» »

Bill Gates baraba?

Bill Gates baraba?

IceIceBaby ::

Zakaj vsi sovražte Billita in M$. A je kdo na slo-techu, ki mi zna povedati 5 pametnih argumentov zakaj bi morali bit proti M$ in zakaj je treba Billita sovražit.

Pa zraven napište OS ki ga uporabljate.

krucymucy ::

Microsoft-ovih programov se izogibam - sam brez winsow pa ne morem (Win XP)
-proizvodi so predragi
-Preveč bugov
-Pa še DOS je enmu ukradu (sosolcu, ki je mel neki kao en OS podoben DOS-u in je on pol ustanovu svoje podjetje z tujim proizvodom!!!
-pa še reku je da je 640kb memory-ja vsakemu dost :D bedak, saj ni mogu vedeti :D

krucymucy ::

Ker popravi ne dela, bom pa še enkrat...
No to sem še pozabu: AMERIČAN je...:D

IceIceBaby ::

Sej tale post je bil mišljen kot uvod u eno debato o M$ ne, da bi se kej bunil. Tudi sam uporabljam od M$a samo office in IE.
Ampak mi pa grejo na živce ljudje, ki se non stop bunijo kako zjebani so winsi pa kak kreten je Gates in podobno. V življenju pa niti 1x še niso probali drugega OSa kot winsow in sploh uporabljajo komplet microsoftov softver.
Aja...pa Gates ni ukradel DOSa ampak ga je pošteno odkupil za okoli 60k $. Pač ima tip odlične ideje in omogoča množicam enostavno uporabo računalnika. A je kdo že vidu tajnico da bi delala na Linux boxu :)

krucymucy ::

eemm... v Franciji so prepovedali uporabo programov, ki niso postavljeni na odprti kodi v državnih službah... al neki tacga... tko da je tam videti tajnice na linux-u!!!
Pa sam OS mam ker v linux-ne morem delat nekaterih stvari...

andrej ::

krucymucy: Gates DOS-a NI ukradel. Kupil ga, ker je pac oni clovek ki ga je mel bil prevec potenten, da bi se sam sestal z IBM...

Da bo 640 dost, pa tudi se mi zdi ni reko. To je eden izmed "mitov". Obstaja poseben page, kjer so ti miti razlozeni..

krucymucy ::

To je blo mišljeno itak bl tko :D ampak sem pa napisal kar se mi zdi!!! Vem pa tud da brez njega bi blo marsikaj drugače - pa ne bom reku da v slabo smer

undefined ::

>pa ne bom reku da v slabo smer

Bom pa jaz tako rekel.

krucymucy ::

IceMan: jest nisem hotu reč zato, ker bi me potem spet napadal...

undefined ::

krucymucy, preberi si moj podpis. :)

LojzePek ::

Kdor kar tako pluva po Windows-ih, mu priporočam da si najprej prebere kakšno knjigo o delovanju OS-a.
Pol mu bo mogoče mal bol jasno kaj vse se skriva v ozadju delovanja sistema.

Ne rečem da so Windowsi zelo dobri, mogoče bi se lahko vprašali kje bi bili osebni računalniki danes, če nebi bilo Golmana Billy-a. Takšnega razvoja sigurno nebi doživeli.

Vsak ima pravico za svoje delo zahtevati tudi plačilo. V takšnih časih se pač vse vrti okoli denarja. Zakaj bi on moral biti izjema, če mu to ni potrebno biti.

Nico ::

Frišno inštaliram winME, ko se prvič zažene, brez tikat nič, evotiga...blue screen...
Sam pa win2k rokka.

Bill je pač običajen poslovnež zato je normalno, da bo govoril tako, da bo na koncu njegova rit sita. Do tukaj nič za očitat.
Everybody banana on your head!

alesrosina ::

hm..... microsoft u dobri luci:
-vsi programi so narjeni, da jih zna vsak debil uporablat (ja, tud moja mama :D) - kar se za linux ne da lih rect (stvari se pa definitivno izbolsujejo - v mislih imam x-windos)
-support za vse programe je definitivno preklet dobr. Na microsoft support lohka klices kadar cs, povejo ti vse. Tud z knjigam obdelajo cist vsak program k so ga izdal - in v teh knjigah so opisane tud slabe lastnosti programov(!).
-skor vsi uporabljajo winse, torej ni problemov z kompatibilnostjo programov. Si predstavlate kaj bi blo, ce ne bi blo windowsov? Zgodovina PC-ja bi bla popolnoma drugacna. Ali bi bla boljsa al pa slabsa, se ne bo nikol vedl (razn kadar bodo izuml casovni stroj in bodo sli u preteklost ubit billa >:D).

no pa se slabosti:
-cena izdelkov
-nestabilnost
-prevelko stevilo ti. "back-door"
-nezadostna varnost (na fat/fat32)

pa se dejstvo:
Gates ni ukradu dos, ampak windows. Originalno je tak OS naredu Xerox, pa so ga vidl u Applu si ga "sposodl", Gates si je pa "sposodu" od Appla. Pol je Apple tozu Microsoft, katermu so prepovedal nadalnji razvoj Windows 1. A Gates je spet pokazal svojo spretnost: zacel je razvijat OS Windows 2. Od tuki pa verjetn da ze poznate zgodovino. >:D

TheJack ::

Ne Billa Gatesa, ne Microsofta ne sovražim. Navsezadnje imam na računalniku kar dva Microsoftova sistema (XP-jev ne).

Očitek Microsoftu je, da je s svojim prevladujočim položajem na trgu (ki sam po sebi sicer ni prepovedan) oviral konkurenco. Da je torej svoj prevladujoči položaj zlorabil. To pa je prepovedano!
V podrobnosti se ne bom spuščal. Tudi ameriškega zakona, ki prepoveduje zlorabo prevladujočega položaja na trgu, ne poznam podrobno. Zato pa dobro poznam naš 'Zakon o preprečevanju omejevanja konkurence (ZPOmK)', ki je narejen po evropskih, pa tudi ameriških (Američani so pravzaprav začetniki protimonopolnega prava) vzorcih.
Navedel bom 10. člen tega zakona (ki je, mimogrede, skorajda dobesedni prevod 82. člena Pogodbe o ES), potem pa sami presodite, ali je Microsoft zlorabil svoj monopol, ali ne.

10. člen
(Prepoved zlorabe prevladujočega položaja)

(1) Prepovedana je zloraba prevladujočega položaja na trgu.

(2) S prevladujočim položajem podjetja na trgu je mišljen položaj, ko podjetje glede določenega blaga ali določene storitve nima konkurentov ali ima na trgu le nepomembno konkurenco ali ima v primerjavi s konkurenti občutno boljši položaj glede na tržni delež, možnosti za financiranje, možnosti za nakup in prodajo ali glede na dejstva, ki druga podjetja ovirajo pri vstopu na trg.

(3) Šteje se, da ima podjetje prevladujoč položaj na trgu, če je njegov delež prodaje ali nakupa blaga ali storitve v Republiki Sloveniji večji od 40 odstotkov.

(4) Dvoje ali več podjetij ima prevladujoč položaj na trgu, če med njimi ni pomembnejše konkurence in je njihov skupni delež prodaje ali nakupa blaga ali storitve v Republiki Sloveniji večji od 60 odstotkov.

(5) Zlorabo prevladujočega položaja pomenijo zlasti naslednji primeri:
- posredno ali neposredno pogojevanje nepoštenih prodajnih ali nakupnih cen ali drugih nepoštenih pogojev;
- neupravičeno zviševanje ali zniževanje cen;
- omejevanje proizvodnje, trgov ali tehničnega napredka;
- uporaba neenakih pogojev za primerljive posle z drugimi poslovnimi partnerji, kar te partnerje postavlja ali sili v konkurenčno slabši položaj;
- pogojevanje sklepanja pogodb s sprejemom dodatnih obveznosti, ki po svoji naravi in glede na trgovinske običaje niso povezane z vsebino teh pogodb.

(6) Podjetje lahko zahteva od Urada, naj mu izda negativni izvid, da ni kršilo pravil konkurence, ki se nanašajo na prepoved zlorabe prevladujočega položaja.




Bonis nocet, qui malis parcit.

jetam ::

Hm Jack še na Telekom, SiOL, Mobitel, ELES... to pošlji da bodo vedeli da le nismo brezpravna država... In da znamo državljani celo na netu najti zakone in predpise...:D

TheJack ::

Strici in tete v teh družbah, ta člen (in druge s tega zakona) dobro poznajo.

Na žalost pa je tako, da je v teoriji vse prekrasno, v praksi pa se vse skupaj sesuje. Ampak to ni le problem Slovenije. Primer Microsofta to dokazuje. Pa še to je le vrh ledene gore. Ravno zadnjič sem recimo bral, da se tajvanski izdelovalci matičnih plošč Intela bojijo bolj kot kitajske invazije. Zato smo toliko časa čakali na plošče za Athlona. Zato nihče ne izda plošče na P4X266 čipovju. Pa tudi Via ni nedolžna. Zaradi nje ni množične proizvodnje plošč na SiS735 čipovju.

Vse to so jasne kršitve konkurence in konkurenčnega prava. Prevladujoči položaji se zlorabljajo. Zakaj se pa tako početje ne kaznuje, pa ne vem. Morda zaradi tega, ker oblastniki bolj gledajo na trenutno gosp. politiko, kot pa na spoštovnaje pravnih pravil.

XsenO ::

Pomojem ga folk sovraži ker je tip uspešen (preveč) in poln denarja in tudi zaradi zgoraj omenjenih razlogov ( visoka cena, hrošči, slaba varnost...)
1 + 1 = 1

Dami ::

Tip je genij. Sam kr je pač Američan, se pr njem vse vrti okrog dnarja. Sam to mu zamerim. Winsi ne bi smel koštat več k 5 jurjev. Več enostavn niso vredni. Pol pa tečnari kuk je piratstva. Ja zakaj kej. Denar mu je stopu v glavo. Itak pa mislim da on osebno ne razvija dobene opreme več, ampak sam dnar zapravla (in zravn tečnar da ga ma premal). Prokleti kapitalist.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

_Mortal_ ::

krucymucy

pa še reku je da je 640kb memory-ja vsakemu dost bedak, saj ni mogu vedeti


Leta 1982 je reku da bo 640B dovolj za DL za vedno
Zdej še ASDL ni dovolj (512KB)>:D
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

_Mortal_ ::

Da popravim "640k ought to be enough for anybody" - Bill Gates, 1981
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

Yuuza ::

O Gatesu bolje informirani ljudje od vseh nas vedo povedat tole.

Komentar ni potreben.

tha_man ::

Windowsi so bedni...


...ampak kaj ko ni nič boljšega 8-)
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

zile ::

ASPmaster: Apol je tvoja mama debil. Mislm kakšen odnos. Svašta :D.

peace

alesrosina ::

heh ..... ironicno ja >:D

Thomas ::

Da je "Gates baraba" - je oslarija.

Bill Gates JE eden pionirjev računalniške revolucije - o tem ni dvoma. Pionir, ki je zaslužil precej (največ) denarja, ki ga pa spet ne troši veliko za svoj luksuz.

Je pa MS tudi konzervativna ustanova. Bila in je - ki ne gre nikoli v preveč drzen razvoj.

General Electric ali MS ... firma pač. Nikakor ne "hudobna korporacija" - niti "entuziastična NASA".

Get real!

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Avenger ::

Thomas, tričetrt (da ne rečem 99%) računalničarjev NE MARA Gatesa. A lahko poveš (ugibaš, uganeš) zakaj misliš da je tako? Jaz nekako dvomim da gre za fovšijo ali kaj podobnega.. mogoče ljudje ne verjamemo čisto, da je kaj takega, kot je dosegel on, mogoče naredit brez goljufij. In pa, nej opomnim še na nekaj umazanih potez MSa, to da so recimo prednaložili winse na vsak novokupljen kompjuter.. pa vgradnja MS Explorerja in Outlooka v Winse... in še bi lahko našteval. Meni se nekako zdi, da je cela MSova preteklost polna takih genialnih zakrito nepoštenih potez in da je bil to med drugim ključ do uspeha...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Thomas ::

Hoja p robu zakonov, lisjaštvo, oderuštvo kadar se le da, neusmiljen boj s konkurenco, nategovanje potrošnokov itd. itd. na eni strani - in olajšanje njihovega dela kupcem, avtomatizacija opravil, povečevanje produktivnosti, spin offi novih podjetij, večja blaginja itd. itd. na drugi strani.

To je realnost našega nepopolnega sveta.

Ki je bil brez vsega tega še bolj nepopoln in neprijazen.

Idealizacije in bentenje - ne pvedo dosti.

p.s.

Lej Avenger, kako je v sosednjem topicu popizdil neki-3D, ko sem rekel, da je dopuščanje virusov šlamparija OSov!

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TheJack ::

Nepopolni svet je eno. Kršitve zakonov (ne le hoja po robu) pa nekaj drugega.
Upam, Thomas, da ne trdiš, da je treba multinacionalkam zaradi kakršnihkoli razlogov že, kršitve zakonov kar odpustiti. Kršitve konkurenčne zakonodaje namreč vodijo v zmanjšanje ali celo eliminiranje svobodne konkurence, kar škoduje potrošnikom, zmanjšuje produktivnost, zmanjšuje blaginjo....
Bonis nocet, qui malis parcit.

TESKAn ::

Bill Gates JE eden pionirjev računalniške revolucije - o tem ni dvoma. Pionir, ki je zaslužil precej (največ) denarja, ki ga pa spet ne troši veliko za svoj luksuz.


Večinoma se strinjam s Thomasom, samo v tem, da ne zapravi veliko denarja za svoj luksuz, se ne morem. Ko vidiš in slišiš, kako bajto si je naredu...tolko denarja, kot je on za bajto zapravu, ni lih 'majhen' strošek.

Avenger:

Gre za fovšijo. Ne mi rečt, da xx Mrd $$ ni dovol za fovšijo. In glede goljufanja - kdo pa ne goljufa?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

alesrosina ::

hm....

50% od tistih tvojih 99% sploh ne ve zkva ga sovraz (u stilu: moj prijatelj ne mara gatesa, pol ga jst tud ne)

40% od tvojih 99% je fovsije.

8% od tvojih 99% je hekerjev, k ga sovrazjo iz principa, ker ne marajo kapitalisticnega obnasanja Microsofta

1% od tvojih 99% je resnih sovraznikov gatesa.

PS: tole je blo napisan bol za salo kot zares, tko da brez zamere :D

Thomas ::

TheJack

Zakoni morajo ravnotako veljati za multinacionalke kot za Ata&Mama štacuno.

Celo za multinacionalke je bolj važno, da učinkujejo.

Država mora imeti močan sistem, ki stopinjo čez rob zakona neprizanesljivo kaznuje.

Biznis pa mora skrbeti - za biznis.

Ostale variante so koruptivne.

TESKAn

Ja ... absolutno velike zneske Bill Gates nedvomno potroši v rekreativne namene. Gotovo.

Toda 1 milijardo US$ še ni pokuril za te reči. Manj kot odstotek premoženja. 99% gre za pridobivanje nove vrednosti, od katere imamo tudi vsi mi nekaj.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TESKAn ::

Hm, 99% za pridobivanje nove vrednosti, od katere imamo tudi mi nekaj? Explain.
In 1% premoženja je takrat bil pri njemu 900.000.000$. Kar ni veliko manj, kot milijarda.
In veš, ni vse v odstotkih - je razlika med 1% od 90.000.000.000 in 1% od 1.000.000.

In ne sovražim Gatesa. Je pač imel dovolj pameti, da je ob pravem času naredil pravo stvar.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

andrej ::

avenger: Hm to niso goljufije. To je posel. A je monipol Telekoma goljufija - ne, dober posel? like it or not.

se strinjam s Thomasom.

TESKAn: Billy ne zapravlja denarja. Poglej druge bogatase, ki so v bistvu revezi proti njemu. Glej kaj delajo, samo hodijo na partye, se vozijo z novimi avti vsak teden, kupujejo taksne jahte in drzijo nove v luft. Billy pa DELA na MS-ju tak kot vsak drug zaposlen... V bistvu je on ful zaposlen...

Billy je pravzaprav skrt v teh pogledih in sploh ne zgleda najbogatejsi clovek na svetu. Ce bi ga vido v zivo bi to mogoce malo laze razumel... Aja, nazadnje sem ga vido v enem Lexus-su...:D

alesrosina ::

ce smo lih natancni: on ma 2 luxuzni jahti, eno bajto, u keri ma vse digitalno: namest kljucev so "pametne kartice", na katerih so shranjene vse tvoje najljubse stvari (muzka, slike, ipd) ter kaksne "pravice dostopa" mas. Torej: ko hoces prit u eno sobo, das kartico u kljicavnico, in ko prides u sobo ti spila tvojo naj muzko ter prkazuje slike, k jih mas najraj. Seveda pa ce mas to kartico, ne mor dostopat do vseh prostorov.
Cez noc zasluz 20 miljonckov $ in tud zapravlja na veliko (citiram: "He is not shy about spending it.")

No, to je to.

PS: zdej pa recte, da to ni zapravljanje kesa! >:D

Zgodovina sprememb…

andrej ::

glede na denar, ki ga ma to sploh ni zapravljanje... :D

Samo poglej kaksne bogate 'fine dame' kak se nosijo in so fine. Ali pa bogatase ko mas cisto spedinane na 'umetnem soncenju', itd... Pri njem tega ne vidis.

kakorkoli ze, sploh nebi mel nic proti ce bi malo zapravo tudi za mene:D

tha_man ::

andrej, maš prav. Bill niti približno ne zapravlja tako kot bi lahko. OK, kupil si je tisto hišo, ampak tisto je delno tud fora, kao, računalničar pa ima računalniško vodeno hišo, delno tud za komercialne namene; v bistvu je zadeva točno to, kar microsoft poskuša vpeljati v vse domove - računalnik naj bi upravljal vse naprave.

Bill se vsaj ne 'nosi' kot večina bogatašev, ampak pride na predavanje pa zraven srka kokakolo in poje kakšen hamburger. Pa kakšno pito dobi v faco :D
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

undefined ::

Bill je sigurno faca, ko ga enkrat spoznaš. Glede tako velikega sovražtva do njega pa... itaq vemo zakaj - ker je tako uspešen - fovšarija.

Nemenej ::

Pri neodobravanju MS ima zelo veliko vlogo sindrom pastirja in ovc. :p

Mercier ::

Jaz pa imam en ugovor čez Bilija. Licenčnina. Ej, a mora vse to tolk stat??? Sem pa žal popolnoma vezan na vse glavne MS produkte, razen visual studia. Namreč, rad se igram z VBA.

Če ne bi bilo VBAja, bi na mojem računalniku M$ produkti obstajali NE!

Drugače me pa osebno in pri domači uporabi nastabilnost in napake ne motijo.

Justy ::

Ce je folk tolk nesposoben, da ne zna instalirat winsow, ne da bi se mu potem ti sesuvali, naj rajsi tako delo prepusti strokovnjakom.

Saj tudi sam menim, da so MS izdelki ocitno predragi, samo sem vesel da jih lahko uporablam in se ne bunim in nism jezen na Billa in MS ker so tko dragi....
Ponavadi se nekaj buni itaq folk k ma vse piratsko in v glavi slamo.

Drugace je pa tko kot je rekel IceMan in se nekateri pred njim in sploh je to to in je samo to in tocno samo to: ENA VELIKA FAVSARIJA.

LP

Mercier ::

Justy, prav imaš. Ko boš pa iskal strokovnjake da ti naložijo OS, se pa le izogibaj tistim, ki menijo, da so MSovi med stabilnejšimi.

Justy ::

NekoIme in zakaj mislis, da bi jaz potreboval strokovnjake za vsaj zame (zate ne wem) tako izi opravilo. Pa ce (bi) dobro prebral moj reply, nism govoril o tem kateri os je stabilnejsi, ampak sem nakaterim namignil, da se da s svojo strokovnostjo in (ne slamo v glavi) windowse stabilno postavit. Ne gre pa tu macko in psa tlacit v isti kos.........

alesrosina ::

ah, jst osebno sm tud odvisen od MS ... sem si pac to zbral za programirat (VB, ASP) ni tko je. Winsi so se mi do zdej samo 3x sesul (blue screen --> mam win2k) - v roku ksnga pol leta. Server tud cist solidno laufa, nism se mel preglavic. Tko da ... sem cist zadovoln. Edin cena je pa .... ampak pustmo to.

Mercier ::

Justy:

Tema je jasna. Jaz sem napisal kaj me pri MS (Gatesu, on je pač na tak ali drugačen način tam glavni) moti. Tu ne vidim nobenega problema. Valjda ni bilo mišljeno, da moramo pisati samo pozitivne stvari o MS.

Sovražim ga ne, zavidam pa mu tudi ne.
To bi bilo malo čudno: moje posvetne želje so nekako prilagojene zadevam, ki so mi bližje, pa jih vendarle na morem doseči. Npr. rad bi imel 19.1'' LCD monitor, pa vem, da če ga kupim, ne bom imel za burek. Zato ga pač ne bom kupil.

Sicer sovražim ali zavidam redko. Se pa včasih razjezim. In včeraj sem se. Kaj ti je bilo treba tistega s slamo v glavi in strokovnjaki? Zato sem napisal kar sem.

Na mojem domačem računalniku strokovnjaki nimajo kaj šariti, drugje pa včasih moram popravljati za njimi.

Glede uporabe MS produktov. Tudi jaz sem zadovoljen, da jih lahko uporabljam. Če jih ne bi bilo, bi mogoče moral igrati golf. Veliko raje preživljam prosti čas z VBA. In to je moj edini razlog za winse in ofis, ki so dragi. Kaj je tu spornega?
Drugače doma ne počnem nič takega, da mi ne bi Linux ustrezal. Ampak nisem noben vonabi programer in višje od VBA ne bom posegal.


Sem pa za spravo, da ne smetiva teme. OK? No, pa tudi drugače mi ni za nesmiselno kregarijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mercier ()

Justy ::

NekoIme, to so pa lepse besede. Tako je prav.0:)

powldiy ::

Odgovor KST-u na "A je kdo že vidu tajnico da bi delala na Linux boxu :)"

DA, videl sem ter je bila z linuxom prav zadovoljna, lahko bi rekli celo navdušena... DA, v Sloveniji, DA v računalniški firmi, ter DA firma se ukvarja med drugim tudi z prodajo ter uporabniško podporo večih linux distribucij, ter DA, v celi firmi sta samo dve WIN masini , pa še ti zaradi testiranja kako se napisane (vecinoma web) aplikacije izvajajo na WINdozah....

.. po moje če bi jim pač po defaultu dali linux, z naloženim StarOfficem , ter z aplikacijami za tajnice oz. racunovodkinje narejene za linux (zdaj ko obstaja Kylix to tistim ki ustvarjajo v Delphi-ju nebi smelo biti pretežko), bi jih večina sprejela to kot dejstvo in bi čist komot delale pod linuxom, razen kakih stari nadutih vzvišenih ter pred novo tehnologijo se boječih "coprnic" (mater sem zloben), ki pa so tako ali tako vedno proti vsem kar diši po novem, drugačnem, skratka po spremembi ...

skratka .. takih cool tajnic bi lahko bilo še več :P

...evo ..vračam rokavico :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: powldiy ()

tha_man ::

Večino tajnic prav malo briga kakšen OS uporabljajo. Vglavnem so usposobljene za delo z določenim programom (text procesorjem, spreadsheetom,...), in to je to. Itak vsi ti programi zgledajo dosti podobno pod vsemi OS-i.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bill Gates ponovno najbogatejši zemljan

Oddelek: Loža
456310 (4389) svenica
»

Sodišče v Luksemburgu potrdilo 860-milijonsko globo za Microsoft (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
6320526 (18703) PaX_MaN
»

Microsoft dosegel poravnavo z Mississippijem

Oddelek: Novice / Tožbe
333491 (2652) Utk
»

Obdobje Billa Gatesa je končano (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8212056 (7008) Jst
»

Bill Gates se počasi poslavlja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
879418 (6274) klemen22

Več podobnih tem