Forum » Programska oprema » kero programje za to animacijo?
kero programje za to animacijo?
TeraSonic++ ::
Zanima me kero programje bi potreboval če bi hotel napraviti animacijo v tem stilu --> animacija
hvala
hvala
...........................................................
Life is only a computer simulation
"veritas vos liberabit"
"veritas vos liberabit"
a pol maš v mayi timeline sm pa mislu da je mayasamo za modele same delat?
"veritas vos liberabit"
"veritas vos liberabit"
#000000 ::
Ja maš, samo IMO je maya za začetnika hudo zahteven program, sej karkol stisneš se ti pokaže še 100 menijev in nastavitev, in ko to vidi začetnik, je takoj Uninstall. Glede tega se mi zdi bolš cinema 4D, tam je malo manj zahteven UI (čeprav tud ima 1000+1 nastavitev) Take animacije, pa z nobenim programom ne bo šlo narest prej ko v letu ali dveh, pač se je treba prej dosti naučit, kar pa od dans do jutr ne gre. LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()
Oxford ::
... n ko to vidi začetnik, je takoj Uninstall.
Maya in podobni 3D programi so vsekakor za začetnike precejšnji šok, ko zagleda UI. Toda problem je tudi v tem, da začetnik podcenjuje svoje oblikovalske sposobnosti in znanja. Za tekočo animacijo (ki je bila mimogrede v originalnem oglasu za C4 precej boljša kot v linku), potrebuješ poleg izkušenj iz animiranja, po možnosti tudi cel studijo za 'movement mapping' s pomočjo senzorjev na obleki igralca.
Brez tega je potrebno neskončno ponavljanje sekvenc, da dosežeš tekočo animacijo. Žal.
Edit: tekoča animacija = za gledalca prepričjiva animacija.
Maya in podobni 3D programi so vsekakor za začetnike precejšnji šok, ko zagleda UI. Toda problem je tudi v tem, da začetnik podcenjuje svoje oblikovalske sposobnosti in znanja. Za tekočo animacijo (ki je bila mimogrede v originalnem oglasu za C4 precej boljša kot v linku), potrebuješ poleg izkušenj iz animiranja, po možnosti tudi cel studijo za 'movement mapping' s pomočjo senzorjev na obleki igralca.
Brez tega je potrebno neskončno ponavljanje sekvenc, da dosežeš tekočo animacijo. Žal.
Edit: tekoča animacija = za gledalca prepričjiva animacija.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Oxford ()
Oxford ::
Yap. To je bilo mišljeno.
Kot kažejo moje izkušnje iz podobnih 3D programov - niso sicer iz področja filmske animacije - je 3D modeliranje lahko prava mora. Sploh je problem pri organskih objektih. Včasih bi pop***il, če bi pomagalo, toda še vedno ne veš, kako bi izdelal kak detajl.
Kot kažejo moje izkušnje iz podobnih 3D programov - niso sicer iz področja filmske animacije - je 3D modeliranje lahko prava mora. Sploh je problem pri organskih objektih. Včasih bi pop***il, če bi pomagalo, toda še vedno ne veš, kako bi izdelal kak detajl.
Lahko se proba tud z Blender-jen (je zastonj tko da te ne morjo kej zaje...) delo z njim (kokr sem probal pa je prava muka) še dobr da je hit odinstaliran LP
Ja če maš nekaj predznanja noben software ni težek, loft je loft kjerkoli, (vsaj zdi se mi) če pa nimaš nobenga predznanja te pa hitro mine veselje in zna ratat prava muka. LP
Zgodovina sprememb…
Bom probal z blenderjem al pa mayo sicer pa vsako reč je treba nekje začet pravtako 3d animacijo. Drgač pa ne verjamem da bi za to rabu ravno 2 let dela in svoj studio s profi baletko. plešoči Fiat Uno (baje je nekdo v dancing robota spremenil že jugota :))
"veritas vos liberabit"
"veritas vos liberabit"
CCfly ::
Verjetno pride prav pri učenju ne glede na izbiro programa:
Blender video tutorials
Blender video tutorials
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
Evo še das original c4 reklama in Yugo
"veritas vos liberabit"
"veritas vos liberabit"
Je leto ali dve sem reku ob upoštevanju da se zadovoljivo nadrilaš program (bilokeri) in narediš animacijo. Aja tele dve sta kr v redu. LP
Zgodovina sprememb…
opeter ::
Hej, ampak Yugo pa boljše pleše kot ta obadva Citroena skupaj
Jaz ti pa priporočam - vsaj za začetek - brezplačni in odličen programček: Anim8or
Na spletni strani imaš tutoriale, odličen forum, pa še bi se našlo.
Seveda pa rabiš za dobro 3D animacijo ne samo program, ampak predvsem znanje, potrpežljivost, smisel za animiranje, znanje prostoročnega risanja, občutek za tisto kar delaš ter seveda veliko časa in energije in vloženega truda. Ni treba, da imaš ultra-super-duper računalnik in program, če pa z njim nič ne znaš narediti.
Jaz ti pa priporočam - vsaj za začetek - brezplačni in odličen programček: Anim8or
Na spletni strani imaš tutoriale, odličen forum, pa še bi se našlo.
Seveda pa rabiš za dobro 3D animacijo ne samo program, ampak predvsem znanje, potrpežljivost, smisel za animiranje, znanje prostoročnega risanja, občutek za tisto kar delaš ter seveda veliko časa in energije in vloženega truda. Ni treba, da imaš ultra-super-duper računalnik in program, če pa z njim nič ne znaš narediti.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | metal gear solid 4Oddelek: Konzole | 4744 (231) | oo7 |
» | Reklame ki najedajo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8580 (7053) | Matev |
» | Stare reklameOddelek: Loža | 2591 (2398) | Sami |
» | The Pirate Bay izdal filmOddelek: Novice / Avtorsko pravo | 5767 (4820) | christooss |
» | Kaj se zgodi ko se naučimo igrati kitaroOddelek: Sedem umetnosti | 3418 (2487) | Gwanaroth |