» »

Video streaming in strežnik

Video streaming in strežnik

rkasteli ::

Ma kdo kej izkušenj z video streamingom na internetnih straneh.Namreč mika me da bi postavu stran kukr nekakšn internet TV,kjer bi bil en online player ki bi 24 ur non stop predvajal filme.Sam koncept strani je ubistvu enostaven,edino kar me matra je hitrost strežnika,kje uzet gostovanje da bi podpiral tak bandwith.Oziroma ni mi čist jasn kok pridem do ene številke a je server dost hitr al ne? Recimo da je slika 320x240 in število uporabnikov okoli 1000...Kdo zna stega kakšne številke dobit kakšn bandwidth bi rabu?
rkasteli

Tody ::

resulucija+dolžina filma :) Downlodaj en tak filmček pa boš vidu kok je velik pomnoži to z številom uporabnikov in to je to. Več kot 100 mb linka vrjetno nimaš oziroma ima redko kdo gigabitno ethernet kartico :)

rkasteli ::

Filme bi sam prlagaju k sm glih kar dobil software za editiranje filmov za internetne strani.Me pa zanima kakšn maximum bi si lohk prvošču za slovenske strežnike?Namreč najdu sm eno gostovanje kjer nimajo omejitve bandwitha in prostora na strežniku amapk je zadeva doma čez lužo.Tko da me ubistvu zanima kaj je hitrejš en domač strežnik recmo hitrost.com al gostovanje v tujini brez omejitve bandwitha in prostora na strežniku?
rkasteli

steev ::

Bandwith je vedno omejen.

Isto je pr elektriki kao 'neomejen', pa še vedno ne morš gor dat 500 MW naprave.
:|

Tody ::

Ja, če bodo opazil da jim fukaš zadevo potem bodo hitr najdl kak drobno tisk v splošnih pogojih.

Za slovence pa je logično da je slovenski strežnik hitrejši. Ampak mislim da čisto nič ne trpimo na mytube.com ali pa google videos...

rkasteli ::

Mogoč e je tle treba oment da gre za odrasle vsebine tko da ne pride glih v poštev google videos :) Ubistvu princip je enostaven player ki 24 ur na dan predvaja video vsebino poleg playerja pa so banerji z reklamami.Mam celo sponzorja za samo idejo ki bi mi redno dobavljal nov material,problem je samo ker ne vem kako nej se zadeve lotim.Sama stran in gostovanje je moj strošek da pa je zadeva legalna tudi preko video produkcije pa poskrbi sponzor.Kaka ideja?
rkasteli

BluPhenix ::

Kako pa z avtorskimi pravicami filmov, ki bi jih predvajal?
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Tody ::

Jah enostavno : Vzami enega od tistih z "neomejenim" BW pomožnosti kar iz amerike ker so cenejši, ker za filme bo folk počakal kako sekundo več. Zdej nevem kako si ti predstavljaš da bo zadeva 24 ur delovala ker to nekak ni kot TV ko prižgeš je tukaj ko ugasneš zadeve ni. Pomoje bi moral delat bolj na zahtevo, torej neka osnovna stran, človek si izbere ker film in pritisne play. Zakupiš pač neki placa (odvisno koliko materjala imaš) in greš v biznis. Sproti gledaš koliko BW si porabil, naštimaš gooogle analiticys in sprejmlaš statistko. Potem prilagajaš svoj račun glede na potrebe.

sverde21 ::

Kakšen od slovenskih ISPjev bi moral zadovoljiti še tako hude potrebe po bandwidthu... s prav najbolj, da (lahk tud sam za filme) vzameš neki placa pri npr. SiOLu (majo kr fajn link v net :) ), lahko še dodatno potem vzameš prostor nekje drugje za samo stran (ne vem če ma SiOL podporo za PHP)

P.S.: preberi pogodbo podrobno, da ne bo potem kakšnih presenečenj iz drobnega tiska >:D
<?php echo `w`; ?>

rkasteli ::

Filme prispeva sponzor vključno z avtorskimi pravicami (adult content providers).Ravno to je to da se filmi non stop vrtijo,da si uporabnik sam izbira mi je jasno kako zadevo postavit.Videl sem že strani ala kaki adult TV kjer se non stop vrtijo filmi ti samo klikneš na povezavo kjer se ti odpre okno oziroma player in se predvaja film.Film se ne neha predvajat niti ko ti zapreš okno,če klikneš čez 5 min se ti odpre isto okno samo si pač 5 min filma zamudil itd...Vem da je možno ker sem pred kratkim videl zadevo,v ozadju če pogledaš izvorno kodo je neki playlist po kateremu predvajalnik gre.Se mi pa zdi da je zadeva napisana v javi.
rkasteli

Tody ::

jah no potem pa pač samo zakupiš plac in to je to... Stem da se lahko še malce ustaviš pri tem ali moreš dati kako opozorilo da je to adult content itd... Siol je za moje pojme PREDRAG, konec koncev, če bi hotel da imaš kak orng link magar najdeš nekoga z optiko.

rkasteli ::

Pa ma kdo pr nas že optiko in ponuja hosting?
rkasteli

rkasteli ::

Da ne odpiram nove teme...Mogoče kdo ve kako na video posnetek dodati svoj logotip? Oz. kakšn software rabim?
rkasteli

Tody ::

nevem kaj bolj sposobnega od windows movie makaer.

Lahko si pa pogledaš tudi priložen spisek

rkasteli ::

Spisek sm že dal čez in je par dobrih stvari sam tiste k so vredu so tud plačljive.Pozna kdo kakšen konkreten program k ga pozna in znjim dela? Dobil sm par filmov za vzorc za prej omenjeno izdelavo strani in mam zdej probleme s temi watermarki.
rkasteli


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Za vse, ki rabite dober webspace PHP, CGI, ipd (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Izdelava spletišč
376285141 (8433) hariscorale
»

Blog - monetizacija (adult vsebina)

Oddelek: Izdelava spletišč
122192 (1655) EloJobs
»

AT&T z majem vpeljuje omejitve prenosa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
10219492 (15871) Bistri007
»

T-2 uvedel PVR (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
6911595 (7362) bradek
»

Google Video po novem samo iskalna storitev

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
175046 (3782) strictom

Več podobnih tem