Forum » Operacijski sistemi » Namestitev Windows xp
Namestitev Windows xp
megy ::
Prišel sem do novega računalnika, ki pa je brez operacijskega sistema. Opazil sem, da so cene namestitve zelo različne, zato me zanima, kje je zadeva najbolj ugodna.
Hvala!
Hvala!
boštjan ::
da sam narediš?
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
muzičar ::
Tam kjer si kupil naj bi bilo načeloma najceneje. Leto nazaj je kolegica kopila prenosnika v JAE, in ko pride domov ugotovi isto kot ti. Skratka za 15k je dobila OS (tam so ji ga namestili).
Če si pa brez denarja imaš pa Linux zastonj. Edino kar je je to da je nekako user unfriendly za laike.
Če si pa brez denarja imaš pa Linux zastonj. Edino kar je je to da je nekako user unfriendly za laike.
Microsoft ::
Kaj pa kak prijatelj? In iz katerega kraja si, ker mogoce je kdo blizu tebe doma, pa bi ti bil pripravljen pomagat. Pa za zacetek, ce se recimo s temi navodili, sicer za Windows Server 2003, kaj znajdes?
by Miha
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Dolenjska okolica trebnjega
sam se raje ne bi spuščal v to ,če je kdo iz bližine naj me kontaktira za dogovor
sam se raje ne bi spuščal v to ,če je kdo iz bližine naj me kontaktira za dogovor
Ja, windowse xp SP2, pa vse kar spada zraven... (baje je potrebno gonilnike za plato posodobit!?)...
;-) ::
pa sej si dobu vse zravn kompa cd-je z driverji a ne??
pač daš cd not pa raštartaš kompa...pol je pa tako da bi igerco inštaliral ene pol ure pa mal kvizeke rešuješ . Ne se bat nimaš kaj zaj***t. Ko maš pa winse gor pa še sam driverje instaliraš pa je TO TO .
Joj ko sm prvič winse nalagal sm se tak bal pa to... pol sm jih pa tak pogosto začel menjavat za cd key že na pamet vem .
beeeed je to....ni ni ekonomske računice. Tu v slov. bistrici ti za 3 jurje naložijo windowse gor pa vse driverje pa še nekaj programov(word pa to).
pač daš cd not pa raštartaš kompa...pol je pa tako da bi igerco inštaliral ene pol ure pa mal kvizeke rešuješ . Ne se bat nimaš kaj zaj***t. Ko maš pa winse gor pa še sam driverje instaliraš pa je TO TO .
Joj ko sm prvič winse nalagal sm se tak bal pa to... pol sm jih pa tak pogosto začel menjavat za cd key že na pamet vem .
beeeed je to....ni ni ekonomske računice. Tu v slov. bistrici ti za 3 jurje naložijo windowse gor pa vse driverje pa še nekaj programov(word pa to).
grex ::
Instalacija je res straight-forward, ce pa kaj naredis narobe, lahko pa vedno gres od zacetka (racunalnik se ti ne more zacet smodit, podatkov pa tudi nimas, da bi jih zgubil).
VENDAR: lahko, da v biosu ni nastavljeno, da mora sistem priceti boot iz CDROMa (v tem primeru je zadeva malo tezja, ce ne ves kaj to pomeni). Ce se ti instalacija pozene iz CDja, pol je pa vse ok.
Edino lahko te zmede zacetna izbira particij (razdelkov na disku). Ce se ne spoznas, potem najbolje da naredis eno particijo in vse vrednosti das tako, kot ti instalacija predlaga (v praksi to pomeni, da enter in gumb naprej stiskas).
Ko bos imel izbiro tipkovnic, pa poisces nekje slovenscino (verjetno bo pa ze kar sama izbrana).
Vse ostalo je odgovarjanje na (lahka) vprasanja.
Ko je instalacija gotova (ene 3x se ti racunalnik restarta ob tem), pa samo vstavljas CDje (od osnovne plosce in vsega kar je) in... odgovarjas na vprasanja in stiskas gumb naprej.
Tako da je ceneje ce tako poizkusis, naucis se veliko ob tem (i.e. manj klices drago pomoc, ker znas sam popravit), da ponosa ob uspesni instalaciji sploh ne omenjam :)
VENDAR: lahko, da v biosu ni nastavljeno, da mora sistem priceti boot iz CDROMa (v tem primeru je zadeva malo tezja, ce ne ves kaj to pomeni). Ce se ti instalacija pozene iz CDja, pol je pa vse ok.
Edino lahko te zmede zacetna izbira particij (razdelkov na disku). Ce se ne spoznas, potem najbolje da naredis eno particijo in vse vrednosti das tako, kot ti instalacija predlaga (v praksi to pomeni, da enter in gumb naprej stiskas).
Ko bos imel izbiro tipkovnic, pa poisces nekje slovenscino (verjetno bo pa ze kar sama izbrana).
Vse ostalo je odgovarjanje na (lahka) vprasanja.
Ko je instalacija gotova (ene 3x se ti racunalnik restarta ob tem), pa samo vstavljas CDje (od osnovne plosce in vsega kar je) in... odgovarjas na vprasanja in stiskas gumb naprej.
Tako da je ceneje ce tako poizkusis, naucis se veliko ob tem (i.e. manj klices drago pomoc, ker znas sam popravit), da ponosa ob uspesni instalaciji sploh ne omenjam :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Znane specifikacije Ubuntu 7.04 Feisty Fawn (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 15107 (12206) | Roadkill |
» | Kako postaviti diska na novo?Oddelek: Programska oprema | 1812 (1558) | Jakka |
» | Linux SUSE-9.1-personal-x86 pomoč!Oddelek: Operacijski sistemi | 1689 (1197) | Gandalfar |
» | PINGO 2.0 & FX5600 MEGA problem (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5728 (4954) | marsovec gugu |
» | XPji se ne zaženejoOddelek: Operacijski sistemi | 2978 (2419) | Paramedic |