem to ustimal.. :-) :P

tec ::

ECC Cheking ali nekaj takega moras dat na disable. Ponavadi je pod tem, ki si ga dal na enable. Drugace pa ESC

luni ::

Ne poslusaj pametnjakovicev, kot je zadnji, ECC vsekakor pusti na enabled (tudi ce nimas ECC registered rama).

Drugace so ti pa ze vse povedali. Pomnilnik ti pri zagonu presteje minimalno enkrat (razen ce racunalnik resetiras, takrat stetje preskoci), postopek pa kadarkoli prekines s pritiskom na ESC.
Artificial Intelligentia

chucki ::

luni ka ti misliš da si pameten če si hlapec pri jokerju?
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UEFI - kako ponovno namestiti windows 8

Oddelek: Pomoč in nasveti
3610797 (8311) krepki
»

Štetje količine rama