Forum » Programska oprema » Active Directory uporabniška imena s šumniki
Active Directory uporabniška imena s šumniki
sreckom ::
Pozdrav vsem.
Zanima me, ali je možno spremeniti konfiguracijo Active Directory-a, da loči med šumniki in sičniki. V privzeti konfiguraciji namreč velja, da je uporabniško ime maricka enako uporabniškemu imenu marička. Torej - naredim uporabniško ime - tomaž. Potem poskusim narediti uporabniško ime - tomaz, pa mi tega programje "Active directory users and comuputers" ne dovoli. Potem testiram z LDAP browser-jem (http://www-unix.mcs.anl.gov/~gawor/ldap... s filtri povpraševati active directory in glej ga zlomka - iskanje po filtru
(&(objectclass=*)(CN=tomaz))
daje isti rezultat kot
(&(objectclass=*)(CN=tomaž))
- najde en rezultat.
Potem se grem bolj divjih možnosti - naredim uporabnika czs in iščem uporabniško ime čžš in ga seveda najdem. Active Directory naj bi podpiral unicode uporabniška imena (z izjemo specialnih znakov, kot so #, vejica, podpičje, *,...). Kako ga potem pripraviti, da tomaz in tomaž nista eno in isto ?
Zanima me, ali je možno spremeniti konfiguracijo Active Directory-a, da loči med šumniki in sičniki. V privzeti konfiguraciji namreč velja, da je uporabniško ime maricka enako uporabniškemu imenu marička. Torej - naredim uporabniško ime - tomaž. Potem poskusim narediti uporabniško ime - tomaz, pa mi tega programje "Active directory users and comuputers" ne dovoli. Potem testiram z LDAP browser-jem (http://www-unix.mcs.anl.gov/~gawor/ldap... s filtri povpraševati active directory in glej ga zlomka - iskanje po filtru
(&(objectclass=*)(CN=tomaz))
daje isti rezultat kot
(&(objectclass=*)(CN=tomaž))
- najde en rezultat.
Potem se grem bolj divjih možnosti - naredim uporabnika czs in iščem uporabniško ime čžš in ga seveda najdem. Active Directory naj bi podpiral unicode uporabniška imena (z izjemo specialnih znakov, kot so #, vejica, podpičje, *,...). Kako ga potem pripraviti, da tomaz in tomaž nista eno in isto ?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | workgroup -> domenaOddelek: Omrežja in internet | 4630 (3448) | bastadu |
» | PC v domenoOddelek: Omrežja in internet | 2941 (2792) | Cveto |
» | Windows 2000 server--->Win XP prijava v domenoOddelek: Operacijski sistemi | 1815 (1607) | demokedes |
» | Racunalniki v domeniOddelek: Omrežja in internet | 1410 (1285) | Ziga Dolhar |
» | w2k server & mrezaOddelek: Operacijski sistemi | 2087 (1952) | andrej |