» »

Windows se ne zažene.

Windows se ne zažene.

trademark ::

Windows se ne zažene, medtem ko Linux deluje normalno. Zadeva se ustavi, ko moram izbrati Win2000 ali Win98 (nameščena imam oba, poleg linuxa). V tej maski računalnik zamrzne, če izberem win2000, ne deluje tudi v varnem načinu. Če pa izberem Win98 javi naslednjo napako "Med inicializacijo naprave CONFIGMG. Zaščitna napaka. Znova zaženite računalnik." Računalnik se mi potem v varnem načinu zažene.
To se mi je že prej nekajkrat zgodilo, vendar je po resetiranju računalnik deloval normalno. Danes pa sem poskusil vsaj 10x. Nastavitve v biosu se nastavil na varne vrednosti.

V čem je problem, hvala za pomoč.

Tadej

trademark ::

Da bi rešil problem, sem formatiral disk. Žal pa imam problem pri nalaganju operacijskega sistema win 2000. Že v začetku se pojavi napis "setup is inspecting your computer`s hardware configuration", računalnik postane neodziven. Iskal sem že odgovore z Googlom, vendar kot nepoznavalec nič uporabnega našel.
Ali gre za napako strojne opreme? Kje je problem? Linux sem instaliral brez težav in deluje.

Hvala za pomoč.

Tadej

Klemenn ::

poglej v biosu...če je virus varning disabled....men ej to enkrat ful zajebavalo pri inštalaciji windowsow..drgač pa probej kako drugo kopijo win 2000....tut to je možnu :\

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

računalnik se restarta

Oddelek: Pomoč in nasveti
121614 (1259) podreberek
»

Dobil slabši procesor kot naročil

Oddelek: Strojna oprema
111561 (867) deco16
»