» »

Zasebnost uporabnikov na WinXP-NTFS vs Fat32?

Zasebnost uporabnikov na WinXP-NTFS vs Fat32?

urkoland ::

Namestil sem WinXp na FAT32 disk.Registriranih je več uporabnikov, kateri seveda naj ne bi odpirali dokumente drugih uporabnikov.
Sedaj lahko vsi uporabniki dostopajo do dokumentov vseh uporabnikov.To je seveda posledica FAT32.Zanima me pa, če se lahko kako drugače omeji pravica do branja v tem primeru (FAT32).
Sicer s katerim orodjem bi lahko obstoječi disk konvertiral v NTFS, kjer bi lahko nastavil pravice za posamezne uporabnike.
Ima kdo morda kakšno drugačno rešitev, da mi ne bo potrebno ponovno nameščati Wins in backupi, in...
Hvala.
LP ur;)s
ur;)s

bastadu ::

V ukazno vrstico napišeš ukaz 'convert c: /FS:NTFS' (brez narekovajev seveda), če hočeš spremeniti particijo C: v NTFS, potem nadaljuješ za vse druge particije... Simpl ko pasulj;)

~Speed ::

WIN XP na FAT?
Bad idea.

Nč, skonvertirej vse skupi na NTFS in to je to.

Drugače pa ti preostane še enkripcija folderjev in datotek s programi, ki to omogočajo.

run a search.

good luck
~~~~~~~~
www.resevanje-podatkov.net | www.icteam.info

Hvala za odgovore. Vem, da ni ravno najboljša ideja, a se mi je zdelo potrebno zaradi starejših OS, kateri ne poznajo NTFS.
Kakšna je možnost, da se kateri podatki izgubijo oz.uničijo pri tem konveritranju?
LP ur;)s
ur;)s

bastadu ::

Po moje je možnost zelo majhna (gre namreč za Microsoftovo orodje ki je integrirano v same winse, konvertiranje je dokaj hitro...), ampak vseeno ti priporočam backup pomembnih podatkov, ker nočem biti kaj kriv0:)

Hvala, bom sporbal.
lp ur;)s
ur;)s

cekr ::

S konvercijo se pa zavedaj, da bo sistem za odtenek počasnejši.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NTFS ali FAT32

Oddelek: Pomoč in nasveti
212797 (2350) bluefish
»

winsi ne prepoznajo več zunanjega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti