Forum » Operacijski sistemi » Kako zascititi Windows Server 2003 POP3?
Kako zascititi Windows Server 2003 POP3?
dejangregor ::
Zivjo,
zanima me moznosti zascite POP3 servisa, ki je odprt proti WAN pred nezazeljeno posto (SPAM), ce ne uporabljal MS Exchange Server.
Licenco MS Exchange serverja imam, a nimam sredstev, da bi kupil locen streznik za postne operacije. Prometa tudi nimamo veliko.
V arhitekturi imamo en podatkovni streznik (SQL 2005) ter application server. Bi se dalo morda Exchange server dodati na katerega od teh, da performance ne bi zmanjsalo prevec?
Strah me je POP3 v Windows 2003, ki pride brezplacno integriran ... ne vidim nobene moznosti za Anti-spam zascito ...
Prosim za nasvet!
Lep pozdrav.
zanima me moznosti zascite POP3 servisa, ki je odprt proti WAN pred nezazeljeno posto (SPAM), ce ne uporabljal MS Exchange Server.
Licenco MS Exchange serverja imam, a nimam sredstev, da bi kupil locen streznik za postne operacije. Prometa tudi nimamo veliko.
V arhitekturi imamo en podatkovni streznik (SQL 2005) ter application server. Bi se dalo morda Exchange server dodati na katerega od teh, da performance ne bi zmanjsalo prevec?
Strah me je POP3 v Windows 2003, ki pride brezplacno integriran ... ne vidim nobene moznosti za Anti-spam zascito ...
Prosim za nasvet!
Lep pozdrav.
jype ::
Spam not vedno pride prek SMTP streznika, nikoli prek POP3. Za to da lahko karkoli pametnega delas s POP3 streznikom, se moras prijavit (z geslom).
Ni pametno imet Exchange direktno na internetu, vsekakor priporocam, da spredej obesis vsaj kaksno komercialno antispam/antivirus proxy resitev za Windows. Tudi linux streznik je v takem primeru bistveno boljsa resitev, kot Exchange, ki je direktno na internetu, pa (razen enga PCja za <100k) zadeva je zastonj in ima antispam/antivirus ze not.
Ni pametno imet Exchange direktno na internetu, vsekakor priporocam, da spredej obesis vsaj kaksno komercialno antispam/antivirus proxy resitev za Windows. Tudi linux streznik je v takem primeru bistveno boljsa resitev, kot Exchange, ki je direktno na internetu, pa (razen enga PCja za <100k) zadeva je zastonj in ima antispam/antivirus ze not.
Microsoft ::
Zakaj pa imas POP3 odprt na WAN strani? Ker za remote uporabnike obstaja tudi OWA, ter tudi kak VPN se da naredit. Enivej, OWA je totalno vredu za recimo dostopanje poste od doma. Poleg tega lahko blokiras dolocene IPje, ki lahko dostopajo do POP3. Ce bos to recimo imel samo za one uporabnike, ki bodo dostopali od doma, pac nastavis tako, da dovolis samo tiste IPje.
by Miha
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
dejangregor ::
Hvala za nasvete!
Zal sem sele zacetnik v konfiguraciji Windows Server 2003.
Lp,
Dejan
Zal sem sele zacetnik v konfiguraciji Windows Server 2003.
Lp,
Dejan
das ::
Če ti povem kako sem to jaz rešil v službi. Prav tako imam Win2003 + Exchange + SQL, vendar sem pred win server postavil OpenBSD + postfix, ki je mail gateway. Zadeva je varna in deluje brez težav. Na openBSD-ju tudi laufa ClamAV in SpamAssassin, tako da je vsaka pošta pregledana!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | POP3 mail na več PCOddelek: Omrežja in internet | 3358 (3048) | axee |
» | Opensource Email Client za MS exchange 2003Oddelek: Programska oprema | 940 (869) | Icematxyz |
» | Outlook -> ExchangeOddelek: Pomoč in nasveti | 1151 (1078) | Ziga Dolhar |
» | web mailOddelek: Pomoč in nasveti | 1930 (1885) | Lucio |
» | MS Small Bussines Server 2000???Oddelek: Operacijski sistemi | 1025 (895) | kuntek |