» »

Flash - določi povezavo izven .fla fila

Flash - določi povezavo izven .fla fila

Brilko ::

Dan!

Mam eno vprašanje, sem že dost zadev probu, čeprav ni ravno moje področje. Flash namreč. Recimo mamo en .swf file, vbistvo zgolj z enim framom rečmo 50x50 velikosti. Je možno na kak način izven actionscripta tega .swf fila določiti povezavo, ob kliku na swf. Probval sem že vse možno, da bi z "prozornim" layerjem prekril animacijo in mel onclick, isto tudi s celico... dost varjant. Torej ali je kakšna varjanta, da brez poseganja, lahko spremeniš url na katerega bo šel ob kliku (bilokakšna zvijača).

Poleg tega se mi zdi da je možno, da v swf uvoziš nek url na podoben načinu kot pri php-ju, torej z .swf?url=www.kur-na-ognjemetu.com da bi pol to dinamično delovalo.

Kak bi mogel biti potem actionscript za to (ker sam namreč nimam vlk pojma o tem).

Še raje pa bi, da bi se dalo kar preko kakšne zvijače, kakega JS to povzročiti ali če je še kakšna lažja varjanta.

Prosim za bilokakšno idejo, predlog. Hvala!

[MYTiX] ::

Uporabi
<param name="FlashVars" value="varName=varValue">
kot parameter v html, kjer vstaviš flash. V flashu pa se nanašaš na to spremenljivko kar z varName. Vsaj tako nekako, sem že pozabu, ker se nism že precej časa s flashm ubadal. Išči naprej v tej smeri.
podpis

#000000 ::

Če veš pot / url naslov od swf fajla, pol ni skor nobene ovire, da ga nebi šlo uvozit v tvoj swf. Če lahko mal bolj poveš, al pak kak link nalepiš. LP

Brilko ::

#000000, nisem mislil za konrketno enega da mu moram spremeniti.
Hvala [MYTiX], si mi pomagal da sem prišel do rešitve. Lahko pišeš tako ali pa v stilu aniamcija.swf?neki=to in potem neki uporabiš v flashu. Hvala.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava

Oddelek: Izdelava spletišč
121178 (1088) skladisce
»

Flash CS4 password access AS 3.0

Oddelek: Programiranje
81581 (1323) 680x0
»