Forum » Programska oprema » VNC server - password
VNC server - password
Suhy ::
Imam en zlo čuden problem.. Linux Fedora core 4. -v shellu vtipkam vncserver in se mi štarta vncserver display 1(vmes me je še vprašal za password) -vse lepo in prav.. nakar se spomnem, da bi dal mal daljše geslo in ga spremenim z enakim, podaljšanim za par znakov -Zjutraj pa se zbudim in zaspan po nesreči vtipkam staro geslo. IN PRIME. ??? - potem vtipkam novo geslo in tudi prime. in potem vtipkam staro geslo in na koncu gesla dodam poljubno znakov kar tako in zopet prime. Any idea??
Suhy ::
ja ne vem no, če slučajno tipkaš geslo in te kdo vidi, pomoje ni glih najbolj ugodno, da potem ko geslo spremeniš, še vendo deluje staro, in trepetaš, kdaj bodo prišli nezaželjeni gosti, ane?
drugače pa sem že dobil nek namig, da so včasih programi, določeni seveda sprejeli prvih osem znakov in kar je bilo več niso upoštevali. In ko sem danes to probal je dejansko prijelo. sem dal čist drug pass, in starega ni več prijelo, kar bi dejansko pomenilo da realvnc 4.x zapomne prvih osem znakov gesla in ostalo ne upošteva. Samo 8 znakov je čist premal za zaščito. Čista neumnost. skor ne verjamem, da se ne da ukinit te omejitve...
----še link z uradnim odgovorom:
http://www.realvnc.com/products/free/4....
VNC Password Authentication allows a single password of up to 8 characters to be stored by VNC Server, which remote users must supply when prompted in order to authenticate.
A to omejitev majo vsi vnc-ji ??
tightvnc je tud.
ma ko jih šljivi norci...
me je vse minilo.
Openvpn do lokalnega omrežja pa vnc brez gesla in smo zmagal.
drugače pa sem že dobil nek namig, da so včasih programi, določeni seveda sprejeli prvih osem znakov in kar je bilo več niso upoštevali. In ko sem danes to probal je dejansko prijelo. sem dal čist drug pass, in starega ni več prijelo, kar bi dejansko pomenilo da realvnc 4.x zapomne prvih osem znakov gesla in ostalo ne upošteva. Samo 8 znakov je čist premal za zaščito. Čista neumnost. skor ne verjamem, da se ne da ukinit te omejitve...
----še link z uradnim odgovorom:
http://www.realvnc.com/products/free/4....
VNC Password Authentication allows a single password of up to 8 characters to be stored by VNC Server, which remote users must supply when prompted in order to authenticate.
A to omejitev majo vsi vnc-ji ??
tightvnc je tud.
ma ko jih šljivi norci...
me je vse minilo.
Openvpn do lokalnega omrežja pa vnc brez gesla in smo zmagal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Suhy ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SIOL email ukradeni passwordi?Oddelek: Informacijska varnost | 2796 (2184) | zmaugy |
» | Geslo za po spanju ne dela več - win 8.1 64b (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 6339 (5491) | jedateruk |
» | Bizaren hrošč pri Amazonu omogoča prijavo z napačnim geslomOddelek: Novice / Varnost | 5638 (4574) | matejdro |
» | Analiza ukradenih gesel: nič novegaOddelek: Novice / Varnost | 5286 (3173) | CaqKa |
» | Ja ja spet "Pozabljeno geslo" (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 6813 (5258) | bosmla |