Forum » Šola » Razlaga mature/vpisa
Razlaga mature/vpisa
Zeberdee ::
Sicer je dokaj obširen post glede tega že na forumu, pa bi vas, dijake in študente, ki poznate zadeve malo bolj podrobno, povprašal, kako je to v realnosti.
Primer:
Sem dijak tretjega letnika strokovne gimnazije. Rad bi se vpisal na Turistico, redni študij. Lansko leto, pod istimi vpisnimi pogoji, je bila omejitev okoli 70 točk.
Vpisni pogoji: 60 % matura, 40 % uspeh v 3 in 4 letniku ---> sleduje
Če sem oba leti pravdober ---> 0,4 * 80 (iz nerazumljive tabele?) ---> 32 točk
Točk na maturi je maksimalno 34 ---> 5 predmetov ---> 34/5= 6,8 (???) ---> Kako se dodeljujejo te točke?
V primeru, da pišeš maturo v povprečju okoli 20 točk ---> 48 (tabela) ---> imaš 70 točk
Si stvar pravilno razlagam? LP
Primer:
Sem dijak tretjega letnika strokovne gimnazije. Rad bi se vpisal na Turistico, redni študij. Lansko leto, pod istimi vpisnimi pogoji, je bila omejitev okoli 70 točk.
Vpisni pogoji: 60 % matura, 40 % uspeh v 3 in 4 letniku ---> sleduje
Če sem oba leti pravdober ---> 0,4 * 80 (iz nerazumljive tabele?) ---> 32 točk
Točk na maturi je maksimalno 34 ---> 5 predmetov ---> 34/5= 6,8 (???) ---> Kako se dodeljujejo te točke?
V primeru, da pišeš maturo v povprečju okoli 20 točk ---> 48 (tabela) ---> imaš 70 točk
Si stvar pravilno razlagam? LP
_marko ::
-> Točk na maturi je maksimalno 34 ---> 5 predmetov ---> 34/5= 6,8 (???) ---> Kako se dodeljujejo te točke?
Slovenščina ima 8 možnih točk, prav tako imaš možnost vzeti 2 premeta na višjem nivoju, ki imata potem prav tako 8 možnih točk.
Če nimaš višjih nivojev je torej možnih 8+5+5+5+5= 28 točk
-> V primeru, da pišeš maturo v povprečju okoli 20 točk ---> 48 (tabela) ---> imaš 70 točk
80*0,6=48 točk(matura) + 32 točk (uspeh:2*pdb) = 80 točk vse skup
0,6 ... 60% šteje matura
80... vrednost vzeta iz tabele, če pišeš maturo z 20
32... 2*pdb uspeh
A bo?
Slovenščina ima 8 možnih točk, prav tako imaš možnost vzeti 2 premeta na višjem nivoju, ki imata potem prav tako 8 možnih točk.
Če nimaš višjih nivojev je torej možnih 8+5+5+5+5= 28 točk
-> V primeru, da pišeš maturo v povprečju okoli 20 točk ---> 48 (tabela) ---> imaš 70 točk
80*0,6=48 točk(matura) + 32 točk (uspeh:2*pdb) = 80 točk vse skup
0,6 ... 60% šteje matura
80... vrednost vzeta iz tabele, če pišeš maturo z 20
32... 2*pdb uspeh
A bo?
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
Zeberdee ::
Yeah, mal sm rezultate pomesal, hvala za pomoc.
Bi bilo pa potrebno te zadeve mal poenostavit. :O
Bi bilo pa potrebno te zadeve mal poenostavit. :O
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ko te nategnejo na maturi (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 18019 (13581) | Meizu |
» | Se lahko vpišem?Oddelek: Šola | 6976 (6631) | deadzone |
» | Omejitev vpisa -> minimum točkOddelek: Šola | 7180 (6594) | Velki |
» | Izračun točk pri maturi; damn, resn ne vem, kak se to računa!Oddelek: Šola | 6688 (5781) | KandazaR |
» | Vprašanje za študente FRIOddelek: Šola | 3178 (2472) | Zzzzzzz |