Forum » Šola » Fizikakalna naloga o energiji delcev
Fizikakalna naloga o energiji delcev
Fizikalko ::
Here we go again...
Kup tipkarskih napak je sicer v nalogi - sklepam, da je v a) primeru npr. z leve, pri b) pa z desne. a) in b) sta si v vsakem primeru obratna, zato sem reševal samo a) (pri b( se vloga elektrona in protona zamenjata, to je vse).
Evo, tkole na hitr:
Kup tipkarskih napak je sicer v nalogi - sklepam, da je v a) primeru npr. z leve, pri b) pa z desne. a) in b) sta si v vsakem primeru obratna, zato sem reševal samo a) (pri b( se vloga elektrona in protona zamenjata, to je vse).
Evo, tkole na hitr:
Zgodovina sprememb…
- zavarovalo slike: STASI ()
:roketa> ::
a) Elektron z leve ne more skozi kondenzator. V kondenzatorju se ustavi in gre nazaj. Na koncu ima še vedno 1eV energije.
c) Samo prišteješ polovico od 100eV za e in p, ker gresta skozi pol kondenzatorja. To znese skupaj 51 eV tako za enega kot za drugega.
c) Samo prišteješ polovico od 100eV za e in p, ker gresta skozi pol kondenzatorja. To znese skupaj 51 eV tako za enega kot za drugega.
Fizikalko ::
Za a) se seveda strinjam, sem zagnojil - samo računal in nič pomislil.
Za c) pa tu tudi, moj način je čisto predolg.
No evo, preveč kompliciram. Ava.
Popravljeno.
Za c) pa tu tudi, moj način je čisto predolg.
No evo, preveč kompliciram. Ava.
Popravljeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Fizikalko ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nevtrini lažji, kot smo meniliOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 4406 (2707) | jype |
» | Kaj pa, če so nevtrini vendarle hitrejši od svetlobe?Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 9842 (8391) | one too many |
» | Osnovni pojmi iz elektrotehnikeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3053 (2764) | Malgaj |
» | regulator napetostiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4837 (4613) | a13misko |