Forum » Strojna oprema » A7V266-C in ram problem
A7V266-C in ram problem
A-L-E-N ::
Fantje mal pomoci bi rabil!
In sicer mam malo starejso ASUS A7V266-C (KT266A DDR) plato ter 3 slote za ram. Do sedaj sem imel na slotu 1 in 3 2x po 256 rama in je vse delalo lepo in prav. Danes pa odprem kisto in hocem v tistega sredinskega dat noter se 512 rama pa se po vzigu compa le-ta samo resetira znova in znova, sploh ne pride do BIOSa pa tud piska ne nic. Probal sem se kombinacijo da 512 in 256 v 1. in 3. slot in vse dela vredu, tako da mislim da je problem v 2. slotu, ker tudi ce dam samo 1 ram not mi povzroca iste probleme. Kaj bi blo lahko narobe oz. kaj narobe delam? Je plata zanic? Je treba kaj extra nastavit? Malo pomoci prosim
In sicer mam malo starejso ASUS A7V266-C (KT266A DDR) plato ter 3 slote za ram. Do sedaj sem imel na slotu 1 in 3 2x po 256 rama in je vse delalo lepo in prav. Danes pa odprem kisto in hocem v tistega sredinskega dat noter se 512 rama pa se po vzigu compa le-ta samo resetira znova in znova, sploh ne pride do BIOSa pa tud piska ne nic. Probal sem se kombinacijo da 512 in 256 v 1. in 3. slot in vse dela vredu, tako da mislim da je problem v 2. slotu, ker tudi ce dam samo 1 ram not mi povzroca iste probleme. Kaj bi blo lahko narobe oz. kaj narobe delam? Je plata zanic? Je treba kaj extra nastavit? Malo pomoci prosim
dustphoenix ::
Jaz sem imel isto plato, nekaj časa nazaj na mojem Athlonu XP 2000+, in 1x 256 RAMa + 1x 512 RAMa. In ker sta bila različna DDR RAMa (266MHz in 333MHz) sem mogel imet v 1. in 3. slotu, ker če sem dal v prva dva, se mi je mašina sesula ob zagonu WINsev (XP PRO)! Tudi po novi namestitvi se je ob zagonu pojavil BS! Mogoče BiOS sam nastavi DUAL in ne dvigne z različnimi RAMi. Res pa je, da mi je delalo če sem imel samo 1 RAM v bilo katerem slotu...
Sem pa imel zadnji BiOS gor. Si mogoče tudi probal kaj BiOS flešat? Lahko da je tudi s tem kaj.
A7V266-C BiOS
Sem pa imel zadnji BiOS gor. Si mogoče tudi probal kaj BiOS flešat? Lahko da je tudi s tem kaj.
A7V266-C BiOS
A-L-E-N ::
eh bios mam update-an tko da je to cist ql..nevem kaj bi blo loh :(
zgleda morm na servis al pa najt nekoga, ki bi bil pripravljen menjat 1x 512 za 2x256..
zgleda morm na servis al pa najt nekoga, ki bi bil pripravljen menjat 1x 512 za 2x256..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ASUS M2N-E (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7606 (4530) | planetparty |
» | Ali je možno...Oddelek: Strojna oprema | 1549 (974) | dustphoenix |
» | dual channel ram-problemOddelek: Strojna oprema | 1037 (953) | dustphoenix |
» | MemTestOddelek: Navijanje | 2422 (1596) | HyperGL |
» | 8Rda -> C1 error?Oddelek: Navijanje | 988 (831) | ghibly |