» »

Root Server in DNS strežnik

Root Server in DNS strežnik

jerry2000 ::

Vzel sem Root Server pa me nekaj zanima, tole z DNS-ji je prava nočna mora. Če nimam svojega DNS strežnika ne morem določati poddomen in takih reči, če pa ga naredim, rabim vsaj 2 IP-ja več, ki jih je treba plačati, da bi DNS delal, kot razumem počasi to teorijo. Pa še tako ni najbolje, ker ni dobro da sta primarni in sekundarni DNS na istem strežniku. Torej sta dve opciji:

1. Ali vzeti kakšno storitev plačljivo kje, kjer nudijo sekundarne DNS dostope in cone nekako sinhronizirati (ima kdo kako idejo kje)?

2. Ali pa vzati en virtualni šibkejši strežnik v najem za cca 10 EURO na mesec... In gor postaviti sekundarni DNS pa si izmenjati med seboj. Če kdo konkretno ve kako se to naredi, bi bil tudi vesel informacije.

Še kakšna opcija?

Pozdrav

Jerry
Jerry and Tom

makei ::

Doma si naredi primarni DNS strežnik. Sekundarni DNS strežnik pa lahko brezplačno dobiš na https://secure.vcsweb.com/dns/index.php.

jerry2000 ::

Hvala za odgovor. Vidim v eni drugi temi da so ti DNS strežniki precej zapleteni in niso najboljši za varnost. Zato razmišljam da bi pri zoneedit.com vzel za upravljanje 25 domen. Zanima me nekaj, ker se na DNS ne spoznam 100%. Ali to, da moje domene imajo primarni in sekundarni dns strežnik na zoneedit.com, ki je v ZDA, ali to upočasni delovanje spletne strani pri nas? Kot jaz razumem gredo poizvedbe na lokalne DNS strežnike katere imajo uporabniki v mrežni soseščini, torej ne kontaktirajo vedno ZDA? Ali se motim?

Jerry
Jerry and Tom

makei ::

Če boš imel večinoma slovenske obiskovalce potem bo potrebno malenkost več časa za razreševanje domene, če se bo dns strežnik nahajal v ZDA. Samo ta zamik se bo poznal samo pri prvem obisku, ker potem ko si enkrat obiskal stran si računalnik zapolni IP naslov in ga več ne razrešuje nekaj časa. Sama hitrost odpiranja strani je veliko bolj odvisna od hitrosti strežnika, na katerem je spletna stran in ne od hitrosti DNS strežnika, ki gosti domeno za to spletno stran.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Postavitev DNS strežnika

Oddelek: Omrežja in internet
91217 (966) Kiborg
»

Postavitev web serverja na domači mašini z WinXP

Oddelek: Omrežja in internet
143027 (2692) Gwanaroth
»

Vpis registrirane domene v primarni DNS strežnik

Oddelek: Izdelava spletišč
133396 (3090) Tody
»

Kdaj začne domena delovati?

Oddelek: Izdelava spletišč
131234 (1058) srnjak
»

DNS Strežniki

Oddelek: Omrežja in internet
181873 (1476) rihtanet

Več podobnih tem