» »

Obešanje mašine - ampak zelo čudno!

Obešanje mašine - ampak zelo čudno!

Fizikalko ::

Torej, sistem je sledeč:

Athlon 64 3500+ Venice,
AsRock Dual Sata 2
2 * 1GB Patriot
OCZ Powerstream
Hitachi ATA 250 GB
Samsung ATA 160 GB

Grafa je zdaj Sapphire X800XL PCI-e, prd kratkim je nadomestila GeForce 6800 @ GT, AGP.

Problem je sledeČ

Od menjave grafe najprej se sistem (zelo redko) obeša - recimo 1 x na 2 dni. In to tako, da se ne resetira, ampak frizne, da ga moram sam resetirat. Zanimivo je to, da se to dogaja random - nima veze, koliko sistem obremenim. Lahko par ur šopam 3D Marke in Prime95, vse bp! Potem pa npr. gledam film in frizne. Torej - če grafično obremenim do konca, dela (tudi če jo orenk navijem). Če obremenim ram in proc do konca, dela. Če obremenim vse, dela.

WTF? Morda problemi z PCI-e slotom?

Aja, Winse že naložil na novo (isti k...), se pa tudi spomnim, da se mi je parkrat resetiral že pri Geforcu, a samo na začetku, potem pa se je nekako unesel... Čudno, kaj?

Aja, driverje za ATI sem tudi že zamenjal, ne pomaga.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Fizikalko ()

mtosev ::

Updajtal bios?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Sicer mam enga novejših, ampak bom probal. Tnx. Še kakšna ideja?

Brane2 ::

Slab napajalnik ali motnje v omrežju ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

KraP ::

Kolega je imel isti problem zmrzoval je cist naklucno kot pri tebi,dobena menjava driverov ni pomaga in nic, na koncu so ugotovili da je kriv program od samsung monitorja ( za obracanje slike al kaj,...) tako da ce imas smasung monitor preveri zadevo

LP KraP

Ne, napajalnik je high-end, monitor a je itsi kot pri prejšnjem sistemu (LCD Nec 1970nx). Še kakšna ideja?

pajanko ::

Pri meni se je to dogajo zaradi tipkovnice :). Je pomagala menjava nove indentične tipkovnice in je laufalo ko šus.

Poldy ::

Do sedaj je bilo pri meni oz. pri kolegih tako, da če se je računalnik resetiral, ali pa dobil blue screen, potem je bil kriv procesor ali pa ram, če pa je slika zmrznila, je bil vedno problem z grafiko...

Duhec ::

Malo zabremzaj rame ali še bolje izmenično testiraj enega po enega. Če frizne pri obeh, potem bo prej napajalnik.

Mislim, da sem najdu foro - AsRock plata zajebava, če je grafična PCIe. Bo treba nazaj na AGP preklopit al pa plato menjat. :(

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se prižge, a ne odziva

Oddelek: Pomoč in nasveti
455476 (4657) m0LN4r
»

Pentium 4 "P4S800"

Oddelek: Strojna oprema
402575 (2068) XrobertoX
»