» »

Conroe procesorji so med nami

Conroe procesorji so med nami

««
21 / 42
»»

falotXP ::

Se pravi za E6600 je pa ASUS-ka boljša...ali?

Primoz78 ::

Pri Trend4pc dobijo jutri spet na zalogo E6400/E6600 ce je kdo interesent... Klik!

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

jancko ::

no mene nekaj zanima jst bm kupu conoroe...E6600 in me zanima katiro plato svetujete
okoli 60k mal vec al mn...uglavnem....dobro plato...sistem cem dobro prenovt...da bo encejt ker to zdej je stala

1150 mhz 256 rama
jancko

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jancko ()

RC14 ::

jancko:
Mislim da je zgoraj že napisano, najboljša oz vsaj ena najboljših plat naj bi bila ASUS P5W DH, stane pa pri nas okoli 55k.

zbogi:
Kolikor vem, je ta GA-965P-DQ6 slabša pri navijanju od ASUS P5W DH ? Vsaj na testu (mislim da na anandtech) se je slabše izkazala, pa kolikor vem, je še dražja od asuske? Če se motim, pač naj me kdo popravi.

Še kakšna informacija o navijanju Gigabyte GA-965P-DS3 ?

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RC14 ()

hvala RC....ce ma kdo se kako menje pa kar na dan
jancko

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jancko ()

zbogi ::

P5WDH in GA-965P-DQ6 niti nima smisla primerjat, kolikor sem gledal na XS, se GA-965P-DQ6 pošteno obnese, ni blo pa še kakih resnih navijanj narejenih. Samo če ste vsi tle zapopadli za GA-965P-DS3, je potem DQ6 bistveno boljša izbira, isti chipset isti proizvajalec, bistveno bolj bogata plata.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

PrimozR ::

1150 mhz 256 rama

o_O

OChack ::

kje je zdj kšn conore test, a ih intel tud tok ni mogu izdelat da bi ih na zannih straneh stestiral tko kao uradno....dejmo linke če ma kdo
Int€l inside, IDIOT Outside

iMark ::

Je velika....sam mal nazaj poglej

ziga321 ::

Poslano: 29.07.2006 09:52:27 | odgovori
Em, kdaj lahko pričakujem kaj cenejše plate za Conroeje. 40k več ne dam za plato. To sem naredo 1x in nikol več. Če je kaka mi prosim povejte kera. :)

Septembra nabavljam nov sistem in bi ga rad vpel v Conroeja (vzel bi 6300). Problem je le, da imam na raspolago okrog 150-160k.
-----------------
Če želiš vzeti E6300 , potem je najboljša izbira Asrock LGA 775 cca > 13.000 sit < ( http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2797&p=10 ). Več ne rabiš.

Z tem low-level sistemom boš garant nabil vse AMDjeve proc.tja do 4600+ pa še sistem bo dokaj poceni. E6300 lahko dobiš na funtech že za 49.500 sit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ziga321 ()

BoLhCa ::

"bi ga rad vpel v Conroeja (vzel bi 6300)"

Niso vsi Core 2 Dou Conroe-ji... E6300, E6400 z 2MB L2 cache so allendale, Conroe-ji so Core 2 Duo z 4MB L2 cache-a :)

kwa zj to trgovci lapajo, ker uprašam če majo conore rečejo d nimajo, ka pol dajajo na cenik to če nimajo, to je zavajanje potrošnikov >:D
pomoje še dovg ne bomo dobl u slovenijo, mogoče kšno slovaško:D

para! ::

V SLO bojo conroeji precej verjetno že naslednji teden.

lp
Death before dishonor!

To je mal dvomljivo...ker se v nemciji nevem ce bojo drug teden...BOX izvedbe govorim. Tray izvedbe pa so ze na voljo. A to si mel Tray ali Box izvedbo v mislih?

Lp Primoz

iMark ::

A niso že v Sloveniji? Zakaj ga že majo pol ene spletne trgovine, naprimer E-Misija.

MEDENA ::

fak je E6700 drag, sploh nesmiselen nakup.

PCmark...ce bi prebral droben tisk bi videl...

Conroe E6600 Dobava v začetku Augusta

Lp Primoz

MEDENA a ni tudi E6300 predrag za nekatere >:D ...sicer pa po mojem mnenju je E6400 best buy...edino nizek mnozilnik me mal moti...tko da je E6600 takoj za njim :\

Lp primoz

para! ::

Ja pa tale Gigabyte DQ6 stane ~58kSIT :\

lp
Death before dishonor!

Primož *cough cough* E4300 *cough cough* >:D

Brvar ::

Gigabyte GA-965P-DS3, Pretty good start

Iz te teme: "In the DS3's manual it says the FSB can be set UP TO 600!"

MUHAHAHA!>:D 7×600 na e6300, to bi bilo pa nuclear-explosion!!! :D

Ne vem, četudi so zunaj DS4 in DQ6, pomoje je DS3 še vedno najboljša izbira (price/perormanse).

A je pri Tray izvedbah Intel CPU-jev isto 1 leto garancije kot pri AMD?

Lp Primoz

vrjetn ja
pa sj AMD ma po 2 al pa 3 leta garancije nevem kje vi kupujete d mate 1 let?
no nima veze, uglavnm trgovci oglašujejo neki kar sploh nimajo, tko k se je duke nukem for never oglašvov pa to :) pa keš unaprej pobirov (.ja ga že špilam doma, 5x obrnu že)>:D
zgleda da ma intel forco, da so procesorji cenej, nadoknadu bo pa pr platah, kjer bodo tok dražje.

ravno en cenik sm gledov, intel in AMD mata oba po 3 leta garancije tko da...kje vi kupujete d vam 1 let dajo?

AMD tray izvedbe majo 1 leto garancije in ne 3 leta...saj to je splosno znano...zato me je zanimalo, ce velja isto za Intel...

Lp Primoz

p.s. Govorimo o Tray izvedbah in ne BOX!!!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Primoz78 ()

d0rK ::

Opala....Zlo fer cena pr E-Misiji za E6600. Sam 15€ vec kuker v trgovini v Nemciji.

Primoz78: kje se da dobit Try AMD procesorje? prec kupm.......

ja upj da so cene končne, ker spod piše da se lahko brez obvestila spremenijo >:D

d0rk :

CORE 2 DUO E6600, 2.400 GHz 4MB, 1066MHz, LGA775 BOX 82.500 344,27

funtech...ceneje kakor v DE :D

OChack...evo par primerov Klik! pa se na bolhi. Zdaj pa takoj v nabavo >:D Jap pri Funtech-u so kar dobre cene...vprasanje pa dobavljivosti, tako kot povsod...:\

Lp Primoz

ona tuja stran ne pride v poštev, pr ns se pa bl švoh da dobit, da bi X2 dobu za35 bi blo luštn.

pomoje se splača najcenjšga conorota nabavt, ker navijajo se zlo dobr, pomoje je skor metanje gnarja stran da neki hudga nabavš, bolš kšna kvalitetna platka

...a ti je 4K vec kot si ti reku mal prevec al kako?!?...BOX variante se da dobit za 39K SIT. Ce bos pa najslabsega vzel mislim pentium-a pa kot so ze gor napisali so Gigabyte plate najboljse...ker dosegajo visok FSB.

Lp Primoz

ja tiste 4 jurje k ih pr procu pršparaš daš pol zravn pa kupš bolši hladilnik recimo, to sm jst bl mislu.
kok so gigabytove plate dobre za intel nimam pojma, njabolše pomoje niso, slabe tud ne, če maš neomejeno deviz je pol usen , nabavš njabol, če maš pa 100 jurjov limit za plato+ proc, je pa najslabši conore pa dobra plata pomoje najbol varjanta

ste vidl cene OPTERONA 146/148 >:D

ih že zaston talajo?
kok stanejo...pr ns?

Imam eno vprašanje, ki se nanaša na te nove procesorje..... ali se mi splača kupit novi sistem (gledal sem e6600) z Core 2 Duo in ASUS-ovo matično ploščo in neko slabo grafiko, ker mi je stari sistem (ABIT NF7-S + AMD Athlon xp 2500+, ATI Radeon 9700 PRO) crknil...oz. mi je crknil procesor...... naj kupim celoten novi sistem, tega pa naj prodam po komponentah ali pa naj kupim nek rabljeni Socket A procesor in počakam do začetka drugega leta ( kaj pridobim, kaj izgubim)....tako ali tako sem si hotel 2007 kupiti nov računalnik....
Kaj svetujete; kaj bi vi naredili na mojem mestu?

razen grafičnih se v roku pol leta sigurno ne bo nič spremenilo in tud nič kej pocenilo ne.
Member of OC-Lab Team

RC14 ::

falotXP:
Če se še nekak zadovoljiš z svojim trenutnim računalnikom, bi jaz raje nabavu nekje rabljen procesor ki ga itak dobiš že skoraj za drobiž, pa potem spremljaš situacijo za conroe. Sigurno bodo še prišle boljše plate pa tudi mogoče za odtenek cenejše, pa potem nabaviš conroe sistem. To je samo moje mnenje.

Lp

tle videm da bl tece....debata...mene zanima plata asuska una za 55 k in gor bi dal ram 1 giga ne deljen po 512 sam bi jeseni kupu sen giga kje bi lohko dobil pri funtech in to je samo 2-1giga alpa 2-512
jancko

falot lohk tut semprona kupiš.

Mirč ::

kj tile Core 2 Duo ne pašejo na chipset 945
lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mirč ()

@zbogi
.......uuuuuuuu še kako se lahko vse spremeni, poglej samo koliko dobrih plat je na voljo za te procesorje zdaj (1,2,3)...hmmm...mogoče bo prišel še kakšen zanimivi čipset ali kaj, pa tudi večja izbira plat bo, posledično se bodo malo cene spustile....
Ne vem....moram še premisliti...ne vem...

Pride RD600 (mašnovico) sam v testu je nkam slab performanse RAMa, pride nForce 5, vprašanje je navijanje, gotovo bo bolj bogo, pridejo DFI plate (nForce pa RD600), za kej druzga pa še ne vem. Asus bo tut dal RD600 pa nForce 5 plate ven (vsaj gotov). Bomo vidl. V pol leta bo situacija kristalno jasna.

falotXP
ja pa ti povem da se ne bo, sem zelo prepričan da se zadeve cenile ne bodo, pravzaprav sem 99% sure da bodo cene do konca leta, predvsem konec novembra in decembra šle gor.
kar se tiče dobrih plat, intelova chipseta 965 in 975 sta pokrita, močno dvomim da bomo videli še kako izvedbo, glede na situacijo tudi v pol leta ni za pričakovat nov intelov chipset
kar se tiče nforce za intel, sta glih kingpin in shamino stestirala in nekako je fsb wall tam 330, torej čist neuporabno za navijanje če glih nimaš X6800
kar se tiče RD600, sem prepričan da bo dober chipset, konkurenca intelu, samo bodo plate še toliko dražje in ga lahko pričakujemo začetek septembra, to je pa tudi edino kar še pričakujemo, aja pa X6900 namerava pridet za božič, če si slučajno hotel X6800 kupit.
tud povem ti da so vse pomembne plate že dobavljive v slo, GB DS3/DS4/DQ6, P5WDH in Bad Axe
Member of OC-Lab Team

jeryslo ::

Točno tako, cene verjetno res ne bodo kaj več padale. Ker bom sam v kratkem nabavu conroe sistem sem pogledal tale test, če še ni bilo objavljeno tukaj:

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh...

Lepo se vidi, kam se da priti z navitim E6400, je v veliko testih celo hitrejši od E6700. Pa še najboljši končni citat:

If it weren't for AMD, we wouldn't have Core 2, and if it weren't for Core 2 then we wouldn't have affordable Athlon 64 X2s. Right now is one of the best times to purchase a new processor that we've seen in a long time -- assuming current prices hold and that availability of Core 2 Duo chips is reasonable in the next week or so. If you've been running a single core processor and are finally looking to make the jump to dual core computing, there's little reason not to at this point.

Ker si sam lastim single core procesor (Athlon xp 2600+), je verjetno tudi zame zdaj skoraj najboljši čas za nakup nove platforme. Seveda je treba pa počakati, da pridejo proc. v Slo. Funtech naj bi jih imel v malo manj kot 2 tednih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jeryslo ()

ja to da bi se intel podražu čez pov leta dvomm, AMD že zdj prpravla 4x4 quad father
to nj bi blo nekak tko da kupš en proc pol k maš gnar pa še enga, očitno se bodo 2 jedrniki zato še pocenl, plošče z dvema podnožja bodo pa očitno plod sodelovanja z ATIjem........ill see..........

Da man ::

Ali plta Asus P5N32-SLI Se tudi podpira Conroeta?
In če ga kako bi se obnesla v primerjavi z ASUS P5W-DH Deluxe (Intel 975X)?

Klik...sicer tale link sem ze enkrat objavil, tko da vcasih je dobro pogledat kako stran nazaj...:\

Lp Primoz

Veron ::

Ok tkole, ma kdo zdej doma to reč? ali usi še "kupujete"?

XaNti ::

Tale je vreden ogleda 8-O E6800
*AMD 64 3700+@2508~11x228*DFI LaN Party Ultra-D*Club3D6800GT@410/1100*
*GeilUltra-XBH-5 1GB*WD250GB SATA*Q-tec "650"*Chieftec *G15*CopperHead*

Ogleda ze...a cene?! :\

Lp Primoz
««
21 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[komentarji] Intel Core 2 & AMD AM2 SuperPI lestvica! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
12810783 (5144) Galaxy
»

Plata za core 2 duo???..asus

Oddelek: Navijanje
412543 (1455) ShARk63
»

računalnik gre v predelavo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
787182 (5057) aodius
»

core2 duo vs. Pentium D 945 vs. Athlon 64 X2 4200+ AM2

452502 (1451) bond007
»

Core 2 duo sistem

373022 (1820) Cinderela

Več podobnih tem