Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik se po zaustavitvi sistema ne ugasne
Računalnik se po zaustavitvi sistema ne ugasne
mihap ::
Živjo!
Imam sledeči problem:
Ko zaustavim računalnik, se računalnik ne izkloi v celoti. Izklopi se samo disk, ventilator na procesorju in v napajalniku pa še vedno deluje. Na monitorju pa se pokažejo mavrične črte. Gumb za izklop se ne odziva, tudi če ga držim dalj časa pritisnjenega. Pomaga samo izklop kabla iz vtičnice. Zanimivo pa je tudi, da ko želim računalnik ponovno zagnati, se ne zažene ampak se popolnoma ugasne . Dokler napajalnega kabla ne izklučim iz elektrike, računalnika ne morem ponovno zagnati, ker se gumb za vklop zopet ne odziva. Inštalirane imam Windowse XP SP2.
Računalnik je med starejšimi, Pentium III 450 MHz slot1, 192 MB RAMa , plata pa je QDI, ampak ne vem točne oznake. V Windowsih imam nastavljeno kljukico pod APM, v BIOS-u pa je ACPI power management tudi vklopljen. Na novo sem inštaliral Windowse ampak tudi ne pomaga.( imel sem veliko problemov s samo inštalacijo, saj ko bi se moral računalnik resetirati, se je ugasnil in tako večkrat uničil predhodno inštalacijo. uspelo je šele v 3. )
Iz njega sem pobral že vse kartice, od zvočne do mrežne, saj sem nekje pobral, da je včasih vzrok za neugašanje računalnika prav pri nekaterih karticah, toda tudi to ni pomagalo. Sumim , da je nekaj narobe z matično ploščo, toda ob podrobnem pregledu nisem opazil nobenega napihnjenega kondenzatorja.
Ali je možno, da mi nagaja napajalnik?
Računalnika še ne bi rad vrgel stran, saj nam je do sedaj zelo dobro služil kot drugi računalnik.
Aja, napaka se je pojavila kar sama od sebe.
Za vaše odgovore se vam že vnaprej lepo zahvaljujem
Lp
Imam sledeči problem:
Ko zaustavim računalnik, se računalnik ne izkloi v celoti. Izklopi se samo disk, ventilator na procesorju in v napajalniku pa še vedno deluje. Na monitorju pa se pokažejo mavrične črte. Gumb za izklop se ne odziva, tudi če ga držim dalj časa pritisnjenega. Pomaga samo izklop kabla iz vtičnice. Zanimivo pa je tudi, da ko želim računalnik ponovno zagnati, se ne zažene ampak se popolnoma ugasne . Dokler napajalnega kabla ne izklučim iz elektrike, računalnika ne morem ponovno zagnati, ker se gumb za vklop zopet ne odziva. Inštalirane imam Windowse XP SP2.
Računalnik je med starejšimi, Pentium III 450 MHz slot1, 192 MB RAMa , plata pa je QDI, ampak ne vem točne oznake. V Windowsih imam nastavljeno kljukico pod APM, v BIOS-u pa je ACPI power management tudi vklopljen. Na novo sem inštaliral Windowse ampak tudi ne pomaga.( imel sem veliko problemov s samo inštalacijo, saj ko bi se moral računalnik resetirati, se je ugasnil in tako večkrat uničil predhodno inštalacijo. uspelo je šele v 3. )
Iz njega sem pobral že vse kartice, od zvočne do mrežne, saj sem nekje pobral, da je včasih vzrok za neugašanje računalnika prav pri nekaterih karticah, toda tudi to ni pomagalo. Sumim , da je nekaj narobe z matično ploščo, toda ob podrobnem pregledu nisem opazil nobenega napihnjenega kondenzatorja.
Ali je možno, da mi nagaja napajalnik?
Računalnika še ne bi rad vrgel stran, saj nam je do sedaj zelo dobro služil kot drugi računalnik.
Aja, napaka se je pojavila kar sama od sebe.
Za vaše odgovore se vam že vnaprej lepo zahvaljujem
Lp
mihap ::
Bios sem že cel na glavo postavu, pa vse možne varjante predelal pa nism nič pametnega uspel narest. Da bi pa Flashal BIOS pa ne vem če je pametna ideja, ker se računalnik noče restartat in da mi ne bi uničlo še tega , kar imam zdej. Računalnik drugače v Windowsih deluje čisto normalno, brez problemov.
Plata pa je QDI Legend Brilliant 1-S
Plata pa je QDI Legend Brilliant 1-S
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihap ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se mi ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15225 (4976) | acookook |
» | Računalnik se ne odzivaOddelek: Pomoč in nasveti | 8900 (8347) | Pšenični |
» | Računalnik se ne prižge - težave z elektriko (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5582 (4830) | Bostyan007 |
» | Zanimiv problem z računalnikomOddelek: Pomoč in nasveti | 2444 (1933) | chrush |
» | dodal se en disk, instalacija xp spodletela kaj storiti?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1608 (1370) | amater |