Forum » Strojna oprema » Grafična šla po gobe ali programska napaka?
Grafična šla po gobe ali programska napaka?
mte ::
Živjo,
Včeraj sem nekaj brskal po spletu, pa kar naenkrat črn ekran in NO SIGNAL na ekranu. Malo sem se začudil, ugasnil ekran in računalnik ter vse skupaj znova zagnal. Vse lepo in prav, dokler ne pridem do namizja (imam xp). Takrat spet puf, črn ekran in zmrznitev.
Nato grem v safe mode in stvar dela. Po nekaj časa igranja in eksperimentiranja sem prišel do ugotovitve, da če onemogočim gonilnike za grafično (Radeon 9200 SE), vse dela. Čim pa omogočim kakršenkoli gonilnik (poskušal sem tako s Catalyst kot Omega, vse na počiščen računalnik z DriverCleanerjem vsakič posebej), spet stvar zamrzne. Zamrzne pa verjetno cel računalnik, ne odziva se na nobeno klofanje po tipkovnici ali "soft power-down". Ampak - ko se na pc poskušam povezati preko remote desktopa, se ta pc vseeno resetira kljub neodzivanju na "lokalne" stvari. Čisto ničesar ne razumem več.
Zdaj nekaj dni ne bom mogel eksperimentirat s kako drugo grafično, medtem pa me zanima, če se je to že kdaj komu zgodilo, pa če je glede na simptome možno sklepati ali je grafična fuč ali se je v windowsih kaj sprčkalo. Ponavljam, če grem v safe mode in onemogočim driver, vse dela. Seveda je ob tem scrollanje počasno, gledanje filmov pa je tudi praktično nemogoče.
Any idea?
Hvala,
lp matej
Včeraj sem nekaj brskal po spletu, pa kar naenkrat črn ekran in NO SIGNAL na ekranu. Malo sem se začudil, ugasnil ekran in računalnik ter vse skupaj znova zagnal. Vse lepo in prav, dokler ne pridem do namizja (imam xp). Takrat spet puf, črn ekran in zmrznitev.
Nato grem v safe mode in stvar dela. Po nekaj časa igranja in eksperimentiranja sem prišel do ugotovitve, da če onemogočim gonilnike za grafično (Radeon 9200 SE), vse dela. Čim pa omogočim kakršenkoli gonilnik (poskušal sem tako s Catalyst kot Omega, vse na počiščen računalnik z DriverCleanerjem vsakič posebej), spet stvar zamrzne. Zamrzne pa verjetno cel računalnik, ne odziva se na nobeno klofanje po tipkovnici ali "soft power-down". Ampak - ko se na pc poskušam povezati preko remote desktopa, se ta pc vseeno resetira kljub neodzivanju na "lokalne" stvari. Čisto ničesar ne razumem več.
Zdaj nekaj dni ne bom mogel eksperimentirat s kako drugo grafično, medtem pa me zanima, če se je to že kdaj komu zgodilo, pa če je glede na simptome možno sklepati ali je grafična fuč ali se je v windowsih kaj sprčkalo. Ponavljam, če grem v safe mode in onemogočim driver, vse dela. Seveda je ob tem scrollanje počasno, gledanje filmov pa je tudi praktično nemogoče.
Any idea?
Hvala,
lp matej
Zanimivo, po pregledu druge teme tukaj na forumu sem se odločil iz firbca dat ene starejše driverje gor, čeprav mi niti s catalyst 6.4, niti z omega (baziran na cat. 6.3) ni delalo. Pa sem naložil omega driver, ki je baziral na cat. 6.2 in stvar dela...
lp matej
lp matej
sidd ::
sicer fajn prepozno pa dobro.... Enak problem je imel en kolega oz. še ima, računalnik po zagonu zmrzne, črn ekrat. Pa sam najprej mislila da so krii windows, ampak po instalaciji gonilnikov pa sma le ugotovila da so krivi driverji. torej komaj z 6.2 dela? no, bomo probali, drugače pa kr nekaj no..
lp
lp
no idea for signature
signed
I
signed
I
No ja..kar sem zgoraj pisal je veljalo le za določen čas.. tako sem menjal par različnih verzij, ampak na koncu kupil novo grafično in od takrat teh problemov ni več. Torej je bilo nekaj na kartici narobe, vendar je bilo očitno nekaj ne vitalno pomembnega glede na driver...
lp
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problemi z računalnikomOddelek: Pomoč in nasveti | 1080 (993) | bluefish |
» | [problem] zvočna karticaOddelek: Strojna oprema | 1009 (944) | Veron |
» | Mate probleme z Catalyst 6.4?Oddelek: Strojna oprema | 1183 (889) | yerko |
» | Težave radeona z Viinim chipsetom?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1965 (1893) | TheJack |
» | Epox 8RDA in Gforce4 Ti 4200 problemOddelek: Pomoč in nasveti | 811 (750) | bozicek |