Forum » Programiranje » Ukazna vrstica Windows "bližnjice"
Ukazna vrstica Windows "bližnjice"
c00L3r ::
Imam torej gcc.exe in nasm.exe v določenih mapah na disku. In ta dva prevajalnika bi rad uporabljal v poljubnih mapah.
Primer:
V mapi "Moji dokumenti\zbirnik\" imam shranjene .asm datoteke. To mapo imam seveda odprto v opravilni vrstici. In bi rad iz te mape pognal nasm.exe in potem gcc.exe. Vem da gre to naredit, samo nevem kje se to nastavi, ali pa kakšen je ukaz. Lep primer da to deluje je Java, pri kateri lahko v poljubni mapi napišeš "javac" in bo sistem takoj vedel, da hočem prevajalnik za javo.
Prosim za pomoč! Ker zdaj mečem datoteke sem in tja po mapah in jih prevajam
Primer:
V mapi "Moji dokumenti\zbirnik\" imam shranjene .asm datoteke. To mapo imam seveda odprto v opravilni vrstici. In bi rad iz te mape pognal nasm.exe in potem gcc.exe. Vem da gre to naredit, samo nevem kje se to nastavi, ali pa kakšen je ukaz. Lep primer da to deluje je Java, pri kateri lahko v poljubni mapi napišeš "javac" in bo sistem takoj vedel, da hočem prevajalnik za javo.
Prosim za pomoč! Ker zdaj mečem datoteke sem in tja po mapah in jih prevajam
rokpok ::
Control Panel -> System -> Advanced -> Environment Variables
Pod path dodaj mapo, kjer imaš nasm.exe in mapo, kjer imaš gcc.exe. Mape ločiš s ; (podpičjem).
Pod path dodaj mapo, kjer imaš nasm.exe in mapo, kjer imaš gcc.exe. Mape ločiš s ; (podpičjem).
Rad bi bil pingvin.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Win 8.1 - noben portable program mi ne delaOddelek: Pomoč in nasveti | 1598 (1344) | pravnik |
» | pomoč pri COddelek: Programiranje | 1584 (1255) | slovenc1234 |
» | Kako zapakirat staro igroOddelek: Pomoč in nasveti | 1186 (813) | boss-tech |
» | Mono, je že kdo delal z njim?Oddelek: Programiranje | 1637 (1167) | Beezgetz |
» | [NALOGA][NASM] problem pri povezovanju s C-jevskimi funkcijamiOddelek: Programiranje | 1379 (1237) | c00L3r |