Forum » Programiranje » [Excel] Nastavitev formata datuma neodvisno od sistema.
[Excel] Nastavitev formata datuma neodvisno od sistema.
Dr X ::
Pozdravljeni!
Zanima me, če je možno v Excelu nastaviti format datuma za nek excelov dokument, tako, da ne bo format datuma tak kot ga ima uporabnik nastavljenega v svojem računalniku ampak bo za vse enak. Funkcije now(), date() bi vrnile isto obliko datuma za vse uporabnike npr. dd/mm/yyyy in ne naprimer za uporabnike v ameriki mm/dd/yyyy.
Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.
Zanima me, če je možno v Excelu nastaviti format datuma za nek excelov dokument, tako, da ne bo format datuma tak kot ga ima uporabnik nastavljenega v svojem računalniku ampak bo za vse enak. Funkcije now(), date() bi vrnile isto obliko datuma za vse uporabnike npr. dd/mm/yyyy in ne naprimer za uporabnike v ameriki mm/dd/yyyy.
Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.
Nič ni nemogoče.
- spremenilo: snow ()
darkolord ::
Hmm, za obstoječe celice lahko pod Format Cells (ko označiš celice z datumom) nastaviš lasten format datuma ali pa izbereš državo, v formatu katere naj se datum prikaže
Dr X ::
Jaz imam sledeč problem. Z neke strani importam neke datume v excel, vendar pa mi jih excel narobe interpretera. Npr. če je format datuma na strani dd/mm/yyyy v računalniku pa je oblika datuma nastavljena na mm/dd/yyyy bo excel datum narobe interpretiral, s spremembo oblike celice pa spremeniš samo izpis.
Nič ni nemogoče.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [jquery mobile] datepickerOddelek: Izdelava spletišč | 1100 (832) | Kocka |
» | format datuma v thunderbirdu 0.9 OS Suse Linux 9.2Oddelek: Programska oprema | 837 (818) | moj_nick |
» | SQL Server in datum nagajataOddelek: Programiranje | 1889 (1752) | dudi |
» | Datumski format ..?Oddelek: Programiranje | 1205 (1073) | erik |
» | UraOddelek: Programiranje | 1212 (1097) | DavidJ |