» »

Univerzalni temeljni dohodek

Univerzalni temeljni dohodek

Temo vidijo: vsi
««
45 / 134
»»

donfilipo ::

Satanski klic?

Ma mlada prijateljica je obljubila čevapčiče, potem pa zapadla v debato z mladim lepim in nadišavljenim. Take reči mene spravijo na tisto: ravnala je čisto racionalno, da bi se še hudič ustrašil:))

In tudi v konkretnem primeru zadnjih desetletij kapitalizma, potrošništva in filozofije lastne odgovornosti, ali kdor dela naj je..ostali pa ne:)...gre imho vse točno tako, kot zna tudi neka malo konkretnejša sociologija s par sestričnami predvideti. In bi se eventuelno morda celo dalo nekako ogniti?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Cold1 ::

Kliše se mi zdi kar primeren, glede na posledice.

Je pa stvar taka, da na nekatere bralce deluje bolj kot na druge.;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Cold1 ()

Cold1 ::

Ni pa, ta kliše, povsem iz trte zvit; dlje kot traja "kriza," več je jeznih ljudi, več je tistih, ki bi zahtevali kri, več je tistih, ki bi tej zahtevi tiho prikimali.

Ta trend je sedaj očiten, tudi slepim.

arnecan1 ::

Cold1 je izjavil:

Pravzaprav, kakšna je družba, ki zaničuje fizično delo? Včasih je bila to sužnjelastniška. Kaj pa danes?

Normalna. Vsa normalna živa bitja omejujejo porabo energije, t.j. delajo zgolj če je res treba; poveličevanje dela je v funkciji boja zoper ta temeljni instinkt.

S tem da: a) dela zmanjkuje in b) tisto ki ostaja se avtomatizira.

Plačevanje za delo, torej, sistem deljenja družbene moči na podlagi opravljenega dela je že ta trenutek v popolnem razsulu, če ne bo mehkih korekcij proti vzdržnemu modelu, bomo pač imeli trdo.

Saj vam je jasno, da si ne želite biti zraven, če pride do nje, mar ne?

Ne razumem te. Roboti bodo delali zate in zame ter vse najine potomce, mi pa se bomo čohali po tazadnjih? Hrana bo padla iz neba? Ali mogoče iz Star Trek replikatorjev? Avtov ne bomo potrebovali, ker bomo imeli Nike čevlje, ki bodo kljubovali gravitaciji?

Kdaj pa bomo prišli do te čudovite tehnologije, ki bo dostopna vsem? Tanm nekej do leta 2028, ali kako? Super, potem UTD sploh ne bomo potrebovali.:))

Nekateri so pozabili, da smo še pred kratkim bili poljedelska in delno nabiralno-lovska družba ter so le redki posamezniki dobili hrano na krožnik brez fizićnega dela. In samo kakšna atomska bomba ali manjši komet nas loči od tega, da se k temu povrnemo. Ne prehitevajte časa. Replikatorjev še nekaj časa ne bo, robotov pa tudi ne. Nekdo še bo vedno moral sedeti za kombajnom. Aja, za nekatere to izgleda ni fizično delo.:P

Fantje, nedelo je evolucijska slepa pot. Ni napredka. Staagnacija pa pomeni dolgoročno zaton. Kot do sedaj še pri vseh imperijih in civilizacijah. Če ne drugega, bomo raziskovali vesolje ali rudnine na oddaljenih planetih. Ali pa se ukvarjali z lovom, tako iz zabave. Če bomo sedeli na kavču in se šli nedelo, se to za človeštvo ne bo dobro končalo. Pa če bomo živeli od UTD-ja ali replikatorjev, vseeno. Konec bo isti, samo razlika zna biti v času, kdaj bo konec prišel.

Nekdo še bo vedno moral sedeti za kombajnom. Aja, za nekatere to izgleda ni fizično delo

Nope, ....kombajni in celo taksisti v zapletenih mestih, so stvar vedno bolj preteklosti! In ja roboti BODO do 2028. Hudičevo dobri, replikatorjev pa takih kot v star treku res še ne bo, bo pa zato do detajlov trenutno še nepoznano sposobno 3D printanje. In še cela gora tega.

Če pade komet pa tudi dela ne bo. Mislim tisti ločilni. Ker ne bo ničesar na nivoju sentienta danes, kar bi poznalo klasično delo. Šiht:)

Zdaj pa takole. Če ne znaš vsaj toliko predvideti prihodnosti, potem tudi na šihtu samo delaš škodo>:D. Samo kaj čmo delodajalci danes vedno bolj poleg dobrih strojev in AI, rabijo samo še žive archkriecherje8-)

Zdaj pa takole. Če ne znaš vsaj toliko predvideti prihodnosti, potem tudi na šihtu samo delaš škodo

No to seveda ne drži in je del žalostne resnice, da ravno jedro inteligence (v smislu znati predvideti, bolj kot v smislu znati se prilagoditi, ki že zajema tudi lopovluk in gumarabiko:), ...torej da ta del inteligence nima praktično ničesar z uspešnostjo. Ugotovili bi verjetno, da so zaradi tega same težave, ....tako da tumpastosti na koncu koncev ne gre zameriti.:)

Samo vseeno. Danes že imamo google cars in taxije in ne vidim kje je potemtakem ovira kombajnom. Danes smo ravno nekje na prvih korakih, da roboti postajajo od igračk nekje res koristni pomočniki, ...da seveda o industrijskih robotih tu sploh nima več smisla govoriti. Ker so to že davno. In tako dalje in tako naprej.

En namig samo. V srednjem veku in tudi prej (pa tudi danes:) so živeli sloji ljudi, ki niso 'delali' v klasičnem pomenu. Vendar so si cele dneve zapolnili s športom, rekreacijo, učenjem, umetnostjo in igro. Praviloma so bili precej bolj zdravi, izobraženi in tudi pokončni od povprečnega dninarja! Nekaj je pa res. Niso imeli robotov...ampak dninarje:))

Mr.B ::

donfilipo,
filozofije lastne odgovornosti

Sej vem lažje je to kazati na Kapitaliste pa uno če delaš boš site, drugače pa F.O. in umri od lakote...
No težje je to dodati v smislu, hm politične odgovornosti, odgovornosti do lastnega zdravja, odgovornosti do svojih otrok.... in še kaj bi se dodalo. Hudič je ko vse to izpade iz zadanega pecepcijskega okvirja.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Ja treba je prevzeti odgovornost za raka na želodcu, za tvoje otroke, in za politiko naših Janezov in Alenk, ker jih pač nisem postrelil pravočasno.

Se včasih vprašam zakaj za vraga ne bi TEH odgovornosti preložil na tebe in te pred smrtjo fino pretumbal?

Ok filozofija lastne odgovornosti dejansko vsebije tudi nekatere elemente, ki se plasirajo poleg, ne glede na politično usmeritev, prav zaradi racionalnega varčevanja!

Samo ni to zaradi tega potem nič drugega kot kdor ne dela, naj ne je>:D

In jasno če vzameš potem nase še komplet šop, je fino po desničarsko zagarantirano, da crkneš brez da bi pisnil:))

Videli smo klanjanje pred svetim zidom kakršnekoli avtoritete. POZNAM najmanj enega hudega desničarja in njegove sindrome že dolgo. Samo nisem vedel čemu služijo:))

Zdaj vem. Sem moral kar dosti razmišljati. So sicer res varni, 'bogaboječi' samo vseeno smešni. Vsaj zame.

donfilipo,
ali čutim živčnost. Veš Nismo v dobrem starem sistemu, kjer si lahko jamral smo bili zavedeni :))

Nekaj drugega za prave mislece, spočite možgane in ne desničarska trobila!

Recimo tokrat, da ni nujno da se robotika in AI uveljavi. Zakaj? Kapitalist proda tudi štrik na katerega ga bomo obesili, ne? Lenin. Je zanimivo kako je Lenin všeč desničarjem, ko je avtoritaren. Sem že povedal, kako gre avtoritarno in desno naravno fino priležno:))

Ampak če se mu splača8-) Zdaj je tako, da bi stroški UTD in še vlaganje v AI in robotiko mogoče znali biti tolikšni, da bi kazali investicije v airobotikonanobio:) kot nedonosne? Lahko trg zasluti past in se sam ustavi? Kar pomeni vedno počasnejši in potem cik cak razvoj okoli prave reči. AI bo v jedru še vedno brez zavesti, in rabil 'porivanje, '...roboti pa rabili več paznikov in smejočih se, kot pomoči potrebnih?

Hm. Vprašam.

donfilipo,
Veš odgovornost se začne na drugi strani tangente. JE pa res, kot značilno za slovenijo, vedno kazati s prstom na "samo da nisem jaz".
Tako da ne mi jamrat z desnimi populizmi, če ti enoumje seka realnost dejstev, potem je nekaj napačno z temi dejstvi in ne s tem da si ti v zmoti.

Osgovornost nima veze s tangento. In tudi prelaganje odgovornosti ni značilno samo za Slovenijo.

Lahko bi se recimo enoznačno in JASNO izrazil kaj TI meniš s tem svojim prevzemanjem odgovornosti, da ne bi tako na slepo dajal vtis da si pameten8-)

Zmota je mogoča, seveda tudi moja, ...samo najprej moramo vedeti o čem dejansko govorimo!

donfilipo,
Sej sem jo pokazal sem finger in šel, ker sem bil kot kaže nekompatibilen z ostalimi državljani RS. Kot kaže sem imel prov, ker se vse skupaj ruši, mi jnismo pa nič krivi...

Invictus ::

Slovenec tako ni za nič kriv. Kriv je vedno sovražnik. Zunanji ali notranji.

Seveda se Slovenec ne zaveda da je najhujši sovražnik samemu sebi ...

Besedo odgovornost pa lahko črtamo iz SSKJ. Saj nihče ne ve, niti ga ne zanima kaj je ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Mr.B je izjavil:

donfilipo,
Sej sem jo pokazal sem finger in šel, ker sem bil kot kaže nekompatibilen z ostalimi državljani RS. Kot kaže sem imel prov, ker se vse skupaj ruši, mi jnismo pa nič krivi...

Če prav razumem, bi ti zdaj politikantiral:)

Slovenija je delala narobe korake. Krivi smo vsi. Samo ti si pokazal finger in šel. Zdaj se bo pa sesulo, ker nismo poslušali tebe. Ko si dejal? KAJ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: donfilipo ()

Invictus je izjavil:

Slovenec tako ni za nič kriv. Kriv je vedno sovražnik. Zunanji ali notranji.

Seveda se Slovenec ne zaveda da je najhujši sovražnik samemu sebi ...

Besedo odgovornost pa lahko črtamo iz SSKJ. Saj nihče ne ve, niti ga ne zanima kaj je ...

Ok ok ok...Mazzini je kriv jaz ga poznam in tu ni kaj. Ostali smo nedolžni:))

Popolnoma jasno je, da bomo posledice in odgovornost za zgrešene poteze nosili vsi tisti ki nismo pokazali finger in šli. Tako ali drugače.

Samo so res povprečniki krivi, ker niso takoj postrelili igorjev in šrotkotov in so pričakovali, da bo to storil nek leviathan? SO res mase same zgolj krive, da se je usul moralni kodeks in to kot kaže najbolj pri eliti?

Plačali DEJANSKO bodo v glavnem ti isti ljudje. Povprečniki. Samo težko pa govorimo o krivdi, ko večini ŠE DANES tudi približno ni jasno...kako in kaj šele zakaj se je vse skupaj zgodilo!

donfilipo,
Ne posipaj se s pepelom. Žalostno je to da ti en Amer spravi pokonci vse preživele in tiste ki bi se konec leta 2013 radi šli koncepte Ravbarjev in žandarjev, no vsaj nekateri se zavedajo da so za državo krvaveli. Veš morda če bi krvaveli ampak resno krvaveli leta 1991, bi narod morda dojel kaj pomeni imeti državo in se za njo tudi žrtvovati, ker potem bi marsikateri Socialno Čuteči pridigar s polnim trebuhom dobil po gobcu, da bi se vsi ostali v vrsti za njim, ki bi čakali za svoj moment pri koritu, resno razmislili ali bo LEPORITJE v pravem pomenu besede, dovolj da ne bodo sledili prvemu z nogami naprej skozi duri...

Sedaj pa se zamisli, kaj si jaz predstavljam za odgovornosti, in kaj se ti s svojim posipanjem s pepelom in umiranjem na obroke najmanj ene generacije smatraš pod odgovornostjo.

Zame ni nobene skrivnosti. Hočem samo da jo jasno poveš.

Rešitev bi bila ukinitev sociale in popolna privatizacija s shock terapijo?

En Amer ne spravi pokonci niti mojega kurca, da o ostalih enigmah tvojega leporečja raje ne razglabljam in dubim. Se mi ne ljubi.

Also kaj bi morali storiti kot vsi, ki se NE posipamo s pepelom..ampak odgovornost vendarle iščemo pri odgovornih...čeprav dejansko plačali bomo?

donfilipo,
Dej ne posipaj se s pepelom. Če bi imel kaj več kot populizem, bi se resno vprašal ob tvoji trditvi postavljeno kot uprašanje
Rešitev bi bila ukinitev sociale in popolna privatizacija s shock terapijo?
Morda pa žal ne dojameš, da smo nekateri že naredili korak naprej, ti pa še vedno ne vidiš kje si. No veš včasih sem govoril Simulacija gnoja, pa boš ven pogledal, ko ti bo drek smrdel tudi pod zemljo. In ko boš končno svojo simulacijo noja, dvignil in ugotovil da ti smrdi lastni drek, ki ti je ob počasnem gredju loca fermentiral na dnu, kaor si tiščal svojo glavo. Nato pa ugotovil da nisis noj, temveč počasi se kuhajoča žaba, ki bo v loncu ostala, dokler voda ne doseže temperature , ko beljakovine spremenijo svojo strukturo, potem pa tudi če bi hotel ne boš mogel več nič spremeniti.
Če bi se vrnila nazaj na tvojo trditev v obliki rešitve, ti bom odgovoril z enakim vprašanjem : Ali misliš da lahko mladi iz šole ali nekdo brez strehe nad glavo, preživi z 2x večjo socialno pomočjo ?

Also kaj bi morali storiti kot vsi, ki se NE posipamo s pepelom..ampak odgovornost vendarle iščemo pri odgovornih...čeprav dejansko plačali bomo?
Kot kaže po ntih replayih še vedno nisi dojel, ko ti recimo dam iztočnico
Žalostno je to da ti en Amer spravi pokonci vse preživele
Oprosti morda bi moral dodati Partizani.

Dej ne posipaj se s pepelom.

Mislim ne vem ali si polpismen ali kaj...ali samo zaslepljen s tezo o popolni pravilnosti ene od freshwater teorij. JAZ ne priznavam svoje skoraj nobene krivde za nastalo situacijo v Sloveniji! Ras bi samo manj pesniške obsodbe od tebe, da je potem lažje govoriti o zadevi. Zdaj ne vem:

Morda pa žal ne dojameš, da smo nekateri že naredili korak naprej, ti pa še vedno ne vidiš kje si. No veš včasih sem govoril Simulacija gnoja, pa boš ven pogledal, ko ti bo drek smrdel tudi pod zemljo. In ko boš končno svojo simulacijo noja, dvignil in ugotovil da ti smrdi lastni drek, ki ti je ob počasnem gredju loca fermentiral na dnu, kaor si tiščal svojo glavo. Nato pa ugotovil da nisis noj, temveč počasi se kuhajoča žaba, ki bo v loncu ostala, dokler voda ne doseže temperature , ko beljakovine spremenijo svojo strukturo, potem pa tudi če bi hotel ne boš mogel več nič spremeniti.

Ti si po moje naredil korak v švabarijo sicer pa nazaj, ker švabi imajo socialno državo...samo seveda ne zate:) Simulacije gnoja? Mislim...malo preveč patetično...

Ali misliš da lahko mladi iz šole ali nekdo brez strehe nad glavo, preživi z 2x večjo socialno pomočjo ?

Težko pa vendar veliko lažje kot zdaj!!!!
In nazadnje

Kot kaže po ntih replayih še vedno nisi dojel, ko ti recimo dam iztočnico
Žalostno je to da ti en Amer spravi pokonci vse preživele
Oprosti morda bi moral dodati Partizani.

Kaj zdaj? En amer psravi pokonci vse preživele partizani?

Mislim duh bedaka se spravi nad zvezdo petokraka
in že razlaga da je njegova splošna zmaga:))

Ne razumem.
Če kdo drug naj me razsvetli...sicer bomo dali materail v akcijo provokacije enigme iz štaba 'led se ne premika'. Jebemti 10 ljudi protiv mene samog. Ampak vsi po vrsti židje:))

donfilipo,
ker si spet kažeš živčnost, ti bom zelo počasi povedal : To da imaš pred napisom država napis SOCIALNA, še ne pomeni da je država karkoli socialna. In da tega se zavedajo tudi uni sirarji..

Živčen sem ker se nekako skrivaš za nekim pesniškim jezikom, dasi ti poezija ne poteče gladko in gromovito!

Sereš pomalo a naši junaci u borbu ima da žure8-)

To da imaš pred napisom država napis SOCIALNA, še ne pomeni da je država karkoli socialna

Ajde vem da to drži, sam sem zagovarjal...ampak morda imaš kak fin primer?

In da tega se zavedajo tudi uni sirarji..

So to Švicarji?
Imajo oni samo napis ali imajo resno zadevo?

Ajde jebo sliku svoju govori konkretno!

donfilipo,
Veš Švicarji so no ko so te dobili izigravanja Socialno čutečega deprvivligiranca, takih ki jih je pri nas gora, dali prvič tako kaze da je naslednjih 20 let delal samo za vračilo kazni, ali pa so te za cca isto člasa prilimali za rešetka, pa potem pospremili do meja. Ko boš imle v Sloveniji tak sistem, ki bi ga ti označil vse kot prej Socialnim, bi dojel da si oni to lahko privoščijo, ker je bilo brez veze imeti birokacijo, ki jo je vsak upošteval, pa magar si bil mujo ali pa iz bolj lokalnih zaplankanih logov.

AMpak spet boš vlekel vzporednice z nečem kar tebi pade v kontekst dnevnega pridigarja, a se nebi raje temo o kakšnem ZJ-ju lotil... Verjetno če bi ob nastopu v Merkator, ti kot odgovorni državljan rekel Ne, pa potem kot županu, pa potem kot PS, bi morda dojel, da ti morda nebi bilo potrebno plačati direktno samo mijardo, ki bi jo lahko porabil za socialo, ampak tudi vsemi indirektnimi posledicami. Ampak to se ne ujema s tvojim kontekstom, sej so oni rekli za UDT.

AMpak spet boš vlekel vzporednice z nečem kar tebi pade v kontekst dnevnega pridigarja

Jok. Ti imaš privide. Previdno s prehrano:).

Natanko isto sem povedal tudi sam s tem, da severnjaki imajo delujočo in učinkovito socialno državo, kjer je zelo težko na način snađi se, potegniti podporo, in še dober del € na črno, po principu snađi se in nije to težko težko! Tako je normalno8-) Okapiju sem skušal nekako dopovedati, da principi sestavljajo zakone, in da je etika zapisan princip v zakon. Da je snađi se pa v jedru brezpravje. Ali stanje kjer socialne države NI in se vsak pač znajde avtomatično pa mafija in etika gor ali dol. Kaj takega smo nekdaj poznali tudi pri nas!

Ne spuščam se pa v Merkator, pa PS in tako dalje, ker je OT in politikantsko. Pa če se pretegneš:)).

No in zdaj še za potrjeno informacijo, pa tudi v test in izziv.

Kot vidimo in vemo je pri nas nekako normalno, da nekdo pohopa podporo:) ker od nje ne more živeti, se domneva da ima še druge prihodke, ...kot vidimo ne tako nemogoče, tudi do 700EUR na mesec, za recimo tako imenovano 'golcvanje'. Pa tudi druga dela se veselo vršijo. Kontrolira to moja pokojna stara mama, ...in ene par inšpektorjev, ...ki pa držijo tu v primeri z recimo Nemci disciplino, kot partizani proti Nemcem. Pomeni namesto učinkovitih inšpekcij pojejo: 'šivala je deklica zvezdo8-)'

Tko postreljali smo vse namige B-ja in zdaj še pomemben info.

Ko je tako nemogoče kontrolirati kdo upravičeno ima status ogroženega, kdo ne (kljub nekim formalnim nadzorom)....ima UTD, torej minimalni dostojni znesek za vse, ...toliko več municije.
Proti je dejstvo, da je očitno ponekod red in kontrola mogoča (Nemci:), in da UTD v primernem znesku, požre ves današnji proračun in čez. Kar pa spet ni kar tako:)

Zgodovina sprememb…

donfilipo,
Seveda se ne boš vtikal v merkator, ker kao nisi imel nikakršnega vpliva. Kaj misliš koliko samohranil nebi bilo lačnih, če nebi pofukali Merkator, in to tisti najbolj glasni na temo o socialni čuječnosti in ostalemu nacionalnemu bulshitu...

Aa. Nice try. OT in brez veze. Podtikanje. In zmerjanje. Če lahko malo vrnem. Ravno tako OT.

Mrš u pi....>:D

To je za tiste zmerljivke o socialni čutečnosti8-)

Še en poizkus. Čista inteligenca:)...ok predvidevanje.

Dejansko nekateri tudi pionirji AI (Minsky) opažajo, da se razvoj na tem področju nekako vsaj na čisti teoriji ustavlja, da je zaposlenih manj....

Pomeni naš avtomatski uvodnik v UTD, AI, robotika, nano in biotech nekako hira kasni?

Je mogoče, da trg dejansko nekako sluti pasti in ustavlja razvoj, ...ali je trg bolj kratkovidna reč in rabi malo asistence?
8-)

vostok_1 ::

Mene bolj zanimra relacija robotizacija-UTD-nataliteta.

Če bodo roboti prevzeli fizično delo, bomo več ali manj rojevali?

Karaya 52 ::

donfilipo je izjavil:

Natanko isto sem povedal tudi sam s tem, da severnjaki imajo delujočo in učinkovito socialno državo, kjer je zelo težko na način snađi se, potegniti podporo, in še dober del EUR na črno, po principu snađi se in nije to težko težko! Tako je normalno8-)

Zanimivo tole, N. Ferguson švedski model pohvali ampak doda, da lahko deluje samo v precej homogeni družbi oz. znotraj homogene družbe in da se bodo morali temu modelu odpovedati, če bodo želeli integrirati prišleke, ker jih obstoječi švedski model ne zaobjame. S čimer se strinjam. Švicarji so rekli ne prišlekom, ker bi radi obdržali svoj način življenja. Nekako čutijo, da prišelki ne morejo prevzeti trdih precej specifičnih švicarskih običajev & etike in da bodo zaradi tega nastali problemi. Sem spoznal švicarskega Bosanca in je isti kot slovenski Bosanc ali bosanski Bosanc. Skratka, je Bosanc. :)

Zgodovina sprememb…

WarpedGone ::

Manj.
Pa ne zaradi robotov per se ampak zaradi kvalitete življenja.
Vsaka družba, ki doseže dovolj visok nivo razvitosti, faše najprej negativno nataliteto, čez čas pa se rojstva pokrajšajo s smrtmi.
Zbogom in hvala za vse ribe

Okapi ::

Kar seveda niti slučajno ni res. Če ti ni treba delati in imaš dovolj sredstev za udobno življenje, se število rojstev že spet poveča. Število rojstev se zmanjšuje, dokler morejo mame hoditi v službo in nimajo dovolj denarja za varuško.

O.

vostok_1 je izjavil:

Mene bolj zanimra relacija robotizacija-UTD-nataliteta.

Nataliteta, zgleda s sekularizacijo in večanjem standarda in prostega časa, ter feminizmom, z izgradnjo enakovrednih karier žensk, pade POD minimum potreben za ohranitev vrste. Ostane seveda problem, da imamo na svetu še vendarle civilizacije in mase ljudi, ki NE VEDO, ne kaj je liberalizacija (mislim vedo nekako z uvidom in ne piflarsko:), ne vedo kaj je feminizem, ne vedo kaj je akademska kariera in ne vedo kaj je hermitski študij:)) NI pa razloga misliti, da do te stopnje ne znajo priti. Ker deli teh družb, so vsaj kar se natalitete tiče pač že prišli!

Zgodovina sprememb…

Okapi je izjavil:

Kar seveda niti slučajno ni res. Če ti ni treba delati in imaš dovolj sredstev za udobno življenje, se število rojstev že spet poveča. Število rojstev se zmanjšuje, dokler morejo mame hoditi v službo in nimajo dovolj denarja za varuško.
O.

Glede na našo,...ali pa tudi recimo uspešnejša dežela, Avstrijsko nataliteto, za ohranitev vrste 'jodlperger':) je pravzaprav nujno, da se nataliteta poveča. Sicer bodo tu živeli čez 100 let 'jodlajuči turci'8-) In Bosanci. Zdaj pa Karaya pravi 'bosanc' je 'bosanc', tud če jodla>:D...Ok point je seveda, da večja nataliteta JE tisto kar bi mi rabili, da ne izumremo, ...nekako ali se zlijemo s sosednjimi geni in nemara tudi memi.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Okapi je izjavil:

O.

Ko ljudje udobno živijo in žurajo, število rojstev upada. Ko nimajo denarja za žurke, so doma in več seksajo. Posledica več rojstev.

Dokazano v UK 2 leti po začetku krize :).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Nataliteta narašča v obeh smereh - v revščini in v obilju. Pod udobno življenje ne mislim življenja, ko morata za primeren standard delati oba starša. Tukaj se pogovarjamo o scenariju, ko sta oba starša lahko doma in imata dovolj denarja za udobno življenje.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Tak scenarij pri najvišjih slojih čisto lahko kaže na 'pravo' nataliteto. 2.1 otroka. Tako preko znanosti zapovedano. NI nobene ovire. Terja in doseže ga samo ugodje v navezi z nagoni:))

Zgodovina sprememb…

Da še enkrat izpostavim da ne ostane zdaj bav bav iz nule!

Če govorimo o UTD, moramo nekako dodati tudi visok standard in visoko dodano vrednost. Mehki UTD pri recimo Savdijcih z zastonj gorivom, tu nekako ne šteje, četudi nikjer ne kaže na večji razplod:)

Klasični desničarski strah iz lufta, je da večji standard barbarom, ki še niso v S4 in SS:), nenadoma naredi, da se množijo kot zajci8-)

Ej tudi mi smo bili še rahlo hujši barbari, plodili smo se še z vevericami skupaj in zajci, pa poglej danes!

Visok standard odpravi vsak racionalni in nagonski poriv za visoko nataliteto. In kot kaže celo verskega.

Zgodovina sprememb…

WarpedGone ::

Nataliteta narašča v obeh smereh - v revščini in v obilju

Maš kej statistike, ki bi potrjevala obrat krivulje?
Zbogom in hvala za vse ribe

V sam delni obrat ponekod, ne dvomim, ...sem ga tudi bežno opazil,..čeprav ne na grafu,...samo NAŠ problem je trenutno drug.

http://www.economist.com/node/14743589

Zgodovina sprememb…

Tak scenarij pri najvišjih slojih čisto lahko kaže na 'pravo' nataliteto. 2.1 otroka. Tako preko znanosti zapovedano.

Steven Martin, professor of sociology at the University of Maryland, is one of the few people to cough up actual numbers on the issue. "Families in the top 10 percent or even top 5 percent of household earnings aren't having detectably larger families," he wrote in 2008. But the story is different for Americans in the top 1 to 1.5 percent: "There has been a significant rise in the proportion of three- and four-child families among the super-rich." In another analysis, he notes that the proportion of affluent American families with four or more kids increased from 7 percent in 1991-1996 to 11 percent in 1998-2004.

Poleg tega je manjšanje rodnosti tesno povezano z izobraženostjo mater. Si upa kdo napovedati, kaj se bo z izobraženostjo dogajalo, ko ljudem ne bo več treba imeti dobre službe za dober standard?

O.

Služba ni edini kriterij čeprav je resen. In naizgled skoraj fašističen. 'Boš krampal'...oziroma 'boš pomivala ostarelim riti za 670EUR, če narediš šolo, boš pa kuhala kavo. Tem pravim lopovom, za 1400. Ko jih zagiftaš, imaš pa lahko njihovo plačo 20.000':)) Temu se reče s prakso:)

Možno je izobrazbo dodati kot neko nujno vrlino izoblikovanega človeka, ...dodati v neko splošno kulturo in to kot notranjo željo posameznika po samoizobraževanju,....to se je v več primerih že dogajalo, kot nekaj povezano s sloji in božjim, ...gre pa tudi drugače!

Sicer to pomeni vedno več bebavosti, ...ali kot danes resno opažam ozke 'fahtrotle' čisto funckionalnae izobrazbe, ki pa je potem povsem NEUPORABNA za recimo sprejemanje odločitev, ki jih mora vsaka skupnost. To pa je potem druga neprijetna možnost, ...ki pa jo tako ali tako že tišči danes še navidez kako ambiciozna realnost!

Zgodovina sprememb…

Veste kako je. Hudiča je treba znati prepoznati:))

Da boste tudi ateisti vedeli kaj to je primeri:

+---pride klošar v nočišče preplašen, sestradam in premražen pa mu pravi socialna teta, sicer žena nekega običajno precej 'prešvicanega' športnika: 'smrdite, gospod, tako ne more živeti kvalitetno'.....

Da ne govorim, da bi v jedru morala ČIMDLJE proč od sociale..po možnosti prodajat parfume:)) Samo hudič tega jasno ne bo dovolil.

+---če recimo niti socialne države ne znamo in deloma nočemo izpeljati, se včasih (levičarjem?) zgodi, da nudijo tisto ultimativno pravično a nezamiselno. Drago. Hm po vzoru nebes napram suženjski tlaki v realnosti:)

Also, tiste ki služijo po 700 (in nekateri celo veliko več kot sumim:), pa prejemajo socialne transferje, bi 30 in več tet na osrednje velikem mestnem centru za socialo, z vso nauko nekako morale znati pogruntati, ..samo niti nočejo. Noče nihče, ker se šteje, da če nategneš sistem, si moder. Hec je, ...ker to ni res, ...ampak pustimo8-) Nemara bi se potem število zmanjšalo na tako, da bi prejemniki nemara lahko celo res minimalno dostojno preživeli. Kot rečeno, krita stanarina in kurjava in kakih 350EUR, ...se da. Tako imajo tudi Nemci, čeprav so seveda tam stroški za stanarino in gretje seveda precej večji. Za hrano in ostalo pa niti ne!
Ampak na 'balkanu' je red in smiselni red nekako neumen in prepovedan. Morda res zato, ker imamo dolge štorije od tujcev vsiljenega. Recimo hudič ga ne pusti in treba je videti hudiča:)

+---Nazadnje še on topic UTD. Kot vidimo vse kaže, da niti nekega glasnega zagovornika hitrega napredka AI in robotike nimamo več, da so zakasnitve, ..predvsem pa je morala tudi tukaj nekako vedno bolj tržno oblikovana, ...tako da lahko tudi tukaj vidim hudiča...kar pomeni UTD-ja še dolgo dolgo ne bo...

Razen če ga nekoč nekje z referendumom ne uvedejo in se revolucionarno pokaže, da gre brez problema. Kot recimo, da kamen lahko brez problema plava!

Jaz tu nekako vidim en skrit repek;((

Zgodovina sprememb…

sensei ::

Pr teh robotih se mi zdi, da se tiho predpostavlja, da bojo delali za družbo, ne pa za lastnika.

Roboti so danes strogo kapitalističen produkt.

Problem je če so DOVOLJ dobri, sesujejo kapitalizem. Kako?

Dovolj dobri, nadomestijo recimo 75% delavcev (tudi s pomočjo AI in IT!) in smo naenkrat brez potrošnikov. Brez potrošnikov, pa seveda tudi kapitalizem ne deluje.

Pomeni sledi prelivanje denarja, kar mimogrede v veliki meri počnemo že danes. In, če bi delalo samo še kakih 10% ljudi (danes 40%), bi bilo pa to že nekako ZELO opazno in neugodno za etiko kapitalizma kot prosperitete delovnih, ...poleg uspešnih!

Zgodovina sprememb…

In kje po mojem, glede na prdenje desnih memov in nemoč, impotenco levih:) je solucija, da priviligirani obdržijo kapital, oblast, privilegije in kapitalizem?

Resnično drobnjakarskem gospodarstvu, kjer bo eden sosedu prodajal burek, oni njemu pomaranče in bosta oba nekako preživela. Korporacije bodo robotiko uvajale samo tam, kjer se bo JASNO kazal poleg profita še humani element, ..pomeni na najbolj nevarnih in napornih enoličnih delih, ...v kolikor to seveda gre. (Šlo bo z leti razvoja robotike)

Kar dejansko pomeni da se bo zaposlenost larpurlarno držala še kar nekaj časa in se celo izpopolnila liberalno v priznane poklice, kjer danes nihče ne prizna niti beliča8-)

Vendar na koncu po pa resnica le toliko očitna...da enkrat se bo pa tudi to usulo:)

Zgodovina sprememb…

Dovolj dobri nadomestijo recimo 75% delavcev (tudi s pomočjo AI in IT!) in smo naenkrat brez potrošnikov. Brez potrošnikov pa seveda tudi kapitalizem ne deluje.

Tega ne boš vidu do 2028. Vprašanje je tudi koliko odstotkov ljudi mora bit brez kupne moči, da kapitalizem propade, oziroma da se vsi ostali v njem ne bi imeli fajn, kljub robotizaciji. 75% zna bit čez kritično maso, ampak z roboti ne moreš skenslat toliko delovnih mest.

Ja pa 2028, ali 2038. To bo kar hitro, posebej za tiste, ki so danes mladi,...nadebudni! Vem, ker se še točno spomnim, kako sem pred 40 leti sanjal, da se vozim s triciklom po marsu, ...no res pa je, da nekako računalnika in googla pa nisem sanjal. Pa so leta minula kot bi ustrelil in se moja utopična zmota razkrije8-)

Sami roboti v kombinaciji z AI, ki je vsaj deloma na nivoju človeških možgan, ...lahko potem praktično nadomestijo VSA delovna mestam ...problem je, če bo to v interesu. Verjetno se bodo nekateri enhancani delovnih mest in elitnih prihodkov držali kot pijanec plota. Samo ko hodi na dnino samo še 10% ljudi, se mi pa zdi, da se potem o klasičnem, ..niti liberalnem principu (z delom slediti svoji osebni sreči), ..ali kapitalističnem (s pametnim in modrim delom obogateti...pred špekulacijo:)...torej o teh memih ne more več govoriti. Ni uravnilovke, ...enhancani bodo po mojem lahko tekmovali ponekod z robotiko in celo več iztržili (recimo umetnost) samo takih del bo premalo, da bi kapitalizem kot sistem obstal. Ali pa boš vzel tabletko nek oklep in dobesedno orgazmiral na šihtu. Kapitalist pa v veselje:)

Načeloma desnica že danes govori, da nimamo več kapitalizma in s tem opozarja katere principe počasi drug za drugim rušijo s socialno državo, ki se zna večati. No včasih pa,... trenutno činezi,...pa spet ne, ...ravno zaradi kompeticije8-)

Zgodovina sprememb…

Sm spregledu prej, ampak k zmešaš notr AI je vse skp brezveze.
««
45 / 134
»»