» »

vezava regulatorja in motorja..

vezava regulatorja in motorja..

dejko24 ::

zivjo.ker se mi noče vpisat v forum elektro-n sm prsu po pomoč sm.upam d mi kdo lahko pomaga,in sicer tle bom dodal link na katerem je vezava motorja in regulatorja.prosim ce mi lahko kdo razlozi ta vezalni nacrt.najbl me zanimajo oznake U1 V1 W1 ter T1 T2 pri motorju.zanima me ce se lahko pri vezavi kj fejst zalomi in gre po domace vse skp rakom zvizgat..

tuki je nacrt-spodaj desno:

stran na www.systemair.no
dejko
  • spremenil: dejko24 ()

gumby ::

tule imas regulatorje za enofazni motor (levo) in trofaznega (desno).

kontakti so pa tako:
L1, L2, L3, N - napajanje, 3 faze + nula
U1, V1, W1 - motor (ce se bo narobe vrtel zamenjaj V1 in W1)
TK - termoclen motorja (ce ga nima, potem tole kratko skleni)
RT - termostat (ce ga ne rabis, potem kratko skleni)
FS - tole nisem ziher, kaj naj bi blo... mogoce je kaksen daljinski vklop ali dodaten termostat

bodi previden pri motorju brez termoclena, saj se bo motor bolj grel pri nizjih obratih...

edit: ne pozabi na ozemljitev !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gumby ()

ej lepo si tole razlozu kontakte hvala.zdj bi te pa se prasu k jz grem tole jutr zvezat :\ pa nimam prevec prakse si jz razlagam tole tkole:

pac nek uzamem trofazni vir ga prpelem do regulatorja tri faze+nulo.pol pa te oznake
U1 V1 W1 to so u bistvu faze zamenjam ce se narobe vrti, TK clena dam u kratk stik ce ga motor nima,če ga ima povezem se to z regulatorjem sm pol ma pa se vidm enofazni izhod to pa ne vem kam pride.ijoj se bo kadil jutr...8-O
dejko

tako nekako, ja...

-ce se motor narobe vrti, potem zamenjaj dve fazi, vseeno kateri... V in W sem samo kot primer napisal
-tisti enofazni izhod je za signalizacijo delovanja, tu lahk kaksno kontrolno lucko gor vezes, ce hoces

ce bos vse dobro naredil, potem se ne bi smelo skadit:)

pazi, da bos vse pravilno zvezal, raje 3x preveri, preden vklopis zadevo...

aja... 230V te mimogrede lahko ubije, zato bodi zelo previden - ce nimas prakse z tem, raje prepusti stvar nekomu, ki se razume na elektriko

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gumby ()

vem vem d je strom nevarna zadeva,vrjem mi ce bi lahko bi z veseljem prepustu drugemu ki zadevo odvlada,sam pac je tko prslo d gremo u tujino povezat neke kanale za prezracevanje pa se to zadevo naj bi jaz zvezal..sj sm mel opravka z stromarijo..sm poredko z trofazno zadevo.sicer pa kot si reku raje 3x preveri preden vkljucis.ej hvala ti za pomoč.
dejko

ni za kaj:)

ce ti se kaj ni jasno kar vprasaj...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vprašanje glede nule (N) (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
7921115 (19291) lovro535v2
»