Forum » Operacijski sistemi » Windows se ne zažene.
Windows se ne zažene.
trademark ::
Windows se ne zažene, medtem ko Linux deluje normalno. Zadeva se ustavi, ko moram izbrati Win2000 ali Win98 (nameščena imam oba, poleg linuxa). V tej maski računalnik zamrzne, če izberem win2000, ne deluje tudi v varnem načinu. Če pa izberem Win98 javi naslednjo napako "Med inicializacijo naprave CONFIGMG. Zaščitna napaka. Znova zaženite računalnik." Računalnik se mi potem v varnem načinu zažene.
To se mi je že prej nekajkrat zgodilo, vendar je po resetiranju računalnik deloval normalno. Danes pa sem poskusil vsaj 10x. Nastavitve v biosu se nastavil na varne vrednosti.
V čem je problem, hvala za pomoč.
Tadej
To se mi je že prej nekajkrat zgodilo, vendar je po resetiranju računalnik deloval normalno. Danes pa sem poskusil vsaj 10x. Nastavitve v biosu se nastavil na varne vrednosti.
V čem je problem, hvala za pomoč.
Tadej
trademark ::
Da bi rešil problem, sem formatiral disk. Žal pa imam problem pri nalaganju operacijskega sistema win 2000. Že v začetku se pojavi napis "setup is inspecting your computer`s hardware configuration", računalnik postane neodziven. Iskal sem že odgovore z Googlom, vendar kot nepoznavalec nič uporabnega našel.
Ali gre za napako strojne opreme? Kje je problem? Linux sem instaliral brez težav in deluje.
Hvala za pomoč.
Tadej
Ali gre za napako strojne opreme? Kje je problem? Linux sem instaliral brez težav in deluje.
Hvala za pomoč.
Tadej
Klemenn ::
poglej v biosu...če je virus varning disabled....men ej to enkrat ful zajebavalo pri inštalaciji windowsow..drgač pa probej kako drugo kopijo win 2000....tut to je možnu
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | računalnik se restartaOddelek: Pomoč in nasveti | 1614 (1259) | podreberek |
» | Dobil slabši procesor kot naročilOddelek: Strojna oprema | 1561 (867) | deco16 |
» | brisanje mape v win2kOddelek: Pomoč in nasveti | 1255 (1118) | SkIDiver |
» | hočem da se pc sam ugasneOddelek: Pomoč in nasveti | 1052 (830) | borut-t |
» | Triple bootOddelek: Operacijski sistemi | 784 (675) | |Luka| |