Forum » Strojna oprema » Masina ne vzge
Masina ne vzge
kitarist ::
Imam problem. Vceraj je v racunalinku nekaj pocilo in od takrat naprej ne vzge vec. Napajalnik sem stestiral (povezal 3 in 4 pin) in dela normalno. Rami, grafična in vse ostale komponente delajo ok, zato sumim da je crknila plata. Ampak na plati ni nic skurjeno..vse zgleda ok.
Sem mislil da je slucajno crknilo stikalo On/Off, pa sem na plati povezal pina za power swich pa nic. Ma kdo mogoce kaki nasvet kak stestirat plato ?
Lp,
Jure
Sem mislil da je slucajno crknilo stikalo On/Off, pa sem na plati povezal pina za power swich pa nic. Ma kdo mogoce kaki nasvet kak stestirat plato ?
Lp,
Jure
stromar ::
Lahko da ti je prebilo tranzistor za znizanje 5V v 3.3V in ti odneslo plato. Napajalnik ponavadi deluje normalno, ceprav ima na izhodu 5V namesto 3.3V . Pomeri z voltmetrom napetost na vseh linijah
Bolj verjetno je, da ti je razneslo kak elektrolit ali mosfet na plati.
Lp
Bolj verjetno je, da ti je razneslo kak elektrolit ali mosfet na plati.
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | topel 12V kabel in problem matičnaOddelek: Pomoč in nasveti | 2794 (2394) | painfulwhite |
» | Računalnik se kar naenkrat ne zažene več, ni slike, lucka na ekranu utripa - pomoc!Oddelek: Pomoč in nasveti | 10198 (7981) | Tac20 |
» | Napajalnik "kuri" kontakte???Oddelek: Strojna oprema | 2782 (2292) | kurjač |
» | Koliko je se varna temperatura za zracno hlajenje?Oddelek: Navijanje | 3050 (2177) | schurda |
» | Vezava 2 atx napajalnikov z izkorisceno deljeno mocjoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2531 (2149) | Brane2 |