Forum » Strojna oprema » karakteristike Matičnih plošč - testi
karakteristike Matičnih plošč - testi
markomad ::
Pozdravljeni!
Pa probajmo malo drugače namesto, da vsak sprašuje če je xzmng matična plošča boljša od jklbn plošče. Bi bilo zelo dobro če bi nekdo ki se spozna na matične plošče napisal, kaj pomenijo določene oznake, čipi vrednosti, Kaj je najpomembnejše kateri čip naredi ploščo boljšo od druge? (Recimo o LCD ste spisali 81 strani od vsega je najpomembnejse da so PVA matrike boljse od TFT/TN druge velike poante nisem dojel:)
Jaz sem zasledil da ima matična Matična plošča Asrock 775TWINS+HDTV - HDTV - to bi naj bil high definition tv samo kaj bi naj to v resnici blo na maticni, kako zgleda - prikljucek al kaj pa mi se zaj ni jasno?
1)Kaj je tisto na kar se splača bit pozoren?
2)Kaj pomenijo določene oznake, čipi vrednosti?
3)Kaj je najpomembnejše kateri čip naredi ploščo boljšo od druge, zakaj?
4)Katere znamke so mogoče najaktualnejše (poceni rang do 25k - drazji do 55k)?
5)Kako je z integriranimi grafiko - kira je ok , glasba, Lan - mislim da nista tako pomembna
6)Procesor ki se splača kupit cena/kvaliteta (v 2 rangih najcenejsi srednji rang -ker to da je najdrazji najnovejsi in najboljsi vemo vsi ;)
7) Mogoče še na kratko kaj o ramih?
8) Mate kakšne linke kjer na veliko testirajo matične plošče? Ali ve zo za kak dober test ki je bil objavljen v kakšni reviji ?
9) Btw kako je z napajlnikom, kolko je minimum za računanik z diskom in dve cdrw enoti ?
10 Naj grafična kartica do ranga 15k SIT?
Tako bi se verjetno marsikdo lažje odločil za določen model.
Bom vesel če bo kdo znal pomagat ali se vsaj potrudil HVALA!
Pa probajmo malo drugače namesto, da vsak sprašuje če je xzmng matična plošča boljša od jklbn plošče. Bi bilo zelo dobro če bi nekdo ki se spozna na matične plošče napisal, kaj pomenijo določene oznake, čipi vrednosti, Kaj je najpomembnejše kateri čip naredi ploščo boljšo od druge? (Recimo o LCD ste spisali 81 strani od vsega je najpomembnejse da so PVA matrike boljse od TFT/TN druge velike poante nisem dojel:)
Jaz sem zasledil da ima matična Matična plošča Asrock 775TWINS+HDTV - HDTV - to bi naj bil high definition tv samo kaj bi naj to v resnici blo na maticni, kako zgleda - prikljucek al kaj pa mi se zaj ni jasno?
1)Kaj je tisto na kar se splača bit pozoren?
2)Kaj pomenijo določene oznake, čipi vrednosti?
3)Kaj je najpomembnejše kateri čip naredi ploščo boljšo od druge, zakaj?
4)Katere znamke so mogoče najaktualnejše (poceni rang do 25k - drazji do 55k)?
5)Kako je z integriranimi grafiko - kira je ok , glasba, Lan - mislim da nista tako pomembna
6)Procesor ki se splača kupit cena/kvaliteta (v 2 rangih najcenejsi srednji rang -ker to da je najdrazji najnovejsi in najboljsi vemo vsi ;)
7) Mogoče še na kratko kaj o ramih?
8) Mate kakšne linke kjer na veliko testirajo matične plošče? Ali ve zo za kak dober test ki je bil objavljen v kakšni reviji ?
9) Btw kako je z napajlnikom, kolko je minimum za računanik z diskom in dve cdrw enoti ?
10 Naj grafična kartica do ranga 15k SIT?
Tako bi se verjetno marsikdo lažje odločil za določen model.
Bom vesel če bo kdo znal pomagat ali se vsaj potrudil HVALA!
markomad ::
Še eno vprasanje kako je s kompatibilnostjo diskov in kontrolerjev: Konkrten primer ki me zanima ATA 100 DISK 80Gb, bi rad priklopil na matično za večino pa pise da so kontrolerji ATA133 in SATA - torej bo to delalo vendar na 100mb/s prenosa al diska nebo prepoznal ?!?!?!?!
thenks
thenks
marsovcek ::
Ad 1.: firma, priključki (SATA, PCIE,...), ..., ..., postavitev komponent, luknje okrog procesorja, garancija,... O tem lahko napišemo naslednjih 80 strani
Ad 2.: google? Monitor?
Ad 8.: Tom's hardware, Anandtech, PC world,...
Ad 9.: obstajajo kalkulatorji, koliko moči rabiš za neko konfiguracijo. Eden je nekje na SilentPcReview, sicer --> google
Ad 2.: google? Monitor?
Ad 8.: Tom's hardware, Anandtech, PC world,...
Ad 9.: obstajajo kalkulatorji, koliko moči rabiš za neko konfiguracijo. Eden je nekje na SilentPcReview, sicer --> google
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 1308 (1019) | Adrijan0 |
» | oprostite, računalnik do 900 evrovOddelek: Kaj kupiti | 2050 (1345) | mmaestro |
» | Konfiguracija - mnenja!Oddelek: Strojna oprema | 1617 (1312) | gfighter |
» | CPU hlajenjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1842 (1120) | GeForce_man |
» | Diski SATA IIOddelek: Strojna oprema | 2640 (1963) | schejk |