» »

Težave s postfixom

Težave s postfixom

pac3k ::

Imam resne težave s postfixom. Uporabljam operacijski sistem FreeBSD (različica 5.4). Nikakor ne morem spraviti postfixa v delujoče stanje. Težava je naslednja. Brez kakršnih koli težav lahko e-mail pošljem in tudi pride k naslovniku. Tudi sprejme jih. Mail, ki si ga pošljem se lepo vidi v datoteki /var/mail/username. Težava nastane pri odjemanju s klienti. Uporabljam Thunderbirda. Svoj poštni račun sem si nastavil, ob kliku na gumb "prenesi sporočila" pa v statusni vrstici samo piše:

Povezava s stranjo MOJ_IP vspostavljena...

Nič se ne zgodi. Niti za geslo me ne vpraša.

Prosim za vse nasvete. Lahko vam postrežem tudi s kakšnimi drugimi informacijami.

Lp!

MTm2H37rqt7B ::

Manjka ti se ena komponenta in to je POP3 streznjik. Postfix je samo MTA oz. SMTP (za kliente samo odhajajoca posta, na sistemu odhajajoca in prihajajoca (unix)). Torej ce zelis remote dostopat do poste (prejemati) rabis se POP3 (ali IMAP) streznik.

Pa nastavi tudi to, da te vprasa za geslo za SMTP streznik.

Zgodovina sprememb…

Pozabil povedati, da skupaj s postfixom deluje tudi popa3d.

Racko ::

Po moji logiki je nekako takole.
Če 5er ne bi imel nameščenega popa3d, se mail ne bi zapisal v /var/mail/user.

MTm2H37rqt7B ::

@Racko: Motis se:) Postfix ponavadi vedno da posto v /var/mail oz /var/spool/mail, razen ce ni doloceno drugace (dvomim). Popa3d nima nic z tem.

@5er: Kaj pravijo logi?

Zgodovina sprememb…

Jeeee! Uspelo mi je!

No, napaka je nastala ob vnosu v initd.conf. popa3d namreč poganjam od tam. Težavo sem rešil preprosto tako, da sem vnesel pravo pot do popa3d.

Sedaj pa imam takoj šeeno vprašanje.

Kako bi naredil, da bi postfix za odhodno pošto zahteval geslo, saj menda prihaja do precej zlorab na tem področju?

Lep pozdrav

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Outlook 365 stalno sprašuje za IMAP geslo

Oddelek: Omrežja in internet
487683 (6388) tony1
»

Poštni strežnik za šolo

Oddelek: Programska oprema
141611 (1167) jype