Forum » Pomoč in nasveti » Avtomatičen forced check pri bootu
Avtomatičen forced check pri bootu
Rogue ::
Ker uporabljam računalnik na katerem imam nameščen linux (Mandriva 2006 powerpack, to je se mi zdi mandrake 10.x?) samo prek ssh in vnc (je brez monitorja, miške in tipkovnice), bi si rad nastavil, da mi fsck (ali katerikoli util je že zadolžen za čekiranje ext3 particij) ob vsakem bootu forsirano prečekira vse particije.
Če gre kaj narobe nekako ne morem iti do računalnika in med tapravim 5 sekundnim intervalom pritisniti Y za forced check. Ker ga resetiram redko, pa tudi vseeno mi je, če se boota minuto ali pa tri, bi si to rad nastavil. Ker sem linux prvič namestil šele pred tremi dnevi sem še velik n00b kar se tega tiče in bi bil hvaležen, če bi me kdo napotil do kakega specifičnega howtoja za te zadeve.
LP
Če gre kaj narobe nekako ne morem iti do računalnika in med tapravim 5 sekundnim intervalom pritisniti Y za forced check. Ker ga resetiram redko, pa tudi vseeno mi je, če se boota minuto ali pa tri, bi si to rad nastavil. Ker sem linux prvič namestil šele pred tremi dnevi sem še velik n00b kar se tega tiče in bi bil hvaležen, če bi me kdo napotil do kakega specifičnega howtoja za te zadeve.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Namestitev sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2697 (2324) | BorutK-73 |
» | Ne morem v BiosOddelek: Pomoč in nasveti | 2110 (1870) | solatko |
» | Tripple bootOddelek: Operacijski sistemi | 1201 (1038) | Icematxyz |
» | Poraba podatkov pri brskanju po spletu.Oddelek: Omrežja in internet | 1734 (1566) | trnvpeti |
» | Nastavite si command prompt v winxpOddelek: Operacijski sistemi | 1202 (922) | CaqKa |