Forum » Omrežja in internet » Katero vezavo uporabiti?
Katero vezavo uporabiti?
Lincolin ::
Pozdrav!
Doma moram povezati računalnik, ki bo povezan na switch. Namreč zanima me katero vezavo moram uporabiti?
Navadno ali cross-over?
Bral pa sem članek na:
http://www.slo-tech.com/clanki/net01
L.P. Grega
Doma moram povezati računalnik, ki bo povezan na switch. Namreč zanima me katero vezavo moram uporabiti?
Navadno ali cross-over?
Bral pa sem članek na:
http://www.slo-tech.com/clanki/net01
L.P. Grega
- spremenil: Lincolin ()
korpi ::
Hi!
"navadno"
Računalnike z opremo povežemo s t.i. straight through oziroma ravnim kablom: žice v obeh konektorjih razporedimo po istem vrstnem redu (ki pa je standardno določen, beri naprej). ...
Barve žil pri običajnem kablu gredo po vrsti od leve proti desni, ce je zatič obrnjen stran od nas, takole:
belo-oranžna,
oranžna,
belo-zelena,
modra,
belo-modra,
zelena,
belo-rjava,
rjava.
LP
"navadno"
Računalnike z opremo povežemo s t.i. straight through oziroma ravnim kablom: žice v obeh konektorjih razporedimo po istem vrstnem redu (ki pa je standardno določen, beri naprej). ...
Barve žil pri običajnem kablu gredo po vrsti od leve proti desni, ce je zatič obrnjen stran od nas, takole:
belo-oranžna,
oranžna,
belo-zelena,
modra,
belo-modra,
zelena,
belo-rjava,
rjava.
LP
OmegaBlue ::
Čeprav skoraj vsi novejši routerji/switchi podpirajo povezavo z obema kabloma cross ali patch.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pomagajte!!!Lan kabelOddelek: Omrežja in internet | 2969 (2821) | ali3n |
» | Razporeditev barv na kablu!Oddelek: Omrežja in internet | 2526 (2405) | Slowenc |
» | Omejitev mrezeOddelek: Omrežja in internet | 1450 (1306) | brazgotine |
» | Povezava več switchevOddelek: Pomoč in nasveti | 846 (791) | Lith |
» | Laik v postavljanju mreže z dvema pc-jema..prosim pomagajteOddelek: Pomoč in nasveti | 991 (960) | kanabis |