Forum » Loža » Kaj je to Blackstrap molasses
Kaj je to Blackstrap molasses
gzibret ::
Tole sem našel:
MOLASESS:
also called Treacle, syrup remaining after sugar is crystallized out of cane or beet juice. Molasses syrup is separated from sugar crystals by means of centrifuging. Molasses is separated from the sugar crystals repeatedly during the manufacturing process, resulting in several different grades of molasses; that obtained from the first extraction contains more sugar, tastes sweeter, …
Wholesome Sweeteners Organic Blackstrap Molasses is made from certified organic cane sugar. Grown using sustainable agricultural farming practices, this molasses is a rich source of minerals and is the most nutritious and full-flavored form of molasses. Our molasses is unsulfurized and processed without synthetic chemicals under strict organic standards. Wholesome Sweeteners Organic Blackstrap Molasses is rich in nutrients such as iron, potassium, and calcium and is grown and produced in Paraguay. Certified Organic by Quality Assurance International and Certified Kosher by the Union of Orthodox Jewish congregation of America.
Se pa to uporablja mislim da kot gnojilo za rože. Slovensko se temu reče melasa (vir: Tovarna sladkorja Ormož - spletna stran) Blackstrap pa je ceneno vino, slab rum (vsaj tako pravi slovar).
MOLASESS:
also called Treacle, syrup remaining after sugar is crystallized out of cane or beet juice. Molasses syrup is separated from sugar crystals by means of centrifuging. Molasses is separated from the sugar crystals repeatedly during the manufacturing process, resulting in several different grades of molasses; that obtained from the first extraction contains more sugar, tastes sweeter, …
Wholesome Sweeteners Organic Blackstrap Molasses is made from certified organic cane sugar. Grown using sustainable agricultural farming practices, this molasses is a rich source of minerals and is the most nutritious and full-flavored form of molasses. Our molasses is unsulfurized and processed without synthetic chemicals under strict organic standards. Wholesome Sweeteners Organic Blackstrap Molasses is rich in nutrients such as iron, potassium, and calcium and is grown and produced in Paraguay. Certified Organic by Quality Assurance International and Certified Kosher by the Union of Orthodox Jewish congregation of America.
Se pa to uporablja mislim da kot gnojilo za rože. Slovensko se temu reče melasa (vir: Tovarna sladkorja Ormož - spletna stran) Blackstrap pa je ceneno vino, slab rum (vsaj tako pravi slovar).
Vse je za neki dobr!
gzibret ::
Še tole:
Naša tovarna je prilagojena, da v posebnih primerih lahko rafinira surovi, to je rjavi trsni sladkor v beli kristalni sladkor.
Pripeljani suhi trsni sladkor z namenom, da ga operemo najprej pomešamo z enim od sirupov iz procesa. Dobljeno mešanico na centrifugah ponovno ločimo na sirup, ki ga kuhamo na tretji stopnji in dobimo tretji sladkor, ki ga raztapljamo skupaj z opranim trsnim sladkorjem. Dobljeni sirup, ki vsebuje okrog 65% suhe snovi ogrejemo in mu primešamo apneno mleko. Tega obrimo s ogljikovim dioksidom, nesladkorje in nastali karbonat odfiltriramo.
Dobljeno bistro raztopino ponovno zgostimo iz 62% na 65% suhe snovi in ponovno filtriramo.
Bistri sirup kuhamo na prvi stopnji. Sladkor pošiljamo na sušenje in proti silosom. Matični sirup kuhamo na drugi stopnji. Dobljeni sladkor tudi pošiljamo na sušenje in proti silosom. Matični sirup pošiljamo na tretje kuhanje. Tretji sladkor, kot je bilo že rečeno nadaljuje pot z opranim surovim sladkorjem na čiščenje. Tretji sirup pošiljamo na četrto kuhanje. Od tukaj pa četrti sirup peljemo na peto kuhanje. Peti sirup je melasa. Peti sladkor pa skupaj z četrtim sladkorjem raztapljamo v kondenzatu, dobljeni sirup pa pošiljamo na tretje kuhanje.
Naša tovarna je prilagojena, da v posebnih primerih lahko rafinira surovi, to je rjavi trsni sladkor v beli kristalni sladkor.
Pripeljani suhi trsni sladkor z namenom, da ga operemo najprej pomešamo z enim od sirupov iz procesa. Dobljeno mešanico na centrifugah ponovno ločimo na sirup, ki ga kuhamo na tretji stopnji in dobimo tretji sladkor, ki ga raztapljamo skupaj z opranim trsnim sladkorjem. Dobljeni sirup, ki vsebuje okrog 65% suhe snovi ogrejemo in mu primešamo apneno mleko. Tega obrimo s ogljikovim dioksidom, nesladkorje in nastali karbonat odfiltriramo.
Dobljeno bistro raztopino ponovno zgostimo iz 62% na 65% suhe snovi in ponovno filtriramo.
Bistri sirup kuhamo na prvi stopnji. Sladkor pošiljamo na sušenje in proti silosom. Matični sirup kuhamo na drugi stopnji. Dobljeni sladkor tudi pošiljamo na sušenje in proti silosom. Matični sirup pošiljamo na tretje kuhanje. Tretji sladkor, kot je bilo že rečeno nadaljuje pot z opranim surovim sladkorjem na čiščenje. Tretji sirup pošiljamo na četrto kuhanje. Od tukaj pa četrti sirup peljemo na peto kuhanje. Peti sirup je melasa. Peti sladkor pa skupaj z četrtim sladkorjem raztapljamo v kondenzatu, dobljeni sirup pa pošiljamo na tretje kuhanje.
Vse je za neki dobr!
gzibret ::
Še nekaj (pod ostali izdelki):
Melasa je namenjena nadaljnji predelavi v kvas, alkohol, organske kisline ipd. ali pa se lahko uporablja kot živinska krma.
Melasa je namenjena nadaljnji predelavi v kvas, alkohol, organske kisline ipd. ali pa se lahko uporablja kot živinska krma.
Vse je za neki dobr!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri med je dober in najbolj zdrav? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 27392 (17694) | Tilen |
» | Coca Cola - sprememba okusa? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 25469 (19136) | RejZoR |
» | Katera pijača vas najbolj odžeja... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14737 (12598) | energetik |
» | Iscem 2 Sirupa (sirup iz melase, temen koruzni sirup)Oddelek: Loža | 7066 (5752) | kmetek |
» | Schadenfreude PieOddelek: Sedem umetnosti | 1073 (949) | gzibret |