» »

Adobe photoshop

Adobe photoshop

anze20 ::

A ima mogoče kdo izkušnje s photoshopom, da bi mi povedal, s katerim orodjem se najlepše izreže neko sliko iz ozadja. Delam namreč katalog artiklov, pa imam slike ponavadi slikane tako, da so zadaj ali ljudje, ali drugi artikli, skratka ni slikano na beli podlagi

Če uporabljam Magic wand in lepo izrežem, se mi ne naredijo lepe črte, ampak grdo izreže. Kako bi se dalo nek motiv lepše izrezat skupaj s sencami npr.

Sej ne rabim celega postopka, zanima me samo s katero photoshopovo funkcijo bi se dalo to najlepše izrezat.

Hvala
Anze

Opkow ::

1. Uprabis Magic Wand in imas nastimano vecjo toleranco zajemanja barv, vklopljen anti-aliased. Na koncu probas se z Select > Modify > smoth ali pa expand.

2. Najbolse pa je da uporabis Quick mask (Q). In potem z copicem razlicnih oblik lepo farbas sliko, ki bi jo rad obdrzal. Bolj ko imas grob copic, ostrejsi bodo prehodi med sliko in ozadjem, ter obratno. Ce kej prevec pofarbas uporabis X in s tem lepo odfarbas odvecne dele. :)
Malo se igrej.

Lohka pa kombiniras med vecimi orodji (Rectangular marque tool, Laso tool,...). Ko gres ven iz Quick Mask-a, zadeva izgleda isto kot da bi uporabil prej nasteta orodja za oznacevanje.

Highlag ::

Ni univerzalnega orodja.

Odvisno od tega kakšen motiv imaš.

Po mojih iskušnjah se pri kompleksnih oblikah dobre rezultate dobi z uporabo orodja Pen-tool.

Ze mehke prehode moraš robove selekcije zmehčati - Feather ..
Never trust a computer you can't throw out a window

boss-tech ::

lahko pa poskusiš tudi z uporaba Smudge toola- da ti naredi lepše prehode med sliko in ozadjem

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Žig in podpis na .doc in .pdf

Oddelek: Pomoč in nasveti
162132 (1677) enota13
»

Kako v Photoshopu sliki izbrisati ozadje?

Oddelek: Pomoč in nasveti
103736 (3604) black ice
»

Photoshop ... predelava logotipa

Oddelek: Programska oprema
81107 (1001) Ciklamen
»

photoshop cs in zamenjanje ozadje slike

Oddelek: Zvok in slika
72242 (2158) sloyoyo
»

photoshop problem