» »

California Usa, kje/kako je najceneje prespati?

California Usa, kje/kako je najceneje prespati?

qshtr ::

V drugi polovici junija načrtujem potovanje po Kaliforniji. Predvidoma bom začel potovanje v Santa Cruzu (tam bom verjetno nekaj dni) potem bi pa šel proti severu do San Francisca. Ne vem točno kam bi šel, kaj je pametno vidit... Vprašal bi kaj svetujete, sigurno je kdo že hodil po teh krajih... Najbolj me zanima kje prespati in cena za spanje...in seveda od tistih ki ste tam že potovali, kaj se splača videti.

Tkole mam zdej predstavo: iz Santa Cruza do SF je ene 100 km kar sploh ni problem. U SF bi prečekiral Golden Bridge, Alcatraz, njihove "gori-doli" ulice s "tramvaji". Rad bi se zapeljal (rentacar) tudi malo nižje do silicon valley. Nekako me južni del californie ( L.A.) nit ne zanima preveč. mogoče bi me kdo prepirčal, če pove kaj iz prve roke....

U glavnem najbolj me zanima kje bi lahko prespal, ker na googlu sem vidu "rahlo" nore cene za spanje... bolj bi rad prebrau kake osebne izkušnje, zihr se bo kdo našel....

Pa tudi če mate kake predloge kam bi lahko šel kej pogledat, prosim, ne se šparat.. :-D

V glavnem, prosim z mnenje, in predloge predvesem tistih ki ste tam že bili

Hvala.

Microsoft ::

Ma jst ce bi se tam potikal, v SF, bi si zele peljat po tejle ulici. Ce bi sel dol nizje, do LA, bi verjetno hotel iti v znan akvarij, poleg tega pa se Walt Disney ter sorodne stvari, itak pa ce bi tam bil, dan ali dva brez tegale ni! Itak pa bi pol sel se malo proti vzhodi.

Aja, pa da nebi gresil. Ce bi bil ze v SF, bi ga ruknil se malo proti severu. Se ve, zakaj.:P


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

tratto ::

Kje najceneje prespati v SF. Kot je rekel že Microsoft, na Lombard Streetu imaš enih 50 motelov. Tale moja je z vrha hriba:
, tale pa od spodaj navzgor:

Junija pa ni višek sezone, zato bodo cene kar ugodne. Opozarjam te, da ne glej preveč na ceno. Za 60 $ boš spal v smrdljivi luknji (preverjeno), pri 80 $ pa boš imel precej spodoben motel - razlike pa je 4000 SIT!!! Če si boš že privoščil skok preko luže, ne varčuj pri kvaliteti nastanitve!!!
Vsekakor pojdi v Golden gate park in Japanese Tea garden:
in na Alcatraz. Z njega je lep pogled na San Francisco:
Splača se ti povzpeti na Coit Tower. Z njega pa imaš lep razgled na pristanišče.
Silivon Valley - San Jose ti odsvetujem. Tam je ena sama industrija. Raje se zapelji do Montereya in Carmela, kjer je prelepa 17 Mile Drive. Južneje ob obali je prava žalost.
Marsikaj pa lahko vidiš v narodnih parkih: Yosemite, Seqoia in Kings Canyon. Seveda pa je vprašanje, kaj bi si raje ogledal - mesta ali naravo.

SasoS ::

v SF-ju sem bil v hostlu tu (bivši hotel Virginia):

hostel

Ni bilo tako drago (ok. $20 na noč, leta 2000), je pa sam hostel v centru blizu Market Street, ni sicer ne vem kakšen ampak vsaj folk je uredu. Dan prej sem spal "kr nekje"...ker sem prišel ob 23h v SF z vlakom nisem nič dobil razen en kao no-name hostel, kjer je bil na recepciji zamaščen tip v spodnji srajci. Bajta razsuta u nulo, povsod table no drugs allowed...na srečo je bil v sobi z mano en čeh (brat slovan :D), sem se pa vseeno naslednji dan ob 5h pobral ven - na srečo sem še zgodaj vstajal zaradi časovne razlike - in šibal sem da sem dobil sobo. Se splača rezervirat. Tale hostel je čene uraden od IYH, kako dobro uro peš od golden gata, odlično spanje če te ne moti da so še trije v sobi :)

Hammer123 ::

Bil zadnje poletje 3 tedne v Kaliforniji, Arizoni in Nevadi. Največ informacij na enem mestu boš dobil, če si nabaviš knjigo California od založbe LonelyPlanet(v angl. jeziku). Jo zelo priporočam. Drugače se pa ti splača da prespiš v motelih. V vseh treh državah smo spali po različnih motelih, pa je od vseh najboljša veriga tista, ki ima v znaku "7".

Prvi dve nočitvi(S.Franc.) smo prenočili v nekem hotelu, ki pa je za četvorno ceno ponujal manj, pa še dlje od centra je bil. Če boš odšel v San Diego pa se pazi petkov in sobot, kajti takrat se tam navijejo cene, pa še rezrvirano moraš imeti. San Diego pride prav samo od nedelje do petka.

Za še kak info pa kar vprašaj.

edit:
SF:
-Za Coit Tower pazi na urnik, kajti odpre se že ob sedmih zjutraj in je odprt do osmih, nato ga spet zaprejo in ga spet odprejo okoli desete ali enajste ure.
-Alzatraz: vstopnive si rezerviraj vsaj teden prej, kajti potem so vse razprodane.
-Pri pomolih(Bay Area) si spsodi kolo in se napoti s kolesom čez golden gate(kolesarska široka), na drugo stran, tam imaš pa idilično majhno mestece nekaj na S....
LA:
-obvezno moraš iti v Universal Studios park, kjer ti razkažejo vse od studiev prikažejo razne učinke, tako da si ti 1/2 metra stran od njih(bruhne ogenj pa take)
-LA kot mesto meni ni bilo zanimivo, kajti nima kakega točnodoločenega središča(vsak okoliš ima svoje središče)
Yosemite in Seqoia park: obveza!
Death Valley:
-če imaš čas(2dni)
Santa Barbara:
-eno dopoldne/popoldne je dovolj(malo se sprehodiš, se vržeš v vodo), hitro se naveličaš

Zgodovina sprememb…

tratto ::

-Alzatraz: vstopnive si rezerviraj vsaj teden prej, kajti potem so vse razprodane.

Res je! Meni je komaj uspelo, da sem v avgustu rezerviral za en teden naprej (dobil za zadnji dan v SF in predzadnjo vožnjo).
-Pri pomolih(Bay Area) si spsodi kolo in se napoti s kolesom čez golden gate(kolesarska široka), na drugo stran, tam imaš pa idilično majhno mestece nekaj na S....

Sausalito. Vožnja tja je res užitek. Nazaj pa greš lahko s trajektom preko zaliva ali pa s kolesom.
-obvezno moraš iti v Universal Studios park, kjer ti razkažejo vse od studiev prikažejo razne učinke, tako da si ti 1/2 metra stran od njih(bruhne ogenj pa take)

Pravi "a must see". Toda tja pojdi - če je možno - med tednom. Čez vikend je tam poleg turistov še miljon domačinov.;((

Malo na LA-jem je park "Six Flags". Tam so samo vlakci smrti. TALE LINK, ki ga je dal Microsoft je točno od tam. Tudi tu velja, da se izogibaj vikendov. Meni to ni uspelo, zato sem se konkretno načakal v neskončnih vrstah.:'(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tratto ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Potovanje ZDA - Kalifornija, Nevada, Arizona?

Oddelek: Loža
2211115 (10073) Oxford
»

velik problem...

Oddelek: Pomoč in nasveti
6944 (819) Shinobi
»

Dvakrat ukraden Bentley ;) Vozilo je izginilo z varovanega parkirišča PU Nova Gorica

Oddelek: Loža
152087 (1727) cryptozaver
»

problemi z vodnim in amd64

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
81175 (1101) tica(slo)
»

A se to sploh da naredit ?

Oddelek: Navijanje
231436 (985) Dejancek

Več podobnih tem