Forum » Pomoč in nasveti » Problem z RAMI
Problem z RAMI
-Jani- ::
Nabavil sem 2x 512 Patriot RAMa 3200 (enak model), da bi nadgradil iz obstoječega no-name RAMa (isto 512, 3200).
In problem - če imam oba vtaknjena not, računalnik niti ne izvede POSTa ... popolnoma nič.
Vsaka posamezna palčka pa deluje OK.
Plata je Gigabyte 7VT600-P-RZ, nima dual chanell, podpirala naj bi do 3GB;
Sandra pravi (ko je noter seveda samo ena palčka) pod Mainboard Information:
- System Memory Controller:
Maximum Installable Memory.....768MB
.....
Bank0/1.....DIMM 512MB/64@400Mt/s
Bank2/3.....Empty
Bank4/5.....DIMM 256MB/64
V BIOSu nisem našel kaj pametnega za nastavit (niti pod advanced )
Help
In problem - če imam oba vtaknjena not, računalnik niti ne izvede POSTa ... popolnoma nič.
Vsaka posamezna palčka pa deluje OK.
Plata je Gigabyte 7VT600-P-RZ, nima dual chanell, podpirala naj bi do 3GB;
Sandra pravi (ko je noter seveda samo ena palčka) pod Mainboard Information:
- System Memory Controller:
Maximum Installable Memory.....768MB
.....
Bank0/1.....DIMM 512MB/64@400Mt/s
Bank2/3.....Empty
Bank4/5.....DIMM 256MB/64
V BIOSu nisem našel kaj pametnega za nastavit (niti pod advanced )
Help
Airskull ::
Ja plata zgleda res podpira 3 GB. Si pogledal če si dal v pravilne slote, ker nekatere matične imajo v navodilih napisano v katerih slotih morajo bit rami pri različnih kapacitetah.
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Airskull ()
Ne, v navodilih ne piše nič posebnega, sem pa itak sprobal vse kombinacije.
Ko računalnik zaženem, se sliši nekakšno zaganjanje (~klikanje), ekran pa se ne zbudi.
V trgovini so mi rekli, naj prinesem, da bojo probali, samo mi je pač malo nerodno raztavljat vse zaradi tega, ker dvomim, da bodo čuda kaj 'odkrili', pa tudi računalnik rabim.
Gigabyte-ova tupa pomoč mi je sporočila, naj jim kindly napišem, koliko RAM-a pokaže v POST-u - če sem jim pa ja jasno navedel, da ne opravi POST-a - tudi nimam preveč upanja.
Čuden problem to...
Ko računalnik zaženem, se sliši nekakšno zaganjanje (~klikanje), ekran pa se ne zbudi.
V trgovini so mi rekli, naj prinesem, da bojo probali, samo mi je pač malo nerodno raztavljat vse zaradi tega, ker dvomim, da bodo čuda kaj 'odkrili', pa tudi računalnik rabim.
Gigabyte-ova tupa pomoč mi je sporočila, naj jim kindly napišem, koliko RAM-a pokaže v POST-u - če sem jim pa ja jasno navedel, da ne opravi POST-a - tudi nimam preveč upanja.
Čuden problem to...
damjan11 ::
tudi jaz imam isti problem. Imam 2x512 Voritech rama in ko imam vstavljen samo en ram potem mašina laufa, ko pa dam oba , pa vse skupaj nekaj časa dela, nakar vse zamrzne in tudi ugasne. Počasi bom doktoriral vendar ne vem iz česa. Rama sta vstavljena v prava slota vendar ne gre. Bilo kakšna ideja bi bila dobrodošla. Napajalnik sem že menjal.
No, jaz bom ploščo dal na servis zdaj, takoj ko dobim nadomestno, naj se oni s tem ubadajo...
Po pogovoru z njimi nisem ugotovil nič drugega, kot pa da 'bi moralo delati'.
Po pogovoru z njimi nisem ugotovil nič drugega, kot pa da 'bi moralo delati'.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pc nov ali po delih?? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4398 (3406) | demon#666 |
» | Navijanje na deklarirano frekvencoOddelek: Navijanje | 2047 (1769) | strumf666 |
» | dual channel ne delaOddelek: Strojna oprema | 1136 (944) | Kato |
» | Ima kdo v mashini 3x512MB rama?Oddelek: Strojna oprema | 1901 (1359) | kixs |
» | Kompatibilnost RAM-ov na A64 platahOddelek: Strojna oprema | 2769 (1986) | sonac |