» »

CorelDRAW težava

CorelDRAW težava

gemini ::

Naletel sem na en problemček mimo katerga prav ne gre. Namreč ko exportiram neko delo v gif, jpg,... mi obreže slikco malo preveč. Namreč če imam en kvadrat s tanko zunanjo črto (hairline) bo ta kvadrat ko bo izvožen kot navadna slika brez roba, ga pobere zelo malo, vendar kar je, je preveč. Pobira mi pa samo zgornji del slikce. A kdo ve kako se to nastavi da bi prav delalo? Upam da sem kolikor tolko jasno povedal :))

MihaFirst ::

ja, pa naredi malo širši rob, pa ti ga bo izrezalo glih tolk, da bo spet lep
www.gamma.si

gemini ::

Ja marsikaj, lahko bi tudi dal spodaj malce večjo belo podlago brez roba recimo, ampak mene ne zanima kako bi lahko drugače rešil ta problem, najbrž mora obstajat en način da to prav naredi, pa sej to ni možno da se tako dela, slika mora prit cela, ne da jo kar neki obrezuje na približno. Je pa še v prejšnji različici Corela prav delalo, tako da bi prej rekel da pri meni ni nekaj prav nastavljeno.

Oxford ::

Tudi sam sem imel podobne probleme s Corelom. Pri meni se je to pojavljalo, ko sem exportiral v WMF - prav tako zgornji rob. To sem rešil na podoben način, kot si predlagal že sam. Tik nad sliko, ki sem jo želel izvoziti, sem naredil majhno belo črtico (outline=bela). Ko sem nato vse skupaj označil in izvozil, sem dobil želen rezultat.
Vem, da to ni tisto kar si želel izvedeti, to je to edini način, ki sem ga našel (šlo je za verzijo 8 - sedaj pri 12-ki pa še nisem naletel na to težavo).

P.S.: aja, sedaj sem se spomnil. Tole bi moralo delovati: najprej pretvori označeno sliko v rastersko (Bitmap->Convert to bitmap->izberi 32bit barvo in Anti-aliasing), nato pa jo izvozi v želen format (File->Export).

Komentiraj.

gemini ::

Huh ja zgleda ne bo nič s tega. Sem poskušall tudi s konvertiranjem pa čim spremenim v bitmap, že mi pobere rob, sem poskusil več variant, vendar je rezultat vedno isti. Problem je, ker gre za precej male slikce in ta rob se zato tudi dobro vidi da ga manjka pol. Prav žalostno.
To pa dela od kar sem poskusil ta novi X3, prej v Corel 12 je delalo prav, še malo pa grem nazaj na 12-ko.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

grafični programi

Oddelek: Programska oprema
142685 (2335) Dpool
»

corel težava

Oddelek: Programska oprema
262044 (1717) harvey
»

Nov Slo-Tech (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
12815144 (9621) Jst
»

prenos iz Corel Draw 12 v sliko ?!

Oddelek: Programska oprema
71520 (1453) ender
»

Kako odstraniti belo ozadje v JPG

Oddelek: Programska oprema
174452 (4114) darkolord

Več podobnih tem