» »

Resetiranje v biosu

Resetiranje v biosu

M-XXXX ::

No zvecer sem pustu racunalnik przgan tako kot zmeri ko pa sm prsu zjutraj pogledat se je vse skozi resetiral v biosu ko pregleda ram se takoj resetira. Tudi ko pregleduje ram in ce prtisnes karkoli se takoj resetira uvasih se pa prej se za 1s pokazejo navpicne zebraste crte. Sem resetiral bios odklopu iz stroma a je isto. Mam pa p4 640- 3.2 gh 2gb rama, x800 xt pe, 250 gb disk, gigabytova maticna,550w 21k vreden napajalnik,... Notri mam 4 512mb palcke rama in lako probam razlicne kombinacije ali samo 512 je isto se zmeraj resetira. Mam tut en filmcek pa mi ne rata dobt na net k je mp4 zararanga pa tud nikjer nocejo vzet.

Azrael ::

Kondenzatorji na plati in drugih komponentah ne izgledajo napihnjeni?

Preveri še ali so vsi ATX konektorji dobro pritrjeni in nepoškodovani. Vzemi ven še grafiko in jo ponovno potisni v slot, mogoče je tam slab stik, ampak to ni preveč verjetno.

Če ni nič od tega, gre za okvaro matične ali grafične (ker ti ne dela z nobenim RAM modulom, RAM 99.99% ni vzrok). Če imaš pri roki kakšno PCI grafiko, poskusi z njo in tako lahko ugotoviš ali je tvoja grafična kartica OK ali ne.
Nekoč je bil Slo-tech.

Niso napihnjeni za grafo moram pa se probat samo se mi zdi da to ni to ker se resetira v biosu.

Če z drugo grafiko ne bo razlike, potem je verjetno vprašljiva plata, v izjemnem primeru tudi procesor.

Poglej še ali je plastični nosilec procesorja nepoškodovan. Če je počen je hlajenje procesorja zelo slabo, kar bi lahko tudi povzročilo resetiranje, čeprav ta težava običajno prinese le izklop sistema.
Nekoč je bil Slo-tech.

Lahko bi bila vzrok tudi slaba reset tipka, odklopi jo na matični, če bo kaj razlike. In še enkrat dobro preglej vse ATX konektore, ki so priklopljeni na plato.

Napajalnik bi bil lahko tudi težava, odklopi vse nepotrebnew komponente, da boš videl ali je kaj drugače.
Nekoč je bil Slo-tech.

Za reset bom zdle probal. Napajalnik je tale kliiiiiiiiiiiiiik in sm tud ze probal vse dol odklopt pa je blo isto. Sm pomoje ni napajalnik ker ce prtisnes katero koli tipko se takoj resetira tudi ce hoces priti v bios:'(

No tud reset ni kriv. Sm kabel dal vn pa je isto.;( ;(

No sm nesu na servis in po globoumnem razmisleku so pogruntal da je su procesor. Mnde se pregreva- in ne dela.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problemi - resetiranje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
152230 (2102) Seljak
»

PC se resertira takoj po vklopu.

Oddelek: Strojna oprema
151049 (752) Mad_Lion
»