Forum » Strojna oprema » Boot s PCMCIA CF čitalca
Boot s PCMCIA CF čitalca
Daedalus ::
Moj star router je pred kratkim odpovedal, zato bi rad predelal star laptop (C600, 64 MB rama...) v router. Gor bi lavfal kak monowall, al pa po mojih željah predelana mini linux inštalacija. Ne bi pa uporabljal trdega diska, ker je pač nezanesljiv (sploh če ima za sabo nekaj let delovanja) ampak lepo CF kartico, ki bi jo priklopil preko enega poceni PCMCIA čitalca, recimo kaj takega.
Zdaj pa me zanima, če je kdo že počel kaj takega, al pa če ma kdo kaj informacij, kako takle čitalec deluje? CF ma zelo podoben pinuot kot IDE vmesnik, se da pol domnevat, da se tale vmesnik obnaša podobno kot zunanji disk na PCMCIA vmesniku? Je treba na kaj posebej pazit? Kak je z bootanjem s pcmcia vmesnika?
Zdaj pa me zanima, če je kdo že počel kaj takega, al pa če ma kdo kaj informacij, kako takle čitalec deluje? CF ma zelo podoben pinuot kot IDE vmesnik, se da pol domnevat, da se tale vmesnik obnaša podobno kot zunanji disk na PCMCIA vmesniku? Je treba na kaj posebej pazit? Kak je z bootanjem s pcmcia vmesnika?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava s starim računalnikom IBM ThinkPad 380EOddelek: Strojna oprema | 3939 (2846) | Branimir |
» | Sandisk, Sony in Nikon predlagajo hitrejše, večje pomnilniške karticeOddelek: Novice / Pomnilnik | 4775 (4306) | MrStein |
» | Prenosnik z RS 232 portomOddelek: Loža | 3478 (1260) | DimmniBurek |
» | router za adsl + simobil umtsOddelek: Omrežja in internet | 3434 (2850) | Vanadium |
» | Klasični DiulUp - še aktualen?Oddelek: Omrežja in internet | 1750 (1226) | pirat |