» »

Steam - Nakup iger

Steam - Nakup iger

««
155 / 245
»»

ahac ::

Kdor ni zapravil vsaj $5 na Steamu ima zdaj "Limited User Account" kar pomeni, da ni možno:
Sending friend invites
Opening group chat
Voting on Greenlight, Steam Reviews and Workshop items
Participating in the Steam Market
Posting frequently in the Steam Discussions
Gaining Steam Profile Levels (Locked to level 0) and Trading Cards
Submitting content on the Steam Workshop
Posting in an item's Steam Workshop Discussions
Accessing the Steam Web API
Using browser and mobile chat

Keyi kupljeni v fizičnih škatlah ne štejejo, keyi kupljeni drugje ne štejejo, gifti ne štejejo.

https://support.steampowered.com/kb_art...

Namen tega naj bi bil, da zmanjšajo spam, ampak... na Steamu je cel kup igralcev, ki ne kupujejo iger tam. Ogromno ljudi pride na Steam, ker želijo igrat F2P igre ali pa dobijo Steam key nekje drugje (Humble bundle, itd..)

Največji problem se mi zdi s "friend invites". Npr. da se nekaj prijateljev odloči, da bi skupaj probal Doto 2. Point F2P iger je, da se igralcem dovoli, da igrajo brezplačno dokler niso pripravljeni nekaj kupit. To, da jim takoj na začetku rečeš "Sorry, plačaj $5, če hočeš dodat prijatelje" je ravno obratno od celotnega business modela teh iger.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Machete ::

Ampak v zahodnem razvitem svetu pa 5$ spet ni toliko, da bi rekel da je to zelo svinjsko. To je en burek pa jogurt.

Bor H ::

Glede na to, da dobim vsak dan kakšen friend invite, ki se (če ga sprejmem) spreobrne v poskus sumljivega trejda, podpiram to odločitev. Je pa res lahko problem to s F2P.

Jerry000 ::

mal smotan ampak zelo podpiram! Skos dobivam invite...

prenasalec ::

Jaz sem kljub temu že danes dobil tri. Zgleda, da ne pomaga kaj dosti. Morda so vsi ti računi v resnici shekani in jih samo upravljajo boti? Taki pa seveda imajo več kot 5$ zapravljenih.

Machete je izjavil:

Ampak v zahodnem razvitem svetu pa 5$ spet ni toliko, da bi rekel da je to zelo svinjsko. To je en burek pa jogurt.

To je res, ampak... zakaj bi dal $5, da probaš "F2P" igro skupaj s prijatelji? Potem to ni več F2P.
Cel business model F2P je ravno to, da to ni treba plačat nič, da začneš igrat in ravno te igre ogromno ljudi igra skupaj s prijatelji.

Npr. primer: moj brat igra moje igre na svojem accountu (ker sem mu sharal na mojem PCju) in frend pa nikoli ni igral na Steamu. Zdaj bi npr. želela probat Doto 2, ampak ne moreta igrat skupaj. Zato pač ne bosta niti probala in ne bosta nikoli nič zapravila. Drugih iger, ki ti dovolijo igrat s prijatelji tudi, če ne plačaš, je dovolj.

Poleg tega ti pa štejejo samo nakup direkt na Steamu.
Lahko npr. kupiš Borderlands za 50€, tvoj prijatelj pa isto. Ampak, ker sta key kupila nekje drugje, sta še vedno "limited" in ne moreta igrat skupaj!

ahac je izjavil:

Machete je izjavil:

To je res, ampak... zakaj bi dal $5, da probaš "F2P" igro skupaj s prijatelji? Potem to ni več F2P.
Cel business model F2P je ravno to, da to ni treba plačat nič, da začneš igrat in ravno te igre ogromno ljudi igra skupaj s prijatelji.

Npr. primer: moj brat igra moje igre na svojem accountu (ker sem mu sharal na mojem PCju) in frend pa nikoli ni igral na Steamu. Zdaj bi npr. želela probat Doto 2, ampak ne moreta igrat skupaj. Zato pač ne bosta niti probala in ne bosta nikoli nič zapravila. Drugih iger, ki ti dovolijo igrat s prijatelji tudi, če ne plačaš, je dovolj.

Poleg tega ti pa štejejo samo nakup direkt na Steamu.
Lahko npr. kupiš Borderlands za 50€, tvoj prijatelj pa isto. Ampak, ker sta key kupila nekje drugje, sta še vedno "limited" in ne moreta igrat skupaj!

Če tko gledaš je teoretično še vedno F2P...drugo igro nabaviš :P. Ampak ja, se strinjam z tabo. Ne vem kako bojo nrdil s tem ker tudi Valve ponuja F2P igre...

Mogoče bi bil primeren kakšen verification. Ne vem, kakšne vrste. Osebni dokument najbrž ne bi bila preveč priljubljena rešitev.

scipascapa ::

Jaz pa nikoli ne dobim invite-a :)

BorutK-73 ::

Po eni strani podpiram to, ker stalni frend inviti so že tečni. Bo pa problem za f2p igralce, ampak verjetno je vsaj eden izmed njih porabil kdaj 5$ (za € je ista cifra ali tečaj?) da razpošlje frend invite. Veliko f2p iger ima itak samostojne launcherje in se lahko zmenijo v sami igri ali če so dovolj obupani facebook;((

scipascapa je izjavil:

Koliko kupljenih iger imaš? Mislim da sem jaz začel dabivat invite od shaddy profilov ko sem presegel 200 kupljenih iger.

stalker ::

Jaz imam 110 kupljenih iger, pa dobivam sumljiva povabila enkrat na teden.

Zdaj je sicer res malo bolje, ampak en teden nazaj sem pa dobil vsaj po tri povabila na dan. Pravijo tudi, da je bolj od števila iger to odvisno od števila skupin, v katerih ste.

Tarzan ::

Dnevno sem fasal tudi po 5 povabil in če sem bohnedaj kakega dodal, kup spama za trading. Zasedo postavijo tudi v kakih F2P igri kjer iščejo naivneže, da jih bi obrali.

js tut dost dobivam...mam pa malo čez 250 iger. Tko da ja pomoje je od iger odvisno ker v skupinah sem prej že bil pa ni bilo nič

Trololololol ::

BorutK-73 je izjavil:

Po eni strani podpiram to, ker stalni frend inviti so že tečni. Bo pa problem za f2p igralce, ampak verjetno je vsaj eden izmed njih porabil kdaj 5$ (za € je ista cifra ali tečaj?) da razpošlje frend invite. Veliko f2p iger ima itak samostojne launcherje in se lahko zmenijo v sami igri ali če so dovolj obupani facebook;((

scipascapa je izjavil:

Koliko kupljenih iger imaš? Mislim da sem jaz začel dabivat invite od shaddy profilov ko sem presegel 200 kupljenih iger.

Pet dolarjev. Katerakoli količina keša, ki v pretvorbo v USD znaša $5.
Je pa bedno, ker sam ne morem dodajati ali odstranjevati frendov. Vse ostalo deluje normalno. Volvo pliz nerf diz šit.

Jaz tudi nimam shady invajtov. ca 130 špilov..

Kenpachi ::

Glede na to, da si načeloma ustvariš 1 account 4lyfe, je 5$ bakšiš cena, pa kakorkoli obrnete.

To je isto, kot da bi za PSN al XBLA plačal 5$ lifetime naročnino.
Zaraki Kenpachi.

oo7 ::

Ali je možno na Steamu narediti reinstal?
Se pravi, da ne bi brisal igre in jo potem spet vlekel dol z interneta, ker imam bolj počasno linijo.

Netrunner ::

oo7 je izjavil:

Se pravi, da ne bi brisal igre in jo potem spet vlekel dol z interneta, ker imam bolj počasno linijo.

Pr vsaki igri imaš verify files integrity ali nekaj podobnega. Daj desni klik na igro in properties in poišči tam nekje.

Lahko pa skopiraš mapo od igre C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\[ime igre]
To skopiraš nekam na varno, reinštaliraš Steam in nato to mapo kopiraš nazaj na isto mesto. V klientu izbereš igro, klikneš Install, pregledal bo datoteke in lahko spet igraš.

dottor ::

Jaz imam Steam mapo na D disku, tako da ko in če dajem na novo sistem samo v Steamu označim naj mi zadeve namešča na D, resetiram Steam in se same pojavijo kot nameščene v knjižnici.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

oo7 je izjavil:

Vsako igro lahko backup-aš na drugo lokacijo in potem extraktaš nazaj. Ampak to traja....

Veliko f2p iger ima itak samostojne launcherje

Se mi zdi, da vedno manj. Npr. Nosgoth uporablja Steam friend listo pa mislim, da tudi Dirty Bomb in verjetno še nekaj drugih...
Publisherjem teh iger sigurno ni všeč, da so potencialni novi igralci zdaj tako omejeni...

Trololololol ::

ahac je izjavil:

Se mi zdi, da vedno manj. Npr. Nosgoth uporablja Steam friend listo pa mislim, da tudi Dirty Bomb in verjetno še nekaj drugih...
Publisherjem teh iger sigurno ni všeč, da so potencialni novi igralci zdaj tako omejeni...

Pravzaprav so zelo veseli. Če bodo primorani zapraviti za Steam, lahko svojo igro vključijo v Market in potencialno lahko zapravijo za njihovo igro. GGWP

Trololololol je izjavil:

ahac je izjavil:

Pravzaprav so zelo veseli. Če bodo primorani zapraviti za Steam, lahko svojo igro vključijo v Market in potencialno lahko zapravijo za njihovo igro. GGWP

Igra je ponavadi F2P ravno zato, ker menijo, da bodo dobil več denarja, če ni treba takoj na začetku plačevat. Če bi ljudje bili pripravljeni to plačat, potem bi publisher verjetno tudi sam raje zaračunaval za igro.

Recimo, da se skupina prijateljev odloča med Doto 2 in Heroes of the Storm pa trenutno še nimajo Steam oz. battle.net accountov. Če jim ena igra otežuje začetek igranja, bodo šli na drugo.

Njihov problem. Igranje iger je luksuz in ne človekova pravica.

Tr0n ::

oo7 je izjavil:

Zbrises vse razen steamapps dira in steam.exe. Pozenes steam.exe.

Machete je izjavil:

In problem publisherjev, ker bodo mogoče zgubil potencialne igralce. Kot sem rekel: "Če bi želel imet samo userje, ki so takoj pripravljeni plačat denar, potem ne bi delal F2P iger".
Je pa koristno za konkurenco. Ampak tole spet lepo pokaže zakaj ni dobro, da ima ena firma prevelik vpliv v PC gamingu.

Hkrati je pa tudi dost načinov kako to rešit veliko bolje:
- Steam omogoča, da account linkaš s Facebookom in torej lahko ve, če je oseba, ko jo dodajaš za frienda na Steamu, že tvoj prijatelj na Facebooku. V tem primeru je omejitev nepotrebna, ker skoraj sigurno ne gre za spam.
- Ali pa bi vsakemu novemu userju dal neko majhno št. invajtov in če jih je nek določen % sprejet, potem verjetno ni spammer.
- Ali pa bi naredil tako, da morata oba "limited" accounta dodat en drugega za prijatelja. Torej ne dobiš invajta, ampak moraš še ti naredit friend request. V tem primeru si oba želita prijateljstva in to spet sigurno ni spam.

Torej... je ogromno načinov kako zmanjšat spam in vseeno bit bolj user friendly za nove uporabnike.

Gabe je rekel "Piracy is a service problem" in en od razlogov, da je Steam tolk uspešen, da je celo pirate spremenil v legalne userje, je ravno to, da je enostaven za uporabo. Če se za nove userje preveč zakomplicira, potem pač ne bo več.

Ni se zdej treba delat nekega elitneža, ker si že dolgo na Steamu in si že zapravil dost denarja...

Ma steamovci so gotovo to predebatirali po dolgem in počez in vedo kaj delajo. Saj ni pala odločitev zvečer za šankom. f2p so tam zato da se kaj zapravi. In publišer nima interesa za igralce, ki ne mislijo zapravit niti 5$. tehnično f2p še zmeraj obstaja. Ampak pazi, dodali so plačljiv feature, da lahko dodajaš itd frende. Še zmeraj v njihovem modelu f2p, če vsaj malo p2p -> odklepaš featurje. Pač ko boš kupil neko brezvezno čelado in strupeno sulico, boš kupil zraven omenjene featurje okoli frendov. In to f2p itak želi od tebe in za to obstaja.
Saj steam ni dolžan nikomur zagotavljati, te ti. pravice, brez da zapraviš kar koli. Pač tak je sedaj pravilnik, ki ga obkljukaš ko se registriraš, ali sprejmeš kasneje, ker moraš. Če ti ni všeč, nisi na steamu. Kot vsaka storitev. Se strinjam, da bi lahko elegantneje rešili zadevo. Ampak milijoni recimo temu fejk profilov, freeriderjev itd.. pa tudi Steamu ne koristijo kaj veliko, da bi jim bili primorani nudit full support and feature.. Razen kolikor se na ta način širi baza uporabnikov, pa najbolj vejo sami. Saj ne pljuvajo sebi v skledu, ker so bolj zabiti, kot mi, ki tu pametujemo.

Ma steamovci so gotovo to predebatirali po dolgem in počez in vedo kaj delajo. Saj ni pala odločitev zvečer za šankom.
A tako kot to, da so odstranil Hatred in ga potem dodal nazaj gor?

Pač ko boš kupil neko brezvezno čelado in strupeno sulico, boš kupil zraven omenjene featurje okoli frendov.
Ampak tega ne boš kupil takoj na začetku, frende boš pa želel dodat. Poleg tega F2P čisto lepo živi z userji, ki ne zapravijo nič, ker ti ustvarijo community in privabijo tiste, ki pa bodo zapravil veliko.

Saj steam ni dolžan nikomur zagotavljati, te ti. pravice, brez da zapraviš kar koli.

Ni dolžan. Če hočejo lahko danes banajo vse userje. Ampak to ne pomeni, da se ne smem pritoževat čez slabo rešitev.

Kenpachi ::

Dej ti povej raje, a se ti ne zdi ugodna cena narocnine 5$ za lifetime "premium" servisa. Katerega koli.

Pa se to ni random 5$ fee, ampak lahko tudi kupis spil za 5$, pa imas odklenjene vse featurje.
Zaraki Kenpachi.

SimplyMiha ::

Machete je izjavil:

Tako kot je uporabniška baza luksuz in ne pravica firme.

Steam ni spremenil pirate v legal userje samo zaradi enostavnosti ampak salesi odigrajo tudi kar ključno vlogo. Sam sem večina iger, ki sem jih igral (in večina končal) piratske verzije pol tudi na salesih kupu, ker so bile za smešen denar, pa igre ki so se mi zdele všečne tudi + bundli po spletu. Se pa strinjam da je nameščanje lažje, saj nardi Steam vse zate. Kupiš igro, potrdiš mapo namestitve, izbereš če ti da ikono na namizje in klikneš Install. Pol Steam sam pobere igro in jo namesti. Ob prvem zagonu počakaš da namesti še DirectX in C++ in je to to.

Zmajc ::

Če bodo freeloaderji hotel igrati f2p z kolegi bodo pač porabil 5$. Za vse ostale je sprememba samo pozitivna.

mayne ::

f2p playerji ne morejo pošiljati friend invajtov, obratno pa gre. Tak da ni nekega problema če hočeš igrat z f2p kolegi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mayne ()

Ta omejitev je dokaj brezvezna, kar se tiče botov. Danes sem dobil 4 invajte.

Če bodo freeloaderji hotel igrati f2p z kolegi bodo pač porabil 5$.

Omejitev ni samo za F2P igre, ampak za vse kar ni kupljeno direkt na Steamu.

Kaj če kupiš npr. Call of Duty v Mantisu? Špil zahteva Steam in stane 50€. Si še vedno freeloader? Ker prijatelja še vedno ne moreš dodat...
Ali pa, če kupuješ igre pri G2A, ker je ceneje (kar počne veliko ljudi na tem forumu). Tam lahko zapraviš 1000€, ampak če nisi porabil še $5 direkt na Steamu, si še vedno potencialen spammer, ki ne sme dodat prijateljev, dobivat kart, Steam level ti ne gre gor...

Čakaj... kako že to, da tem userjem Steam level ne gre gor, pomaga pri spamu?

Zmajc ::

Če si v Mantisu pripravljen plačat 50€ za eno igro potem nebi smel bit problem ENKRAT porabit 5$ na kakem steam salu.

Dr_M ::

Ce ne prej, na razprodaji najdes igro ali 2 za $5.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

5$ pa res ni nič pa kokrkol gledaš...al nabaviš na mantisu, nuvvem, tržnici al bilokje. Če miliš igrat boš pač dal 5$, to pa res ni velik dnar

prenasalec je izjavil:

Jaz še nobenega, upam da se nisem zarekel.;((

suhi ::

Jaz sem jih vse skupaj dobil mogoče kakih 10, nič kritičnega. Pač stisnem block in pozabim.

Jaz dnevno dobim kakšnega...

Od česa je to sploh odvisno? Jaz mislim, da sem u celmu steam lajftajmu dobil enega, ki ga nisem poznal, in sem kenslal.

dr.Akula ::

Machete je izjavil:

Od česa je to sploh odvisno? Jaz mislim, da sem u celmu steam lajftajmu dobil enega, ki ga nisem poznal, in sem kenslal.

Enako, jaz kakšna dva meseca nazaj.
ni podatka

mayne ::

Machete je izjavil:

Od tega koliko imaš vrednih itemov v inventoryu ponavadi. Če maš kak vredn CSGO nož al pa dota2 item te bojo skoz dodajali in hoteli nategnat.

BorutK-73 je izjavil:

prenasalec je izjavil:

Evo, sem moral komentirat. Danes me je že čakal invite od "0" acounta.;((
V inventoriju nimam pa nič vrednega.

matic492 ::

BorutK-73 je izjavil:

BorutK-73 je izjavil:

prenasalec je izjavil:

Evo, sem moral komentirat. Danes me je že čakal invite od "0" acounta.;((
V inventoriju nimam pa nič vrednega.

Jaz mam tudi cel inventorij skupaj vreden mogoče 3€ pa dobivam po kak 2 invita na teden, samo ponavadi če igram veliko tisti teden (CS:GO večinoma)

Zdaj sicer še nisem nič dobil.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Buggy ::

BorutK-73 je izjavil:

scipascapa je izjavil:

https://www.humblebundle.com/

super pack

To pa je Epic bundle. Še dobro da že imam skoraj vse igre iz tega bundla.

tisti ki ste v HB Origin bundlu 2 cakali se "More games coming soon" je po novem tole na voljo na Originu (extra koda)

Wing Commander 3™: Heart of the Tiger, SimCity 2000™, Wing Commander™ IV: The Price of Freedom, and Ultima VII The Complete Edition

Dr_M ::

No, to pa je razocaranje.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
««
155 / 245
»»