» »

PDF Experti - pomoč

PDF Experti - pomoč

johanblond ::

Imam vec pdf dokumentov (ki sem jih dobil online) s katerimi imam tezave.

i) Fonti so zelo nazobcani, grdi na pogled, posebej ko jih povecas ( ni scan , ker text lahko oznacim in ga skopiram v word, v wordu je text normalen, tudi search po dokumentu dela normalno).

ii) Dokument je na pogled v redu, povecava dela lepo, le ce kopiram font dobim v wordu nekaksen zmazek (kvadratki, crtice, krogci), po pdf dokumentu tudi search ne dela (kar je zelo problematicno) (verejtno je je to posledica kaksnih security trikov)

Kako sedaj enostavno popravit te dokumente. Imam Acrobat Reader Professional in ABBYY FineReader 8.0, poskusal sem to urediti, vendar ne gre enostavno.

Dokument i) in ii) sem poskusal v ABBYYju prepoznat preko OCR-ja, vendar program najde kup napak (dela zelo slabo), kar mi je sicer nepojemljivo, ker je text na pogled zelo kvaliteten, poleg tega pa ni scan ampak je v "racunalniskem formatu". Nimam casa da bi rocno popravljal napake.
Tudi OCR v Acrobat Reader Professional ni dal dobrih rezultatov.

Malo sem poguglal vendar nisem nasel nic pametnega.

PROSIM POMOC !

Me pa kar malo jezi, da imam take probleme, kajti dejstvo je da je text v ustrezni racunalniski obliki, le jaz imam probleme, kako zadevo urediti.

opeter ::

I) Vklopi anti-aliasing (Edit - Preferences - Display/Page Display /odvisno od Acrobata) - tukaj imaš tri opcije: Smooth text, Smooth Line, Smooth images. Vklopi vse tri.

II) Dokument je narejen v drugem okolju (aka MacOS) v drugem charsetu, npr. MacOS CE ali Roman, ali pa kakšen ISO-8859-2, ali kaj podobnega. Word dela v Windows-1250 kodi.
Aja: občasen izvoz dokumenta iz PAgemaker-ja in starih QuarkXpress-ov je dalo takšen rezultat (hmm... le zakaj? :\ , aja, pa tudi Word DOC format občasno nagaja pri izvozu v PDF (ne glede na Adobe Acrobat Printer, CutePDF ali kaj podobnega). Pri InDesign-u, Illustratorju, zadnje verzije Quark-a teh problemov ni (vsaj pri meni).

Zakaj pa ti Abbyy ne prepozna, pa mi je skrivnost. Poskusi narediti screenhot, shraniti v gif, png, jpg in to uvoziti v ABBYY. Ali imaš v ABBYY-ju izbran slo jezik?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PDF to WORD

Oddelek: Pomoč in nasveti
173304 (2472) b3D_950