Forum » Izdelava spletišč » Flash - določi povezavo izven .fla fila
Flash - določi povezavo izven .fla fila
Brilko ::
Dan!
Mam eno vprašanje, sem že dost zadev probu, čeprav ni ravno moje področje. Flash namreč. Recimo mamo en .swf file, vbistvo zgolj z enim framom rečmo 50x50 velikosti. Je možno na kak način izven actionscripta tega .swf fila določiti povezavo, ob kliku na swf. Probval sem že vse možno, da bi z "prozornim" layerjem prekril animacijo in mel onclick, isto tudi s celico... dost varjant. Torej ali je kakšna varjanta, da brez poseganja, lahko spremeniš url na katerega bo šel ob kliku (bilokakšna zvijača).
Poleg tega se mi zdi da je možno, da v swf uvoziš nek url na podoben načinu kot pri php-ju, torej z .swf?url=www.kur-na-ognjemetu.com da bi pol to dinamično delovalo.
Kak bi mogel biti potem actionscript za to (ker sam namreč nimam vlk pojma o tem).
Še raje pa bi, da bi se dalo kar preko kakšne zvijače, kakega JS to povzročiti ali če je še kakšna lažja varjanta.
Prosim za bilokakšno idejo, predlog. Hvala!
Mam eno vprašanje, sem že dost zadev probu, čeprav ni ravno moje področje. Flash namreč. Recimo mamo en .swf file, vbistvo zgolj z enim framom rečmo 50x50 velikosti. Je možno na kak način izven actionscripta tega .swf fila določiti povezavo, ob kliku na swf. Probval sem že vse možno, da bi z "prozornim" layerjem prekril animacijo in mel onclick, isto tudi s celico... dost varjant. Torej ali je kakšna varjanta, da brez poseganja, lahko spremeniš url na katerega bo šel ob kliku (bilokakšna zvijača).
Poleg tega se mi zdi da je možno, da v swf uvoziš nek url na podoben načinu kot pri php-ju, torej z .swf?url=www.kur-na-ognjemetu.com da bi pol to dinamično delovalo.
Kak bi mogel biti potem actionscript za to (ker sam namreč nimam vlk pojma o tem).
Še raje pa bi, da bi se dalo kar preko kakšne zvijače, kakega JS to povzročiti ali če je še kakšna lažja varjanta.
Prosim za bilokakšno idejo, predlog. Hvala!
[MYTiX] ::
Uporabi
<param name="FlashVars" value="varName=varValue">kot parameter v html, kjer vstaviš flash. V flashu pa se nanašaš na to spremenljivko kar z varName. Vsaj tako nekako, sem že pozabu, ker se nism že precej časa s flashm ubadal. Išči naprej v tej smeri.
podpis
#000000 ::
Če veš pot / url naslov od swf fajla, pol ni skor nobene ovire, da ga nebi šlo uvozit v tvoj swf. Če lahko mal bolj poveš, al pak kak link nalepiš. LP
Brilko ::
#000000, nisem mislil za konrketno enega da mu moram spremeniti.
Hvala [MYTiX], si mi pomagal da sem prišel do rešitve. Lahko pišeš tako ali pa v stilu aniamcija.swf?neki=to in potem neki uporabiš v flashu. Hvala.
Hvala [MYTiX], si mi pomagal da sem prišel do rešitve. Lahko pišeš tako ali pa v stilu aniamcija.swf?neki=to in potem neki uporabiš v flashu. Hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PovezavaOddelek: Izdelava spletišč | 1178 (1088) | skladisce |
» | Flash CS4 password access AS 3.0Oddelek: Programiranje | 1581 (1323) | 680x0 |
» | Flash animacije ne predvaja!Oddelek: Izdelava spletišč | 1589 (1451) | steev |
» | [Flash] predvajanje videaOddelek: Programiranje | 1751 (1599) | R33D3M33R |
» | PHP in flash gumbiOddelek: Izdelava spletišč | 1410 (1287) | sverde21 |