» »

Problem z win XP in 160GB disk

Problem z win XP in 160GB disk

Ali-baba ::

Kolega ima winXP 32bit, 160gb disk, Epox nforce4, Athlon 64 3000 939S proc, 2x512ram, grafa 6600. Po 5 mesecih brezhibnega delovanja mu kar naenkat kišta ne pride v sistem. Pri lovdanju winsow se mu resetira, pride not pa v safe mode.

Ko sva ponovno ištalirala winse so dela BP ko pa sva inštalirala vse driverje za komponente pa se je zgodilo isto.;(

Kišta je bila kupljena v mlacomu, ko smo uveljavil garancijo so nam rekli, da te winsiXP 32bit imajo problem z 160GB diskom. In da moramo dati novejše winse. Pomoje tiste, ki podpirajo 64bit. :(

Zdei pa: Ker js prvič slišm o takmu problemu bi vas prosil, če ste imeli podobno prigodo in če ste mi povejte kaj naj naredim. Vsekakor bom zlovdal 64bitne winse in jih dal gor. Preventivno se pa obračam na vas! HEEEEEELPPPPP!!!!!

Lp
To live is to die

zee ::

s tem, da boš od nekod dobil 64-bitne Windowse se ne hvali okrog.

drugače pa poberi z neta novejšge gonilnike za chipset, grafično, ... alternativno lahko poprej stestiraš ram (uporabi iskanje na forumu).

IMHO je sicer problem v gonilniku za chipset.

temu kar govorijo na Mlacomu pa itak ni za verjet.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

IceIceBaby ::

Imam zelo podoben sistem (A64, nforce, gf6600, 160gb disk, XP SP2 32bit...) pa mi že več kot leto windowsi delajo povsem solidno.

Po mojih izkušnjah pri Mlacomu niso resni. Stestiraj ram, matično, disk itd...če je kakšna od komponent pokvarjena uveljavljaj garancijo.

~Speed ::

Ma dai dai, WIN XP SP2 nima nobenih problemov z velikimi diski. Meni tle šiba podobni sistem, backup disk je 320 GB velik, no problems.

Ti sam nadgradi na SP2 in bo vse ok.

Razen seveda, če ni hard disk mal bolan. Preveri zdravje diska. Kaj ti pravi SMART ob zagonu?

In pa, če je disk še v garanciji in če še vedno dela, skupirej pomembne podatke dol in uveljavi garancijo.

good luck
~~~~~~~~
www.resevanje-podatkov.net | www.icteam.info

Thnx vsem za tko hitre odgovore. Men je tud čudn, da ne bi podpiral 160GB. SMART pravi, da je z diskom vse vredu. V dosu smo dal check disk pa je blo vse ok. Mislma, da se da prov en program dobit za čekiranje diska v dosu (disk je hitachi) bomo sprobal.

Ok torej po vaših navodilih bom sprobal vse komponente naložil vse najnovejše driverje iz neta in tako naprej. Aja ena malenkost ko smo hotl dat repair varianto za winse je pr instaling devices zmrznu komp. Tko, da jaz imam na sumu, da je neki z komponentami narobe. Prvo sem sumil mamino ploščo sem izklopil usb, sound, lan pa se je zgodil isto. Lahko pa je kei druzga. No uglavnem bitka se nadaljuje zaenkat kišta vs. Jst 1:0 ;(

Lp
To live is to die

Spc ::

XPji so res drek.
Sem imel enak problem pri prijatelju, ki mu ni delal 160GB disk.
Rešitev: uporabi Windows Server 2003.
:)

Windows server a ni to OS sam za serverje? Kolega ma navadno kišto.
To live is to die

~Speed ::

Hja no, tko kot pri večini težav: če ni softwrsko, je hardversko (al pa oboje,no LOL).

Če je v gartanciji zadeva, naj ti na servisu ugotovijo kaj je narobe, sej ob nakupu si plačal tudi servis (garancijo).

good luck.
~~~~~~~~
www.resevanje-podatkov.net | www.icteam.info

Alio vseeno je kakšen je PC.
Windows 2003 ima vse funkcionalnosti xpja.
:)

Microsoft ::

Alio, pojdi v Command Prompt in napisi chkdsk. S tem bos pognal scan po particiji, tako da bos na koncu videl, ce imas kaj bed sektorjev.

Spc, tisto ni cis res. Nekateri driverji, pisani za XP, ne delajo pod 2k3. Konkretno, men za zvocno kartico to ni ratalo (Gamesurround Fortissimo II).

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Meni delujejo vsi driverji, ki so pisani za Windows XP (WHQL) tako na notebooku kot na vseh drugih računalnikih, ki ima vsak druge kartice noter.
Mogoče imaš driver za windows 2000 ali pa ni WHQL.
:))

Microsoft ::

Mislim, da ni WHQL. So pa iz uradne strani: klik

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zaenkat smo dal nov sistem gor še enkat xp-je. Takoj ko je bla šansa smo dal service pack 2 in pa najnovejše driverje za plato in proc iz uradnih strani. Tud ram in proc je biu sproban z mem-testom in Prime 95 pa ni javl nobenih napak. Zaenkat deluje vse vredu. Bomo vidl kva bo.
To live is to die

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RAID na Gigabyte P35C-DS3R

Oddelek: Strojna oprema
151602 (1364) tinko1a
»

Smiselnost lepot Viste in grenki kompromisi

Oddelek: Operacijski sistemi
232173 (1484) ender
»

Težava s trdim diskom in ponovnim nalaganjem windowsXP.

111466 (1255) amigo_no1
»

AGP onemogočen - asrock dual939 (strani: 1 2 )

784688 (3759) Veron
»

64 bitni procesor?

Oddelek: Kaj kupiti
212359 (1917) Brane2

Več podobnih tem